Како да подесите и тестирате микрофон у оперативном систему Виндовс 10

How Set Up Test Microphone Windows 10Корисници повезују своје микрофоне и не разумеју како да га подесе и да ли микрофон ради у оперативном систему Виндовс 10. Овај водич може помоћи.

Ако имате проблема да натерате микрофон да ради у оперативном систему Виндовс 10, не брините – нисте сами. Многи корисници пријављују проблеме са својим микрофонима, а у овом чланку ћемо вам показати како да их решите.Прво се уверите да је микрофон правилно прикључен на рачунар. Ако је у питању УСБ микрофон, покушајте да га прикључите у други УСБ порт. Ако је у питању прикључак од 3,5 мм, покушајте да га прикључите у други аудио порт.Када проверите да ли је микрофон правилно прикључен, отворите подешавања звука за Виндовс 10. То можете да урадите тако што ћете десним тастером миша кликнути на икону звучника на траци задатака и изабрати „Звукови“.

У подешавањима звука, померите се надоле до одељка „Улаз“ и кликните на микрофон са којим имате проблема. Уверите се да је изабрана картица „Нивои“ и појачајте „Мицропхоне Боост“ на +10,0 дБ.подешавања уређаја виндовс 10

Ако и даље имате проблема са микрофоном, покушајте да поново покренете рачунар. Ово ће обично решити све проблеме у вези са софтвером који би могли да узрокују проблем.

ИН Микрофон то је један од најкориснијих уређаја за унос који омогућава кориснику да присуствује састанцима на мрежи, разговара са породицом или пријатељима преко Скипе или Зоом па чак и диктирају коришћење препознавања говора. Коришћење микрофона може послужити у неколико намена, али изненађујуће, функционише у складу са једноставном логиком, тј. узима глас корисника као улаз, а затим омогућава примаоцу да чује тај глас као излаз преко звучника или слушалица.Међутим, понекад корисници повезују своје микрофоне и не разумеју како да их подесе. То није све; људи не могу да схвате да ли микрофон ради у оперативном систему Виндовс 10. Ако се суочавате са сличним проблемима, прочитајте даље да бисте сазнали како да подесите и тестирате микрофон на Виндовс 10.

Подешавање и тестирање микрофона у оперативном систему Виндовс 10

Прво ћемо се дотакнути како да подесите микрофон на вашем Виндовс 10 систему. Када је микрофон подешен, научићемо како да га тестирамо. Настави да читаш:

Подешавање новог микрофона

Прво, да бисмо подесили микрофон, морамо се уверити да је микрофон повезан или повезан преко Блуетоотх-а. Проверите да ли имате инсталиране све потребне драјвере за микрофон. У већини случајева, Виндовс аутоматски тражи управљачке програме и инсталира их на систем. Ако то не успе, можда ћете морати да проверите веб локацију произвођача за одређене драјвере и да их инсталирате.

Микрофон у Виндовс 10

Можете да подесите нови микрофон на следећи начин:

  1. Уверите се да је ваш микрофон повезан са вашим системом.
  2. Притисните Почетак и иди Подешавања.
  3. Изабери Систем опцију и кликните Звук картица са опцијама која се појављује у левом окну.
  4. ИН Звук прозор подешавања, идите на Улазни одељак.
  5. Испод Изаберите улазни уређај, изаберите микрофон или уређај за снимање који ћете користити.

Ваш микрофон је сада подешен и спреман за употребу.

читати : Како повећати или повећати јачину звука микрофона у оперативном систему Виндовс 10 .

Тестирање микрофона у оперативном систему Виндовс 10

Како да подесите и тестирате микрофон у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте тестирали микрофон који је већ инсталиран на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, потребно је да следите ове кораке:

Прво се уверите да је ваш микрофон повезан са вашим системом.

  1. Притисните Почетак и иди Подешавања.
  2. Сада изаберите Систем опцију и кликните Звук из опција приказаних у левом окну.
  3. ИН Звук страницу подешавања, идите на Пријавите се
  4. Испод Улазни опције, видећете Проверите микрофон опција.
  5. Овде потражите плаву траку која се диже и спушта док говорите у микрофон.

Ако видите да се трака помера, можете бити сигурни да ваш микрофон ради исправно. Међутим, ако то није случај, изаберите Решавање проблема могућност поправке микрофона.

Молим обратите пажњу - Овај метод ће вам рећи само ако Виндовс открије ваш микрофон, али неће вам рећи како заправо звучите.

Коришћење диктафона за тестирање микрофона

Још један брз начин тестирања на Виндовс 10 је помоћу унапред инсталиране апликације као што је Диктафон.

Диктафон је уграђена Виндовс апликација која се може користити за снимање предавања, разговора и других звукова. Раније се ова апликација звала Снимач звука. Да бисте користили диктафон, пратите ове кораке:

1] Отвори Диктафон из старт мени . Можете тражити тачан термин и добити најбољи резултат.

уклоните икону гет виндовс 10 са траке задатака

Микрофон у Виндовс 10

2] Након отварања апликације, дозволите апликацији да приступи вашем микрофону кликом Да.

Микрофон у Виндовс 10

3] Сада кликните на велико дугме за снимање које ће се појавити испред вас да бисте започели снимање.

4] Штрајк Зауставити икона за завршетак снимања.

5] Сада можете да видите све своје уносе на левом панелу апликације.

6] Кликните на снимак да бисте чули како је ваш снимак звучао помоћу изабраног микрофона.

вимео се не игра

Дакле, Диктафон вам омогућава да тестирате свој микрофон. Можете говорити и одмах слушати свој снимак. Поред провере перформанси вашег микрофона, ова апликација вам такође омогућава да одмах проверите квалитет ваших снимака.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надамо се да су вам ови савети помогли да лако и брзо тестирате микрофон у оперативном систему Виндовс 10.

Популар Постс