Корпа за отпатке је оштећена у оперативном систему Виндовс 10

Recycle Bin Is Corrupted Windows 10

Датотеке које сте избрисали се не појављују у смећу? Не можете да испразните отпад или да избришете датотеке? Поправите или ресетујте оштећену корпу за отпатке и решите грешке у којима је приступ одбијен у оперативном систему Виндовс 10/8/7.

Ако добијете грешку „Конта за отпатке је оштећена“ у оперативном систему Виндовс 10, немојте паничити. Постоји неколико једноставних начина да решите проблем и вратите своју корпу за отпатке у радно стање. Прво, покушајте да поново покренете рачунар. Ово ће понекад аутоматски разјаснити проблем. Ако то не успе, можете покушати да покренете алатку за решавање проблема са корпом за отпатке оперативног система Виндовс 10. Да бисте то урадили, идите на Старт > Подешавања > Ажурирање и безбедност > Решавање проблема. Затим померите надоле и изаберите „Канта за отпатке“. Ако алатка за решавање проблема не реши проблем, можете покушати ручно да поправите корпу за отпатке. Да бисте то урадили, отворите командну линију и откуцајте следећу команду: рд /с /к Ц:$Рецицле.Бин Ова команда ће избрисати фасциклу Корпа за отпатке и сав њен садржај. Када се избрише, можете поново покренути рачунар и корпа за отпатке би требало да поново ради. Ако и даље имате проблема, можете покушати да ресетујете корпу за отпатке. Да бисте то урадили, отворите командну линију и откуцајте следећу команду: рд /с /к Ц:$Рецицле.Бин Ова команда ће избрисати фасциклу Корпа за отпатке и сав њен садржај. Када се избрише, можете поново покренути рачунар и корпа за отпатке би требало да поново ради. Ако и даље имате проблема, можете покушати да ресетујете корпу за отпатке. Да бисте то урадили, отворите командну линију и откуцајте следећу команду: ресетбин /аллусерс Ова команда ће ресетовати корпу за отпатке за све кориснике на рачунару. Када се ресетује, корпа за отпатке би требало да поново ради.Ако је ваша корпа за отпатке оштећена, можете наићи на различите проблеме док је користите. Корпа за отпатке можда неће приказати датотеке које сте можда избрисали из Филе Екплорер-а, или можда нећете моћи да избришете датотеке у корпи за отпатке или чак потпуно испразните корпу за отпатке. Понекад чак можете добити Приступ није дозвољен или Оштећена колица порука о грешци.У таквој ситуацији, можда ћете морати да поправите или ресетујете смеће.

кортана и спотификовати

Колица оштећена

Сваки диск у Виндовс-у има скривену и заштићену системску фасциклу која се зове $ Рецицле.бин . Ако користите опцију „Прикажи“ у опцијама фасцикле, моћи ћете да видите ту фасциклу. Када избришете датотеке или фасцикле са радне површине или било које друге фасцикле, они се премештају у фасциклу за смеће за складиштење. Али можете наићи на проблем где се ваша корпа за отпатке оштети и морате да је поправите или ресетујете.Ако га вратите или ресетујете, фасцикла за смеће у оперативном систему Виндовс 10/8/7 ће бити избрисана. Виндовс ће аутоматски креирати нову фасциклу $Рецицле.бин. Ово свакако није нова функција, али је присутна у Виндовс-у барем од Виндовс КСП-а.

Ресетуј колица

Да бацим колица, отворите повишени командни редак прозор из Вин + Кс менија у оперативном систему Виндовс 10/8. Затим откуцајте следећу команду и притисните ЕНТЕР:|_+_|

Колица оштећена

Ова команда 'рд' избацује фасциклу $Рецицле.бин која се налази на Ц диску.

Ово ћете морати да урадите за сваку партицију на вашем чврстом диску, замењујући Ц словом диска /с.

Будите опрезни када користите исправну команду да не избришете погрешне датотеке или директоријум!

прозор 8.1 процена

Након тога, директоријум за смеће, као и све датотеке и фасцикле у њему, биће избрисани. Када поново покренете рачунар, Виндовс ће поново направити нову корпу за отпатке за вас.

Можете и да трчите Провера системских датотека .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај пост може да вам помогне ако:

  1. Избрисане датотеке се враћају у смеће .
  2. Икона за смеће се не ажурира аутоматски.
Популар Постс