Администратору је одбијен приступ командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10

Dostup K Komandnoj Stroke Zapresen Administratoru V Windows 11/10Ако сте ИТ стручњак, знате да је једна од најфрустрирајућих ствари када покушавате да приступите командној линији и добијете поруку о грешци „приступ одбијен“. Ово може бити посебно фрустрирајуће ако сте администратор Виндовс 10 или 11 рачунара. Срећом, постоји неколико ствари које можете учинити да покушате да решите овај проблем.Прво покушајте да покренете командну линију као администратор. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на пречицу командне линије и изаберите „Покрени као администратор“. Ако се од вас затражи лозинка, унесите лозинку администратора и покушајте поново. Ако ово не успе, можда ћете морати да промените подешавања УАЦ (Контрола корисничког налога).

Да бисте то урадили, идите на контролну таблу и потражите „УАЦ“. Кликните на везу „Промени подешавања контроле корисничког налога“ и померите клизач на позицију „Никад не обавештавај“. Кликните на „ОК“, а затим поново покрените рачунар. Када се рачунар поново покрене, покушајте поново да покренете командну линију као администратор. Ако ово и даље не функционише, можда ћете морати да промените променљиве окружења.

корпа за отпатке оштећена

Да бисте то урадили, идите на контролну таблу и потражите „променљиве окружења“. Кликните на везу 'Уреди променљиве системског окружења', а затим кликните на дугме 'Променљиве окружења'. У одељку „Системске променљиве“ померите се надоле док не пронађете променљиву „Путања“. Двапут кликните на њега и додајте следеће на крај реда: ';Ц:ВиндовсСистем32'. Кликните на „ОК“, а затим поново покрените рачунар. Након што се рачунар поново покрене, покушајте поново да покренете командну линију као администратор. Ако ово и даље не функционише, можда ћете морати да контактирате ИТ одељење за даљу помоћ.Када приступате командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10, ако добијете Приступ је одбијен грешка, ево како можете да се решите проблема. Понекад овај уграђени услужни програм може блокирати администратор, малвер или адвер. Ако је тако, можете да пратите доленаведене кораке да би командна линија радила.

Администратору је одбијен приступ командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10Администратору је одбијен приступ командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10

Да бисте исправили грешку „Администраторски приступ одбијен“ на командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10, следите ове кораке:

 1. Користите уграђени администраторски налог
 2. Проверите подешавања групних смерница
 3. Проверите вредности регистра
 4. Онемогућите контролу корисничког налога
 5. Скенирајте за рекламни и малвер
 6. Користите терминал

Да бисте сазнали више о овим решењима, наставите да читате.

1] Користите уграђени администраторски налог

Ово је вероватно прва ствар коју треба да урадите када добијете горњу грешку када отворите командну линију на рачунару. Понекад администратори система блокирају различите алате, укључујући командну линију. Ако је тако, потребно је да имате администраторски налог да бисте приступили командној линији.

Најбоље од свега, можете омогућити или онемогућити уграђени администраторски налог помоћу инстанце командне линије у терминалу. Међутим, ако већ имате налог, можете га одмах користити. С друге стране, можете пратити овај водич да бисте омогућили и користили уграђени администраторски налог.

2] Проверите подешавања групних политика

Администратору је одбијен приступ командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10

како пренети датотеке са рачунара на рачунар помоћу лан кабла у оперативном систему Виндовс 10

Постоји поставка смерница групе која дозвољава или спречава кориснике да отворе командну линију на својим рачунарима. Ако грешком омогућите ову поставку, нећете моћи да приступите командној линији. Зато пратите овај водич да бисте проверили поставку смерница групе:

 • Притисните Вин+Р да бисте отворили одзивник Покрени.
 • Тип гпедит.мсц и ударио Да дођу у дугме.
 • Идите на ову путању: Корисничка конфигурација > Административни шаблони > Систем.
 • Двапут кликните на Забрани приступ командној линији параметар.
 • Изабери Није подешено опција.
 • Притисните ФИНЕ дугме.

Након тога проверите да ли можете да отворите командну линију или не.

3] Проверите вредности регистра

Администратору је одбијен приступ командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10

Иста горе поменута поставка може се омогућити или онемогућити помоћу уређивача регистра. Пратите доле наведене кораке да бисте онемогућили поставку регистратора и отворили командну линију:

 • Претрага регедит у пољу за претрагу на траци задатака.
 • Кликните на појединачни резултат претраге.
 • Притисните да опцију у УАЦ промпту.
 • Идите на ову путању: ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСофтвареПолициесМицрософтВиндовсСистем
 • Десни клик на ДисаблеЦМД РЕГ_ДВОРД вредност.
 • Изаберите Избриши опција.
 • Кликните на да дугме.
 • Затворите све прозоре и поново покрените рачунар.

Затим би требало да будете у могућности да отворите командну линију без икаквих грешака.

Читати: Омогућите или онемогућите командну линију помоћу смерница групе или регистра

4] Онемогућите контролу корисничког налога

Контрола корисничког налога или УАЦ нуди различите нивое дозвола приликом отварања одређених апликација, укључујући командну линију. Пошто добијате грешку „Приступ одбијен“, можете покушати да онемогућите УАЦ и проверите да ли вам то решава проблем или не. Можете пратити овај водич да бисте онемогућили УАЦ у оперативном систему Виндовс 11/10.

5] Скенирајте рекламни и малвер

Можда постоје тренуци када адвер или малвер могу спречити кориснике да отворе различите апликације. Било да се ради о апликацији треће стране или уграђеном услужном програму, они могу блокирати отварање апликације на вашем рачунару. Због тога можете инсталирати алатку за уклањање рекламног софтвера и антивирус и скенирати свој рачунар.

6] Користите терминал

Ово је вероватно последња ствар коју можете да урадите да бисте заобишли грешку и одмах прешли на посао. Пошто Терминал омогућава корисницима да користе командну линију као и Виндовс ПоверСхелл, ово можете искористити. Да бисте отворили терминал, можете кликнути Вин+Кс и кликните на Терминал опција.

0к8024402ц

Читати: Командна линија не ради или се не отвара

Како поправити одбијену дозволу у ЦМД-у?

Ако примите Дозвола одбијена , или Приступ је одбијен грешка приликом отварања командне линије, можете пратити горе наведена решења. Прво морате да проверите дозволе. Затим можете да проверите подешавања групних смерница, вредности регистратора итд. На крају, ако ништа не ради, можете користити апликацију Терминал.

Како поправити фасциклу одбијеног приступа у оперативном систему Виндовс 11?

Ако вам је приступ одбијен када отворите фасциклу у оперативном систему Виндовс 11, прво морате да проверите да ли имате дозволу. Ако ваш кориснички налог нема исправну дозволу за приступ одређеној фасцикли, прво морате да је добијете. Међутим, можете користити и скривени администраторски налог.

Читати: Не могу да покренем командну линију као администратор на Виндовс-у.

Администратору је одбијен приступ командној линији у оперативном систему Виндовс 11/10
Популар Постс