Како повећати или повећати јачину звука микрофона у оперативном систему Виндовс 10

How Boost Increase Microphone Volume Windows 10Јачина звука микрофона је прениска? Појачавање микрофона није доступно? Овај пост ће вам показати како да га вратите и повећате или повећате јачину звука микрофона.

Ако имате проблема да чујете микрофон у оперативном систему Виндовс 10, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили проблем.Прво проверите подешавања јачине звука микрофона. Ако је јачина звука прениска, нећете моћи правилно да чујете микрофон. Да бисте подесили јачину звука микрофона, отворите дијалог поставки звука у систему Виндовс 10 и кликните на картицу „Снимање“. Одавде можете подесити јачину звука микрофона.Ако је јачина звука микрофона појачана, а и даље имате проблема да га чујете, следећа ствар коју треба проверити су подешавања звука на рачунару. У истом дијалогу за подешавања звука, кликните на картицу „Репродукција“. Одавде, уверите се да су звучници вашег рачунара укључени и да нису искључени.

Ако и даље имате проблема да чујете микрофон након подешавања ових подешавања, можда постоји проблем са самим микрофоном. Покушајте да прикључите микрофон у други порт на рачунару или покушајте да користите потпуно други микрофон. Ако и даље имате проблема, можда ћете морати да контактирате произвођача рачунара за даљу помоћ.Када користите услуге Воице овер ИП као што је Скипе на Виндовс 10/8/7 радној површини, можда сте повремено приметили квалитет пријемника гласа. У таквим околностима, можда ћете морати да појачате јачину звука да бисте вратили квалитет звука. Стога, ако понекад мислите да је јачина звука микрофона прениска, овај савет ће вам рећи како да повећате или повећате јачину звука микрофона у оперативном систему Виндовс. Овај пост ће вам такође помоћи ако опција појачања микрофона није доступна.

Повећајте јачину микрофона у оперативном систему Виндовс 10

На траци задатака са десне стране, кликните десним тастером миша на икону 'Звук' и из приказаних опција изаберите 'Звукови'.Кликните десним тастером миша на активни микрофон. Насупрот активном микрофону налази се зелена ознака. У зависности од подешавања може бити присутно више микрофона.

Поново кликните десним тастером миша на активни микрофон и изаберите опцију Својства.

како приступити датотекама из другог корисничког налога Виндовс 10

Повећајте јачину микрофона

Затим, у прозору „Својства микрофона“, на картици „Опште“, идите на картицу „Нивои“ и подесите ниво појачања.

Подразумевано, ниво је подешен на 0,0 дБ. Можете га подесити до +40дБ помоћу приложеног клизача.

Обавезно пратите овај процес током позива како бисте одмах добили повратну информацију са друге стране. Ово ће вам такође показати да ли су промене које сте унели тачне.

како компаније са отвореним кодом зарађују

Јачина звука микрофона је прениска

У ретким случајевима, примећено је да повећање јачине звука микрофона не може да реши ваш проблем. Ако јесте, изаберите картицу „Напредно“ у прозору „Својства микрофона“ уместо „Нивои“ и поништите избор опције која гласи „ Дозволите апликацији да преузме извршну контролу над овим уређајем '.

Појачавање микрофона није доступно

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Функције звука се разликују у зависности од чипсета и инсталираних драјвера. Ако не видите опцију Боост, можете покушати следеће:

  1. Промените прикључак за микрофон
  2. Трцати Алат за решавање проблема са аудио снимком
  3. Ажурирајте своје драјвере О: Ажурирање управљачких програма за звук, микрофон и звук ће помоћи. Ако се ради о Реалтек чипсету, можете преузети ажуриране драјвере Реалтек .

САВЕТ : Можда бисте желели да погледате наше ТВЦ Видео центар који нуди много занимљивих видео записа, укључујући упутства и упутства.

Популар Постс