Како онемогућити препознавање говора у оперативном систему Виндовс 10

How Disable Speech Recognition Feature Windows 10У овом посту ћете научити како да искључите или укључите препознавање говора, као и функцију препознавања говора на мрежи у оперативном систему Виндовс 10 помоћу подешавања или уређивача регистра. Препознавање говора је технологија која се користи за контролу рачунара гласовним командама.

Ако користите Виндовс 10 и не желите да Цортана може да слуша ваш глас, можете да онемогућите функцију препознавања говора. Ево како: 1. Идите на Старт > Подешавања > Приватност. 2. У одељку „Говор, мастило и куцање“ кликните на дугме „Престани да ме упознајеш“. 3. Потврдите да желите да искључите функцију препознавања говора кликом на „Искључи“ у искачућем прозору. То је све што треба да урадите да бисте онемогућили препознавање говора у оперативном систему Виндовс 10. Када то урадите, Цортана више неће моћи да слуша ваш глас и уместо тога ћете морати да куцате команде.У овом посту ћемо вам показати како да онемогућите Препознавање говора ИН Виндовс 10 в1809 . Препознавање говора је технологија која се користи за контролу рачунара гласовним командама. Помоћу препознавања говора можете да изговарате команде на које ће рачунар реаговати, а такође можете да диктирате текст рачунару, елиминишући потребу да куцате речи у било који програм за обраду текста или уређивач текста. Функција препознавања говора вам омогућава да комуницирате са рачунаром. Можете побољшати способност рачунара да боље разуме сопствени глас да бисте побољшали тачност дикције. Међутим, да бисте побољшали тачност, требало би да ' тренира функцију '. Ако сматрате да не ради на задовољавајући начин, пратите упутства у наставку да бисте га онемогућили.цмд системске информације

Искључите препознавање говора у оперативном систему Виндовс 10

Искључите препознавање говора у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте искључили препознавање говора у оперативном систему Виндовс 10, идите на Подешавања > Приступачност > Говор и укључите или искључите га Омогућите препознавање говора да бисте омогућили или онемогућили ову функцију.Искључите препознавање говора на Интернету

Веб препознавање говора вам омогућава да комуницирате са Цортаном и апликацијама које користе препознавање говора засновано на облаку.

1] Кроз подешавања

Искључите препознавање говора на Интернету

Да бисте искључили препознавање говора на мрежи у оперативном систему Виндовс 10:  1. плен ' почетак 'и изабери' подешавања '.
  2. Идите на одељак „Приватност“.
  3. замени са ' Говорећи » И на десном панелу, померите прекидач да бисте онемогућили функцију у одељку « Препознавање говора на Интернету '.

Гласовне услуге постоје и на вашем уређају и у облаку. То је зато што Мицрософт прикупља важне информације из ових услуга како би побољшао корисничко искуство. Дакле, да бисте ово зауставили, онемогућите „ Упознавање тебе „Такође у одељку“ Персонализација рукописа и куцања '.

шта је брава за лаптоп

2] Преко уређивача регистра

отвори ' трцати ’ притиском на комбинацију тастера Виндовс + Р. У празно поље дијалога укуцајте „ регедит 'и притисните' А интра '.

Затим идите на следећу адресу -

|_+_|

Проверите подразумевано Прихваћено на десној страни прозора.

  • Прихваћено = 1 , означава да је препознавање говора на мрежи омогућено.

Да бисте трајно онемогућили ову функцију, двапут кликните на дугме и промените вредност речи Д са 1 на 0 .

хацк регистра

Имајте на уму да чак и ако користите 64-битни Виндовс као ја, морате креирати 32-битну ДВОРД вредност.

Поново покрените рачунар да би промене ступиле на снагу.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Затим, не би требало да откријете да је функција Виндовс препознавање говора омогућена у оперативном систему Виндовс 10.

Популар Постс