Како инсталирати Завгии тастатуру на Виндовс 10 (мјанмарски / бурмански)

How Install Zawgyi Keyboard Windows 10Ако желите да користите бурмански на Виндовс 10, ево како да инсталирате Завгии фонт на Виндовс 10 (Мјанмар). Ради са визуелном и фонетском тастатуром.

Ако желите да инсталирате Завгии тастатуру на Виндовс 10, постоји неколико ствари које треба да знате. Пре свега, морате бити сигурни да имате инсталиран мјанмарски/бурмански језички пакет. Ако то не учините, можете га преузети из Мицрософт Сторе-а. Када инсталирате језички пакет, потребно је да одете на страницу подешавања „Регион и језик“ на Виндовс контролној табли. На тој страници треба да кликнете на везу „Додај језик“. На листи језика која се појави потребно је да пронађете и изаберете „Мјанмарски (Бурмански)“. Када то урадите, можете кликнути на дугме „Даље“. На следећој страници треба да изаберете распоред тастатуре „Завгии“. Затим можете кликнути на дугме „Додај“. То ће додати Завгии тастатуру на листу доступних распореда тастатуре. Затим можете кликнути на дугме „Затвори“. То ће затворити страницу са подешавањима „Регион и језик“. Сада, кад год желите да куцате мјанмарски/бурмански, можете само да изаберете распоред тастатуре „Завгии“ са листе доступних распореда тастатуре.Сада је врло уобичајено користити више језика на Интернету. Многи морају да користе 2-3 језика на једном рачунару. Језик рачунара може бити другачији, али када је у питању уређивање, може се користити други језик. Баш као што смо инсталирали јапанске фонтове у Виндовс 10, у овом водичу ћемо вам показати како да инсталирате Завгии тастатура на Виндовс 10. Када га инсталирате, моћи ћете да прелазите са свог матерњег језика на Завгии тастатуру, тј. Мјанмарски или Бурмански фонт у Виндовс 10.Инсталирајте Завгии тастатуру у Виндовс 10

Пре него што почнемо, Мјанмар и Бурма (стари назив) су исти. Завгии се, с друге стране, односи на писмо које није Уницоде за бурманско писање. Па кад кажемо Бурманска тастатура или тастатура Завгии , сви они значе исто. У Виндовс-у, када унесете Завгии, ништа се не приказује. Уместо тога, потребно је да унесете бурмански или мјанмарски.

То можете учинити на три начина: 1. Инсталирајте Завгии или бурманску тастатуру користећи време и језик
 2. Укуцајте завгии или бурмански користећи изворну тастатуру
 3. Коришћење физичке бурманске тастатуре у оперативном систему Виндовс 10
 4. Инсталирајте Завгии фонт у Виндовс 10 (мјанмарски / бурмански)

Можда имате енглеску или материнску тастатуру. Ако планирате да ово користите са бурманском тастатуром на рачунару, уверите се да знате како да је правилно користите. Пратите кораке за инсталирање Бурманске тастатуре Виндовс 10.

Инсталирајте Завгии фонт

није препозната као унутрашња или спољна команда
 • Отворите Подешавања > Језик > Додај језик.
 • У искачућем прозору откуцајте бурмански и појавиће се листа тастатура.
 • Изаберите га и кликните на Нект.
 • Кликните на дугме за инсталирање.

Имајте на уму да овај језик не подржава многе друге функције. Окачи то; она ће преузети пакете и инсталирати их. Након инсталације, кликните на језик, а затим кликните на Опције.Сорте бурманске

Овде постоје две врсте распореда тастатуре – визуелни и фонетски. Ако кликнете на икону језика на траци задатака или притиснете дугме Виндовс + размакницу, можете пребацивање између тастатура . Промените га и видите који распоред тастатуре вам одговара.

Како куцати завги користећи енглеску тастатуру

То је једноставно. Прво промените језик користећи Виндовс дугме + размакницу. Ако видите бурмански уместо „ЕНГ“ на траци задатака, све што унесете биће на бурманском. Сада отворите нотепад и откуцајте нешто на тастатури да бисте сазнали како ће све функционисати.

како напунити телефон лаптоп рачунаром у режиму спавања

Како користити физичку тастатуру Завгии/Бурмане на Виндовс-у

Када повежете бурманску тастатуру на Виндовс 10 и промените језик, требало би да ради одмах. Не треба вам нова конфигурација и није тако компликована као Јапански распоред .

Инсталирајте Завгии фонт у Виндовс 10 (мјанмарски / бурмански)

Инсталирајте Завгии фонт у Виндовс 10 (мјанмарски / бурмански)

Ако је све што вам треба је да инсталирате Бурмански фонт ака Завгии Фонт на Виндовс 10, то можете учинити са рфа.орг . Преузмите ТФФ датотеку и двапут кликните на њу да бисте је покренули. Затим кликните на опцију инсталирања да бисте је учинили доступном на вашем Виндовс 10 рачунару. Имајте на уму да морате да инсталирате тастатуру да бисте проверили.

 • Идите на Подешавања > Персонализација > Фонтови.
 • Унесите бурмански и појавиће се фонт. Кликните да отворите.
 • Пребаците језик уноса на бурмански
 • У оквир за текст откуцајте бурмански и требало би да видите преглед.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Обавестите нас да ли вам је водич помогао да инсталирате бурманску тастатуру или фонт Завгии на Виндовс 10 (мјанмарски/бурмански).

Популар Постс