Како преименовати или избрисати фасциклу за дистрибуцију софтвера у оперативном систему Виндовс 10

How Rename Delete Software Distribution Folder Windows 10Научите како да уклоните, избришете, преименујете или обришете садржај фасцикле СофтвареДистрибутион у оперативном систему Виндовс 10/8/7. Помаже у решавању проблема и проблема са Виндовс Упдате.

Ако сте ИТ стручњак, онда знате да је једна од најважнијих ствари које можете да урадите јесте да организујете фасциклу за дистрибуцију софтвера. У супротном, на крају ћете имати много датотека које је тешко пратити. У овом чланку ћемо вам показати како да преименујете или избришете фасциклу за дистрибуцију софтвера у оперативном систему Виндовс 10.Прво, хајде да погледамо како да преименујемо фасциклу за дистрибуцију софтвера. Да бисте то урадили, отворите Филе Екплорер и идите до следеће локације:Ц:ВиндовсСофтвареДистрибутион

Када сте у фасцикли СофтвареДистрибутион, кликните десним тастером миша на фасциклу „Дистрибутион“ и изаберите „Преименуј“.Затим можете да унесете ново име за фасциклу. Препоручујемо нешто попут „СофтвареДистрибутион_ОЛД“. Ово ће вам олакшати да запамтите чему служи фасцикла ако икада будете морали поново да јој приступите.

Ако желите да у потпуности избришете фасциклу за дистрибуцију софтвера, то можете учинити тако што ћете отворити командну линију и покренути следећу команду:

рд /с /к 'Ц:ВиндовсСофтвареДистрибутион'икона ажурирања прозора 10

Ово ће избрисати фасциклу и сав њен садржај. Имајте на уму да је ово трајна промена и да нећете моћи да опоравите ниједну од датотека које су биле у фасцикли.

То је све што је потребно за преименовање или брисање фасцикле за дистрибуцију софтвера у оперативном систему Виндовс 10. Као и увек, ако имате питања, слободно оставите коментар и ми ћемо се потрудити да вам помогнемо.

ИН Фасцикла за дистрибуцију софтвера у оперативном систему Виндовс, ово је фасцикла у којој се налази Каталог Виндовс и користи се за привремено складиштење датотека које су можда потребне за инсталирање Виндовс Упдате на ваш рачунар. Као такав, потребан је за Виндовс Упдате и подржава га ВУАгент.

софтвер-фолдер-виндовс

Расположение папки SoftwareDistribution

дистрибуција софтвера

Фасцикла за дистрибуцију софтвера у оперативном систему Виндовс 10/8/7 налази се на следећој локацији у Филе Екплорер-у:

Виндовс 10 недавне датотеке трака задатака

Ц: Виндовс СофтвареДистрибутион

На мом рачунару, величина је око 1 МБ, али може да варира.

Да ли је безбедно избрисати фасциклу за дистрибуцију софтвера

Иако не желите да додирнете ову фасциклу у нормалним околностима, можда ћете морати да обришете њен садржај ако установите да складиште података и фасцикла за преузимање у вашем систему нису синхронизоване, због чега ажурирања за Виндовс не раде исправно.

Обично је безбедно избрисати садржај фасцикле за дистрибуцију софтвера ако су све датотеке потребне за то коришћене за инсталирање Виндовс Упдате. Чак и ако избришете датотеке у супротном, оне ће бити аутоматски преузете. Ако избришете саму фасциклу, она ће бити аутоматски поново креирана и потребне компоненте ВУ-а ће се аутоматски преузети.

Међутим, ово складиште података такође садржи датотеке историје ажурирања за Виндовс. Ако их избришете, изгубићете историју ажурирања. Штавише, следећи пут када покренете Виндовс Упдате, време откривања ће се повећати.

Ако ваш Виндовс Упдате не ради исправно или уопште не ради, или ако установите да се величина ове фасцикле заиста повећала, можда бисте желели да размислите о брисању фасцикле за дистрибуцију софтвера у оперативном систему Виндовс 10/8/7.

Ако је само величина, онда ако користите Алат за чишћење диска и изаберите Очистите системске датотеке на системској диск јединици, а затим компоненте Виндовс Упдате и датотеке за оптимизацију испоруке, видећете да је величина ове фасцикле значајно смањена. Али ако се суочавате са проблемима са ажурирањем оперативног система Виндовс, познато је да брисање ове фасцикле помаже у решавању неколико проблема као што су Виндовс Упдате не ради , Виндовс ажурирања се не инсталирају , Грешка у конфигурацији Виндовс ажурирања , Виндовс Упдате је заглавио приликом преузимања ажурирања , Нисмо могли да довршимо ажурирања, Виндовс 10 наставља да инсталира исту исправку и тако даље.

Избришите фасциклу за дистрибуцију софтвера

Да бисте избрисали садржај фасцикле за дистрибуцију софтвера, у оперативном систему Виндовс 10, из ВинКс менија, отворите командну линију (Админ). Откуцајте следеће једно по једно и притисните Ентер:

|_+_| |_+_|

Ово ће зауставити услугу Виндовс Упдате и услугу интелигентног преноса у позадини.

фасцикла за дистрибуцију софтвера

Сада идите на Ц: Виндовс СофтвареДистрибутион фолдер и избришите све датотеке и фасцикле унутар.

Можете да притиснете Цтрл + А да изаберете све, а затим притиснете Делете.

Ако су датотеке већ у употреби и не можете да избришете неке датотеке, поново покрените уређај. Када се поново покрене, поново покрените горе наведене команде. Сада можете избрисати датотеке из наведеног Дистрибуција софтвера фолдер.

Након што обришете ову фасциклу, можете поново покренути рачунар или унети следеће команде, једну по једну у ЦМД, и притиснути Ентер да поново покренете услуге повезане са Виндовс Упдате.

|_+_| |_+_|

Овај фолдер је сада обрисан и сада ће бити поново попуњен.

Преименујте фасциклу СофтвареДистрибутион

Ако желите да преименујете фасциклу за дистрибуцију софтвера, отворите повишени прозор командне линије, откуцајте једну по једну следеће команде и притисните Ентер:

алека довнлоад виндовс 10
|_+_| |_+_| |_+_| |_+_| |_+_|

Алтернативно, такође можете покрените Виндовс 10 у безбедном режиму и преименуј Софтвер До СофтвареДистрибутион.бак или СофтвареДистрибутион.олд.

САВЕТ : Наш преносиви бесплатни софтвер ФикВин омогућава вам да ресетујете ово и већину других поставки или функција Виндовс-а једним кликом.

фиквин 10.1

Надам се да вам је овај пост од помоћи.

Да ли бисте желели да сазнате више о следећим фасциклама?

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Фолдер $ СисРесет | Фасцикле $ Виндовс. ~ БТ и $ Виндовс. ~ ВС | | Виндовс.олд фолдер | Фасцикле Цатроот и Цатроот2 | РЕМП фолдер | Фасцикла $ ВинРЕАгент | Систем32 и СисВОВ64 фасцикле .

Популар Постс