Поправите црвени Кс на икони за јачину звука у Виндовс 10

Fix Red X Cross Volume Icon Windows 10Ако видите црвено 'Кс' на икони за јачину звука у оперативном систему Виндовс 10, не паничите! Ово је релативно лако решити проблем. Ево неколико корака који ће вас вратити на прави пут: 1. Кликните десним тастером миша на икону јачине звука у системској палети и изаберите „Отвори подешавања звука“. 2. У прозору за подешавања звука, скролујте до одељка „Излаз“ и кликните на уређај који тренутно користите (под претпоставком да то није црвени „Кс“ уређај). 3. У одељку „Својства уређаја“ проверите да ли је потврђен избор у пољу за потврду „Омогући“. 4. Ако је поље за потврду већ означено, покушајте да га опозовете, а затим га поново потврдите. 5. Кликните на „Примени“, а затим на „У реду“ да бисте сачували промене. Ако и даље видите црвено 'Кс' након што следите ове кораке, следећа ствар коју треба да покушате је да поново покренете рачунар. У већини случајева, ово ће покренути аудио драјвере и решити проблем. Још увек нема среће? Последњи корак је да деинсталирате, а затим поново инсталирате своје аудио драјвере. Ово може бити мало болно, али је често једини начин да се поправе проблеми у вези са драјвером. Да уради ово: 1. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени. 2. Откуцајте 'девмгмт.мсц' у дијалог Покрени и притисните Ентер. 3. У прозору „Управљач уређајима“ проширите одељак „Контролери звука, видеа и игара“. 4. Кликните десним тастером миша на аудио уређај и изаберите „Деинсталирај“. 5. Поново покрените рачунар и Виндовс ће аутоматски инсталирати најновије управљачке програме за ваш аудио уређај. Ако сте пратили све ове кораке и још увек видите црвено 'Кс' на икони за јачину звука, време је да контактирате Мицрософт подршку или произвођача рачунара. Можда постоји хардверски проблем који спречава да ваш аудио уређај ради исправно.Неки корисници оперативног система Виндовс 10 видели су црвени Кс на икони јачине звука на свом рачунару који их је спречавао да користе било који аудио уређај. Приказује поруку о грешци - Аудио услуга није покренута када корисници пређу мишем преко иконе за јачину звука. Ако се и ви суочите са овом ситуацијом, прочитајте овај чланак да бисте решили овај проблем.

тачка прекида тачке изузетка је достигнута 0к80000003

Црвени крст на икони за јачину звука

Можете користити следеће предлоге да бисте решили овај проблем на рачунару са оперативним системом Виндовс 10:  1. Зауставите услугу Виндовс Аудио
  2. Поново покрените рачунар
  3. Покрените алатку за решавање проблема са звуком
  4. Ажурирајте или поново инсталирајте аудио драјвер.

Погледајмо их сада детаљно, али пре тога обавезно креирајте тачку враћања први.

1] Затворите услугу Виндовс Аудио.

Аудио услуга није покренута

Мала грешка у Виндовс Аудио сервису такође може бити узрок ове грешке. Да бисте решили такав проблем, зауставите услугу Виндовс Аудио и види да ли то помаже.Морате се уверити да су његове услуге зависности покренуте и да имају тип аутоматског покретања:

  1. Удаљени позив процедуре
  2. Виндовс Аудио Ендпоинт Десигнер

Ако Мултимедијални планер часова је присутан на вашем систему, такође треба да се покрене и инсталира у аутоматском режиму.

2] Поново покрените рачунар

Иако је ово стара метода, она и даље решава понашање које је само мањи проблем.

Кликните на дугме да бисте започели. Цтрл + Алт + Делете Пречица на тастатури.

У доњем десном углу притисните дугме за напајање и поново покрените рачунар.

Када се Виндовс покрене, проверите да ли се црвени Кс појављује на икони за јачину звука.

Ако је нестало, онда добро, у супротном, пређите на следеће решење.

3] Покрените алатку за решавање проблема са звуком.

Црвени Кс на икони за јачину звука у оперативном систему Виндовс 10

Затим можете покренути алатку за решавање проблема са репродукцијом звука и видети да ли помаже. Ево како да то урадите:

Отворите Виндовс подешавања коришћењем Побед + И Пречица на тастатури.

Изабери Ажурирање и безбедност > Решавање проблема > Напредни алати за решавање проблема .

Кликните Аудио репродукција у одељцима „Почетак рада“, а затим кликните Покрените алатке за решавање проблема .

Ово ће решити проблем са звуком ако удари у опсег.

4] Ажурирајте или поново инсталирајте аудио драјвер.

Ако покретање алатке за решавање проблема са звуком не реши проблем, ажурирајте свој аудио драјвер јер покварени или застарели управљачки програми такође понекад узрокују овај проблем. Процедура је следећа:

Кликните десним тастером миша на дугме Старт и изаберите Менаџер уређаја са листе менија.

У прозору Управљача уређајима проширите 'Контролери звука, видеа и игара' а затим двапут кликните на аудио драјвер.

Иди на Возач картицу и изаберите Ажурирати драјвер .

Ако Виндовс затражи да изаберете метод претраге драјвера, изаберите Аутоматска претрага драјвера и нека се процес заврши.

Затим пратите упутства на екрану да бисте инсталирали драјвер.

Ако не присуствује веб локацију произвођача за преузимање драјвера а затим ручно инсталирајте драјвер.

Након што правилно инсталирате драјвер, поново покрените рачунар и проверите да ли постоје побољшања.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надамо се да након читања овог поста сада уживате у звуку на рачунару.

Популар Постс