Како променити статус штампача из офлајн у онлајн у оперативном систему Виндовс 10

How Change Printer Status From Offline Online Windows 10Штампач ван мреже? Можете да промените или вратите статус штампача на мрежу користећи било који од ових метода на рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Када покушате да одштампате документ и ваш штампач се приказује као офлајн у оперативном систему Виндовс 10, немојте паничити. Постоји неколико једноставних корака које можете предузети да бисте вратили штампач на мрежу. Прво проверите да ли је штампач укључен у утичницу и укључен. Ако јесте, онда је следећи корак да проверите везу вашег штампача са рачунаром. Ако користите УСБ кабл, искључите га и поново укључите. Ако користите бежичну везу, покушајте да поново покренете рутер. Када проверите физичку везу и рутер, следећи корак је да проверите статус штампача у оперативном систему Виндовс. Да бисте то урадили, идите на Старт > Уређаји и штампачи. Пронађите свој штампач на листи и кликните десним тастером миша на њега. У падајућем менију изаберите „Користи штампач на мрежи“. Ако је ваш штампач и даље ван мреже, следећи корак је да покушате да деинсталирате и поново инсталирате управљачки програм штампача. Да бисте то урадили, идите на Старт > Уређаји и штампачи. Пронађите свој штампач на листи и кликните десним тастером миша на њега. У падајућем менију изаберите „Уклони уређај“. Сада идите на веб локацију произвођача и преузмите најновији драјвер за ваш штампач. Када је преузмете, покрените датотеку и пратите упутства за инсталирање драјвера. Када се инсталира, поново покрените рачунар и покушајте поново да штампате. Ако и даље имате проблема, следећи корак је да контактирате корисничку подршку вашег штампача. Можда ће вам помоћи да решите проблем.Штампачи у оперативном систему Виндовс 10 могу бити офлајн и онлајн. Био сам изненађен када сам ово открио јер сви желе да њихов штампач буде доступан и спреман за штампање. Имајте на уму да искључивање штампача са мреже не значи да је избрисан. Можда је отишао ван мреже због грешке током штампања или проблема са управљачким програмом. Виндовс може да постави статус штампача на оффлине ако открије проблем. У овом посту ћу вам показати како можете да промените статус штампача у онлајн или вратите штампач у статус на мрежи.Штампач ван мреже? Промените статус штампача на онлајн

како се користи блуесцреенвиев

Штампач ван мреже? Промените статус штампача на онлајн

Онемогућавање штампача има предност. Нико не може да га злоупотреби, а ако имате децу која случајно куцају, можете блокирати приступ. Можда сте заборавили да га искључите. Па хајде да то поправимо: 1. Поново покрените штампач и проверите везу
 2. Промените статус штампача
 3. Покрените алатку за решавање проблема са штампачем
 4. Уклоните и додајте штампач
 5. Решавање проблема са мрежним штампачем.

Не заборавите да проверите статус након сваке.

1] Поново покрените штампач и проверите везу

Ако је штампач био на мрежи неко време, можда је у режиму приправности. Иако не би требало да инсталира штампач ван мреже, али никад се не зна. Покушајте да га искључите, сачекајте око 1 минут, а затим га поново укључите да видите да ли то решава проблем.

Затим погледајте овај важан савет. Проверите да ли је штампач укључен, укључен и повезан са рачунаром. . Ово је један од разлога зашто га можете видети ван мреже, а понекад и онемогућену. Обавезно прво проверите и поправите.2] Промените статус штампача

Промените статус штампача из офлајн у онлајн

додај фасциклу у омиљене
 1. Отворите Виндовс подешавања (Вин + 1)
 2. Идите на Уређаји > Штампачи и скенери.
 3. Изаберите штампач чији статус желите да промените, а затим кликните на Опен Куеуе.
 4. У прозору Редослед штампања кликните на Оффлине Принтер. Појавиће се порука која наводи ' Ова радња ће превести штампач из офлајн у онлајн. . '
 5. Потврдите и статус штампача ће бити постављен на онлајн.

Можда ћете морати обришите ред за штампање пре него што можете променити статус. Ако је тако, то може бити зато што је задатак за штампање имао проблема и изабран је ван мреже. Иако ће ово решити већину случајева, у случају да није, пратите остале савете да бисте вратили мрежни статус штампача.

3] Покрените алатку за решавање проблема са штампачем

Покрените алатку за решавање проблема са штампачем

Део интерног Виндовс пакета за решавање проблема Принтер Троублесхоотер може помоћи у решавању проблема са управљачким програмима, проблемима са везом, поновном покретању услуга у вези са штампачем и још много тога.

 • Идите на Подешавања > Ажурирање и безбедност > Решавање проблема.
 • Изаберите алатку за решавање проблема са штампачем и покрените је.
 • Ово би требало да вам помогне да поправите ванмрежни статус штампача.

4] Уклоните и додајте штампач

Ако ништа друго не функционише, најбоље је да уклоните штампач из система и поново га додате. Ово је једноставан процес и може укључивати и преузимање ОЕМ драјвера и апликације.

почетни екран виндовс 8
 • Искључите штампач са рачунара.
 • Идите на Уређаји > Штампачи и скенери.
 • Изаберите штампач који намеравате да уклоните > кликните на Уклони уређај.
 • Поново укључите штампач и Виндовс би требало да га поново дода и такође инсталирајте драјвер.
 • Након ресетовања, штампач ће се вратити у стање на мрежи.

Ако се не појави, кликните на „Додај штампач или скенер“ и кликните на везу „ Штампач који ми треба није наведен . » Затим га можете додати ручно.

Повезан: Како повезати бежични штампач са Виндовс 10 рачунаром

5] Решавање проблема са мрежним штампачем

Ако имате мрежни штампач, биће искључен са мреже ако рачунар не може да се повеже са њим. Ако штампач ради са рачунара који није ваш, време је да решите проблеме са мрежом. То може бити и проблем са заштитним зидом, али онда би то значило да га је неко намерно блокирао. Ако не знате више него што вам је потребно за рад на рачунару, предлажем да пронађете некога ко ће вам помоћи да решите проблем.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да вам је један од ових савета помогао да промените статус штампача у онлајн или вратите штампач у статус на мрежи.

Популар Постс