Како уклонити асоцијације типова датотека у оперативном систему Виндовс

How Remove File Type Associations Windows OsВиндовс не пружа графички интерфејс за одвајање екстензија типа датотеке. Ако треба да поништите придруживање датотекама, можете да користите услужни програм за уклањање типова датотека.

Када промените подразумевани програм за одређени тип датотеке, Виндовс више неће знати како да отвори тај тип датотеке. Ово може довести до свих врста проблема, укључујући програме који се не отварају, датотеке које нису повезане са исправним програмом и још много тога. Ако имате проблема са асоцијацијама типова датотека у оперативном систему Виндовс, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили проблем.Прво, покушајте да ресетујете асоцијацију типа датотеке за погођени тип датотеке. Да бисте то урадили, отворите контролну таблу и потражите „подразумевани програми“. Изаберите опцију „Поставите своје подразумеване програме“, а затим пронађите програм који желите да поставите као подразумевани за дотични тип датотеке. Изаберите програм, а затим кликните на „Постави овај програм као подразумевани“.Ако то не успе, можете покушати ручно да промените асоцијацију типа датотеке. Да бисте то урадили, отворите Виндовс уређивач регистра и идите до следећег кључа:

ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСофтвареЦлассесПронађите екстензију датотеке за коју желите да промените асоцијацију, а затим двапут кликните на подразумевану вредност. Унесите путању новог програма у поље података о вредности и кликните на „ОК“.

рачунар се неочекивано поново покренуо или је наишао на неочекивану грешку

Ако и даље имате проблема, можете покушати да користите менаџер асоцијација датотека треће стране. Ови програми ће вам омогућити да промените асоцијације типова датотека са неколико кликова, а такође вам могу помоћи да поправите покварене асоцијације. Препоручујемо ФилеТипесМан од НирСофт.У Виндовс ОС-у не постоји графички кориснички интерфејс за одвајање или одвајање екстензија типа датотеке. Али ако треба уклоните асоцијације датотека , можете то учинити помоћу овог преносивог услужног програма под називом Неповезани типови датотека .

избришите тип датотеке

Уклоните асоцијације типова датотека

Преузимање унассоц.зип са доње везе и сачувајте га на радној површини.

Затим извуците садржај у фасциклу и покрените датотеку унассоц.еке

Сада изаберите тип датотеке са листе

Кликните Уклоните асоцијацију датотека (Корисник).

Асоцијација корисника за изабрани тип датотеке је сада уклоњена из регистра. Систем ће сада користити подешавања глобалне асоцијације датотека.

да ли треба да користим план напајања високих перформанси

ИН Уклони асоцијацију датотека (корисник) Дугме Уклања прилагођену асоцијацију (преко дијалога Отвори са) за изабрани тип датотеке. Имајте на уму да ће ово дугме остати онемогућено ако тип датотеке није повезан са одређеним корисником.

ИН Избришите тип датотеке дугме Потпуно уклања тип датотеке из регистра. Уклоњене су и корисничке и глобалне асоцијације за изабрани тип датотеке.

И Ажурирај листу Дугме, ажурира садржај листе.

хек калкулатор прозори

Потребна су администраторска права да би овај услужни програм исправно радио.

Дакле, ако требате да уклоните асоцијације датотека, можете преузети бесплатну алатку Ево и искористи га. Ради само у Виндовс 7 и Виндовс Виста.

Корисници Виндовс 10 и Виндовс 8.1 ће можда желети да се одјаве ФилеТипесМан и Подразумевани уређивач програма . Ово су слични алати који би вас могли занимати.

$ : Ако установите да не можете да отворите датотеку одређеног типа, онда наш Исправка асоцијације датотека моћи ће вам лако помоћи да поправите, поправите и вратите оштећене асоцијације датотека. Узгред, можете прочитати и како можете подесите или промените асоцијације типова датотека помоћу контролне табле у Виндовс-у или о Подразумевани уређивач програма за Виндовс .

Популар Постс