ВЛЦ титлови се не приказују? Ево како да то поправите

Vlc Subtitles Not ShowingАко ваши ВЛЦ видео снимци не приказују титлове током стриминга, морате да решите проблем да бисте решили проблем да ВЛЦ титлови не раде пратећи ове савете.

Ако имате проблема са приказивањем титлова када користите ВЛЦ медиа плејер, постоји неколико ствари које можете да урадите да покушате да решите проблем. Прво се уверите да сте преузели датотеку титла и да се налази у истом директоријуму као и видео датотека коју покушавате да гледате. Ако се датотека титла налази у другом директоријуму, мораћете да наведете путању до ње у подешавањима ВЛЦ-а. Друго, проверите датотеку титла да бисте се уверили да је у исправном формату. ВЛЦ може да чита и .срт и .суб датотеке, тако да ако је ваша датотека титла у другом формату, мораћете да је конвертујете у један од та два формата. Коначно, ако и даље имате проблема, можете покушати да промените величину фонта или боју титлова у подешавањима ВЛЦ-а. Понекад може помоћи да титлови буду видљивији. Ако и даље имате проблема након што сте испробали све ове ствари, можете покушати да објавите на форуму или да контактирате ВЛЦ подршку за помоћ.Титлови су веома важни за видео снимке, посебно када су нечујни или нису на вашем локалном језику. Зато је досадно када ваши видео снимци немају титлове. ВЛЦ Медиа Плаиер титлови могу добити титл или из засебне датотеке или директно из видео записа са тврдо кодираним титловима.Ако се титлови не приказују у вашим видео снимцима, то може бити проблем са ВЛЦ Медиа Плаиер-ом или самим видео записом. У сваком случају, показаћу вам како да решите досадни проблем са недостајућим титловима у ВЛЦ Медиа Плаиер-у.

ВЛЦ титлови се не приказују

Ако се титлови не приказују у вашим ВЛЦ видео записима, испробајте следеће кораке за решавање проблема пре него што избришете видео записе.  1. Укључите титлове.
  2. Решите проблеме са датотеком титлова.
  3. Увезите датотеку титла у ВЛЦ видео.
  4. Прилагодите ефекте титлова.
  5. Пробајте други видео.

Наставите да читате да бисте научили како да урадите горенаведене кораке.

грешка при ажурирању система Виндовс 0кц0000005

Како вратити титлове у ВЛЦ видео

1] Омогућите титлове

Покрените ВЛЦ Медиа плејер и кликните ЦТРЛ + П пречица на тастатури за отварање подешавања. Овде можете доћи и тако што ћете отићи на Алатке > Подешавања .

Пребаците на Титлови / ОСД таб и означите Омогући титлове поље за потврду.омогући влц титлове

Кликните на сачувати и поново покрените ВЛЦ Медиа Плаиер.

Када се ВЛЦ покрене, пуштајте видео записе са титловима. Ако се титлови не приказују, кликните на Субтитлес мени, а затим идите на Додатна стаза , укључите га и изаберите жељени титл.

2] Решавање проблема са датотеком титлова

ВЛЦ Медиа Плаиер може учитати титлове из једне видео датотеке, која је обично у СРТ, СУБ, ССА или АСС форматима. Да бисте то урадили, датотека титла мора имати исто име и бити сачувана у истом директоријуму као и видео.

Дакле, ако ваш видео користи засебну датотеку са титловима, прва ствар коју треба да урадите је да преименујете датотеку са тачним именом видеа. Затим преместите датотеку титла у исти фолдер као и видео.

Алтернативно, можете отворити датотеку титла. За то можете користити Нотепад или сличан програм. Када отворите датотеку титла, уверите се да није празна и да не садржи текст титла и време.

3] Увезите датотеку титла у ВЛЦ видео

Ако сте сигурни да имате исправан фајл титла, време је да га повежете са видео снимком. Прво, пустите видео са ВЛЦ-ом. Током репродукције, притисните Поднаслов мени, идите на Титлови > Додај датотеку титла и изаберите датотеку титла.

ВЛЦ титлови се не приказују

Виндовс Екплорер отвори мој рачунар

4] Подесите ефекте титлова

Покрените ВЛЦ Медиа Плаиер и кликните алата мени. Следеће идите на Преференцес . Кликните на Титлови / ОСД картицу да бисте пронашли подешавања изгледа титла.

Пребаците на Субтитле Еффецтс квадрат. Инсталирај Подразумевана боја текста да беле и промене Боја контуре у црно. Можете користити и друге видљиво боје.

прилагоди ефекте влц титлова

Промена Величина фонта До Обичне и Присилно постављање титлова до 0 пиксела. Коначно отићи Додајте позадину поље за потврду није означено.

Читати: Како користити покрете миша у ВЛЦ Медиа Плаиер-у.

5] Пробајте други видео

Док испробате горе наведене кораке за решавање проблема, требало би да имате титлове назад. Међутим, ако све ове методе не функционишу, можете претпоставити да је проблем са титловима везан за видео, а не за ВЛЦ Медиа Плаиер.

Да бисте били сигурни да видео нема титлове, покушајте да пустите други видео са титловима.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако се титлови појављују у другом видеу, бојим се да ћете морати да отпремите само другу верзију видеа са титловима.

Популар Постс