Разлика између модема и рутера

Difference Between ModemУглавном, модеми и рутери су различите ствари. Овај пост објашњава разлике између модема и рутера.

Модем је уређај који омогућава приступ интернету, док је рутер уређај који омогућава повезивање више уређаја на интернет. Оба уређаја су неопходна за кућну мрежу. модеми: Модеми долазе у два основна типа: жичани и бежични. Жичани модем се повезује са вашим рачунаром преко Етхернет кабла, док се бежични модем повезује са вашим рачунаром преко Ви-Фи мреже. Рутери: Рутери такође долазе у два основна типа: жичани и бежични. Жичани рутер се повезује са вашим модемом преко Етхернет кабла, док се бежични рутер повезује са вашим модемом преко Ви-Фи мреже. И рутери и модеми обезбеђују приступ интернету; међутим, сваки од њих има различите функције. Модем је уређај који омогућава приступ интернету, док је рутер уређај који омогућава повезивање више уређаја на интернет. Да бисте имали кућну мрежу, биће вам потребни и модем и рутер.Већина људи не зна разлику између модем и рутер , и то није изненађујуће. Видите, ови уређаји чине окосницу наше кућне широкопојасне интернет везе. Оне увек иду руку под руку, због чега су од велике важности како бисте читали овај чланак и гледали видео записе о мачкама на Јутјубу.Сваки уређај игра одређену улогу, па смо одлучили да објаснимо шта су то и по чему се разликују, јер нису иста ствар, како неки људи могу да сумирају.

Разлика између модема и рутера

Модеми и рутери су, углавном, различите ствари. Ако желите да сазнате више о њима, наставите да читате.опција вишеструког приказа недостаје Виндовс 10
  1. Шта је модем
  2. Шта је рутер
  3. Модем и рутер заједно

1] Шта је модем

Дакле, када су у питању разлике између модема и рутера, морамо бити јасни да је модем дизајниран да чита податке који долазе од вашег ИСП-а. Одатле се подаци претварају у формат који ваш рачунар и други уређаји могу да разумеју.

рација софтвера у односу на рацију хардвера

Треба напоменути да је компјутерске информације се чува у дигиталном облику, док се подаци који се преносе преко телефонских линија дистрибуирају у облику аналогних таласа. Дакле, модем ће конвертовати ова два облика.Сада је уобичајено користити Етхернет кабл за повезивање модема и рутера да бисте обезбедили жичану или бежичну интернет везу у вашем дому. Прилично је једноставно ако нас питате, а технологија се неће променити ускоро осим ако 5Г не постане нешто што може да уништи кућни широкопојасни приступ.

2] Шта је рутер

Разлика између модема и рутера

Што се тиче рутера, он делује као дистрибутер јер прикупља податке са модема и шаље их на ваш Виндовс 10 рачунар и друге уређаје. Штавише, рутер такође може да прима информације са повезаних уређаја и све шаље назад на модем, који се заузврат шаље ИСП-у.

Већина рутера садржи више прекидача који вам омогућавају да повежете више уређаја који ће делити интернет везу коју обезбеђује модем. Поред тога, модерни рутери долазе са Технологија Ви-Фи да обезбедите бежичну интернет везу у вашем дому или канцеларији.

силверлигхт.конфигурација

Сада, за најбоље искуство, већина повезаних уређаја у вашем дому користиће и модем и рутер. То је зато што модем обезбеђује везу између вашег дома и ИСП-а, док рутер обезбеђује везу између вашег дома и уређаја који су на њега повезани.

Наравно, постоји неколико изузетака од правила, али у већини случајева људи из целог света се повезују на Интернет на овај начин.

3] Модем и рутер заједно

Виндовс 10 пошта се не штампа

У неким случајевима, ИСП може да обезбеди једну јединицу која делује као модем и рутер као јединица. Ово постаје веома уобичајено јер заузима мање простора у вашем дому или канцеларији. Међутим, коришћење модема и рутера као засебних уређаја може пружити већу флексибилност за оне који желе да ураде више са својом мрежом.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Генерално, више волимо идеју да имамо одвојене уређаје, па предлажемо да ако вам ваш ИСП обезбеди комбиновани хардвер модема и рутера, будите сигурни да имате при руци рутер треће стране. Већина корисника интернета ће волети оно што им је ИСП дао, али за нас који волимо мало слободе, то једноставно није довољно.

Популар Постс