Искључите Нека Виндовс управља подразумеваним поставкама штампача у оперативном систему Виндовс 10

Turn Off Let Windows Manage My Default Printer Setting Windows 10Можете да онемогућите поставку „Нека Виндовс аутоматски управља мојим подразумеваним штампачем“ у оперативном систему Виндовс 10 преко подешавања, групних смерница или регистратора. Сазнај како.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да променим подразумеване поставке штампача у оперативном систему Виндовс 10. Одговор је заправо прилично једноставан – све што треба да урадите је да искључите поставку „Нека Виндовс управља мојим штампачем“ у Виндовс 10 Принт & Одељак за скенирање на контролној табли.Да бисте то урадили, једноставно отворите контролну таблу и идите на одељак „Уређаји и штампачи“. Одатле кликните на опцију „Својства штампача“ за ваш подразумевани штампач. У прозору са својствима поништите избор опције „Нека Виндовс управља мојим штампачем“ и кликните на „У реду“ да бисте сачували промене.Када то урадите, ваш штампач би сада требало да буде подешен на нова подразумевана подешавања. Ако имате додатних питања о овом процесу, слободно ме контактирајте и радо ћу вам помоћи.Коришћење штампача и одређивање који су у употреби било је лако са Виндовс 7. Отварањем менија „Уређаји и штампачи“ било је лако проверити који од штампача је подразумевано подешен – нешто што се не дешава у Виндовс-у 10. Виндовс 10 оштроуман. Има функцију која је подразумевано омогућена и поставља подразумевани штампач на последњи који се користи на тренутној локацији корисника.

Претпоставимо да сам се повезао на своју кућну мрежу на свом лаптопу и дао команду за штампање документа са мог Цанон штампача, то ће поставити подразумевани штампач за моју кућну мрежу. Кад год онда упутим Цанон штампачу да одштампа било који документ док је повезан на моју кућну мрежу, он аутоматски даје упутства Цанон штампачу да одштампа документ.

Међутим, ако наручим да се документ одштампа док сам повезан на неку другу мрежу, рецимо на канцеларијску мрежу, неће послати инструкцију за штампање Цанон штампачу, већ штампачу са којег сам последњи пут штампао када сам био повезан на канцеларијску мрежу . Ово чини Виндовс 10 паметнијим оперативним системом.Међутим, неки корисници могу имати различите приоритете и желели би да промене ова подешавања, посебно када треба да поставе један штампач као подразумевани штампач. Можете да онемогућите поставку „Нека Виндовс аутоматски управља мојим подразумеваним штампачем“ у оперативном систему Виндовс 10 преко подешавања, групних смерница или регистратора. Хајде да видимо како то учинити.

Нека Виндовс управља мојим подразумеваним штампачем

Нека Виндовс управља мојим подразумеваним штампачем

икона поште Оутлоок

Да бисте променили подешавања на ручна, следите ове кораке:

  1. Кликните на дугме Старт, а затим кликните на икону зупчаника која ће отворити страницу са подешавањима.
  2. Међу картицама са леве стране кликните на ' Штампачи и скенери '.
  3. Омогућите опцију тако што ћете рећи „ Нека Виндовс управља мојим подразумеваним штампачем 'ДО ВАН .

Коришћење смерница групе

Ако ове поставке треба да се промене за већу мрежу којом управља домен, следите ове кораке:

1] Отворите уређивач смерница групе. и идите на следећу локацију:

|_+_|

2] Међу листом смерница пронађите политику „ Подразумевано онемогућите управљање штампачем у оперативном систему Виндовс „И укључите га.

Ово мења политику групе штампача за све системе који су повезани са доменом. Након тога, морате да примените смернице групе на свим рачунарима који су прикључени на домен. Процедура је следећа:

1] Десни клик на дугме за почетак. Отворите командну линију (администратор).

2] Унесите команду гпупдате / форце у прозору командне линије и поново покрените систем.

Коришћење уређивача регистра

1] То отвори уређивач регистра , притисните Виндовс + Р да бисте отворили прозор за покретање.

2] Унесите команду 'регедит'.

свод прозора

3] Идите на следећи тастер:

|_+_|

4] У десном окну кликните десним тастером миша на вредност Ново > ДВОРД.

5] Ово ће креирати нову ставку регистра ДВОРД (РЕГ_ДВОРД). Преименујте га ЛегациДефаултПринтерМоде .

6] Двапут кликните на њега да бисте променили податке о вредности. Промените радио дугме на „хексадецимално“ и промените вредност података у 1 .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Поново покрените Виндовс 10 систем.

Популар Постс