Команда се не препознаје као интерна или екстерна команда

Command Is Not RecognizedКада покушате да покренете програм или команду, добијате поруку да није препозната као интерна или екстерна команда, постоји проблем са покренутим програмом или батцх датотеком, тада морате да уредите променљиве Виндовс окружења. Ево како можете да решите проблем.

Као ИТ стручњак, често наилазим на поруке о грешкама које нису одмах јасне. Једна таква грешка је „Цоманда ну есте рецуносцута ца о цоманда интерна сау ектерна“. Ова порука о грешци није јасна јер није довољно конкретна. Не говори кориснику шта треба да уради да би решио проблем. У овом чланку ћу објаснити шта ова порука о грешци значи и како је поправити. Ова порука о грешци се приказује када корисник покуша да покрене команду која није препозната ни као интерна ни као екстерна команда. Да би решио овај проблем, корисник мора или да инсталира потребан софтвер или да дода путању до софтвера у своју ПАТХ променљиву окружења. Инсталирање потребног софтвера је најлакше решење овог проблема. Међутим, ако корисник нема администраторска права на свом рачунару, можда неће моћи да инсталира софтвер. У овом случају, корисник ће морати да дода путању до софтвера у своју ПАТХ променљиву окружења. Да би то урадио, корисник ће морати да отвори контролну таблу и оде у Својства система. На картици Напредно, корисник ће морати да кликне на дугме Променљиве окружења. У одељку Системске променљиве, корисник ће морати да пронађе ПАТХ променљиву и уреди је. Корисник ће морати да дода путању до софтвера на крај променљиве ПАТХ. Када корисник дода путању до софтвера у своју ПАТХ променљиву окружења, моћи ће да покрене команду.Сигуран сам да сте покушали да покренете програме попут 'ЦМД', 'ДИСМ' директно из командне линије. Да ли сте се икада запитали како одмах почињу? Како Виндовс може пронаћи своју локацију? Једноставан пример: када креирате пречицу до програма, пречица зна где се програм налази и лако га покреће. Оперативни систем чува листу путања на којима се налазе најчешћи системски програми, тако да када користите промпт за покретање, они се лако покрећу. Листа је именована Променљиве Виндовс окружења и ако нешто крене наопако, програми не раде. У овом водичу ћемо вам помоћи да решите проблем са било којом наруџбом није препознат као проблем интерне или екстерне команде, покренутог програма или батцх датотеке .Команда се не препознаје као интерна или екстерна команда

Ако отклањате грешке у програму, мораћете да се уверите да постоји. Ово се може десити чак и са РУН промптом, који се позива пречицом на тастатури ВИН + Р. Зато идите на Ц:ВиндовсСистем32 и погледајте да ли програм постоји. Такође можете покушати да пронађете ЕКСЕ у фасцикли Систем 32. Ако сте сигурни да је тамо, хајде да решимо проблем.

Промените променљиве окружењаКористите ВИН + Кс, а затим изаберите Систем. Ово ће отворити одељак у којем ћете видети сва својства рачунара.

Мицрософт колекција пасијанса неће отворити Виндовс 10

У левом окну изаберите Напредна конфигурација система . плен Променљиве окружења.

команда се не препознаје као интерна или екстерна командаСуб системске променљиве проналазе путању и изаберите ЕДИТ | Икс .

Пре него што наставите са уређивањем, копирајте цео ред и налепите га у Нотепад. Ако нешто крене наопако, можете то вратити.

Пронађите путању до директоријума ' Ц: Систем Виндовс32 Ако га нема, треба да додате тачку и зарез на крају.

Кликните на ОК да бисте сачували, а затим изађите.

Након тога, мораћете да поново покренете рачунар. Све путање се преузимају када се рачунар поново покрене.

сугласни саветник

Сада морате да покушате да покренете оне програме у којима сте добили - „… није препознат као интерна или екстерна команда, извршна или батцх датотека' поруку о грешци и погледајте да ли је проблем решен.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

А сада савети! Ако желите да покренете сопствену батцх датотеку или ако имате неколико њих доступних у фасцикли, само додајте њену путању. Следећи пут када желите да покренете, унесите име и програм ће се покренути. Програмери га углавном користе за додавање веза у своје програме.

Популар Постс