Како користити БлуеСцреенВиев у оперативном систему Виндовс 10

How Use Bluescreenview Windows 10БлуеСцреенВиев је кориснички оријентисан услужни програм који аутоматски скенира све минидумп датотеке након пада БСОД-а. Научите како да користите БлуеСцреенВиев у оперативном систему Виндовс 10/8/7 да бисте могли да решите грешке са плавим екраном.

Као ИТ стручњак, вероватно сте упознати са Виндовс плавим екраном смрти (БСОД). Ова грешка је обично узрокована проблемом са хардвером или драјверима вашег рачунара. Срећом, постоји алатка која вам може помоћи да решите проблем са БСОД-ом и пронађете основни узрок проблема: БлуеСцреенВиев. У овом чланку ћемо вам показати како да користите БлуеСцреенВиев за решавање проблема са БСОД-ом у оперативном систему Виндовс 10.БлуеСцреенВиев је згодан алат који вам омогућава да видите информације о паду плавог екрана до којих је дошло на вашем систему. Приказује име минидумп датотеке, датум и време пада, основну адресу драјвера који је изазвао пад и друге важне информације.Да бисте користили БлуеСцреенВиев, једноставно преузмите и покрените програм. Подразумевано ће скенирати све минидумп датотеке које су ускладиштене на вашем систему. Ако желите, можете одредити и одређену минидумп датотеку за скенирање.

Када се скенирање заврши, БлуеСцреенВиев ће приказати листу свих пада на плавом екрану које је пронашао. За свако рушење, приказаће име минидумп датотеке, датум и време пада, основну адресу драјвера који је изазвао пад и друге важне информације.покрените Виндовс 10 у режиму Виндовс 7

Ако покушавате да решите проблем са плавим екраном, БлуеСцреенВиев може бити драгоцена алатка. Може вам помоћи да идентификујете основни узрок проблема и пронађете решење.

Плави екран смрти (БСОД) такође познат као стоп грешка приказано на Виндовс систему након пада система, када ваш оперативни систем достигне праг на којем више не може безбедно да ради. Грешка заустављања је добила име као грешка на плавом екрану јер се на плавом екрану приказује порука упозорења са тужним емоји и КР кодом који нуди неколико могућих поправки.БСОД се обично јавља из неколико разлога као што су оштећени Виндовс регистри, лоши драјвери, погрешно конфигурисани драјвери уређаја, оштећене датотеке, застарели управљачки програми, проблеми са меморијом и проблеми са системским хардвером. Када наиђете на БСОД, ваш систем ће захтевати поновно покретање да би наставио са радом. Међутим, препоручује се да корисници запишу поруку о грешци и код грешке пре поновног покретања.

БСОД грешка се у основи приказује када ваш систем не може да се опорави од грешке на нивоу кернела. Порука о грешци обично приказује податке драјвера повезане са грешком и друге информације о проблему и њиховим могућим решењима. Такође, када се ваш систем сруши са БСОД грешком, систем креира минидумп датотеке и сви меморијски подаци са детаљима о грешци се испуштају на чврсти диск ради будућег отклањања грешака. Постоји много начина за читање минидумп датотека у сврху решавања проблема. Али најлакши начин је коришћење бесплатног и практичног услужног програма БлуеСцреенВиев, који корисницима олакшава читање извештаја о грешци ради решавања проблема.

БлуеСцреенВиев је кориснички оријентисан услужни програм који аутоматски скенира све минидумп датотеке настале након пада БСОД-а у једну табелу. За сваки пад, БлуеСцреенВиев пружа детаљне информације о драјверу који је учитан у време пада и друге информације о паду ради лакшег решавања проблема и проналажења сумњивих проблематичних драјвера. Поред тога, бесплатна алатка приказује плави екран са грешком веома сличан оном који је Виндовс приказан током пада система.

Коришћење приказа плавог екрана је прилично једноставно. Све што треба да урадите је да покренете извршне датотеке, које ће аутоматски скенирати све минидумп датотеке које су креиране у време пада. У основи приказује датотеке за испис о паду на горњој траци и приказује повезане драјвере на доњој траци. У овом чланку објашњавамо како да користите БлуеСцреенВиев за читање извештаја о паду.

виндовс 10 инфрацрвени

Како користити БлуеСцреенВиев

Након што сте га преузели и инсталирали, покрените БлуеСцреенВиев.еке извршна датотека.

Када се извршни фајл покрене, БлуеСцреенВиев аутоматски скенира целу вашу минидумп фасциклу да би приказао детаље о паду. Приказује датотеке за испис о паду на врху прозора и приказује повезане драјвере на дну прозора.

Како користити БлуеСцреенВиев

Да бисте видели својства грешке, двапут кликните на управљачке програме који приказују детаље грешке у табели.

виндовс 7 актовке

Корисници такође могу послати ХТМЛ извештај техничару ради решавања проблема. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на думп датотеку и изаберите ХТМЛ извештај – Све ставке или ХТМЛ извештај – Изабране ставке из падајућег менија.

ИД догађаја 10016

Такође можете да сачувате извештаје да бисте решили проблеме који се понављају. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на думп датотеку и изаберите опцију Сачувајте изабране ставке.

БлуеСцреенВиев омогућава кориснику да прилагоди колоне које желите да учините видљивим и промени редослед колона помоћу Горе доле дугме.

Доступан је и на другим језицима. Да бисте променили језик БлуеСцреенВиев, преузмите одговарајућу зип датотеку на језику, распакујте 'Блуесцреенвиев_лнг.ини' , и ставите га у исти фолдер у који сте инсталирали услужни програм.

БлуеСцреенВиев је дизајниран да ради на верзијама Виндовс-а и може да чита минидумп датотеке које генеришу и 32-битни и к64 системи. Услужни програм је доступан на различитим језицима и можете га преузети. Ево.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да вам је овај пост од помоћи.

Популар Постс