Како лако подесити два монитора у оперативном систему Виндовс 7

How Setup Dual Monitors Windows 7 EasilyТражите помоћ за подешавање двоструких монитора за Виндовс 7? Овај чланак објашњава како да подесите и користите двоструки монитор у оперативном систему Виндовс 7.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да лако подесим двоструки монитор у оперативном систему Виндовс 7. Иако то није тешко, постоји неколико ствари које треба да знате да бисте то урадили исправно. Прво, морате да се уверите да ваш рачунар подржава двоструке мониторе. Већина рачунара ових дана има неопходну графичку картицу и видео портове за ово, али увек је најбоље да проверите код свог произвођача да бисте били сигурни. Када потврдите да ваш рачунар може да поднесе два монитора, следећи корак је повезивање другог монитора. Ово се обично ради преко ВГА, ДВИ или ХДМИ кабла. Ако су ваши монитори дошли са сопственим кабловима, користите их. Иначе, каблове који су вам потребни можете купити у било којој продавници електронике. Када се други монитор повеже, мораћете да конфигуришете Виндовс да га користи. Ово се ради преко контролне табле. Идите на „Изглед и персонализација“, а затим на „Приказ“. У одељку „Промени подешавања екрана“ кликните на „Откриј“. Ово ће довести до тога да Виндовс аутоматски конфигурише други монитор. Ако је све ишло по плану, сада би требало да имате два монитора која раде. Ако не, не паничите! Постоји неколико ствари које можете покушати да решите проблем. Прво проверите све своје везе да бисте били сигурни да су безбедне. Затим поново покрените рачунар и покушајте поново. Ако то не успе, можда ћете морати да ажурирате управљачке програме за видео. Обично то можете да урадите преко веб локације произвођача рачунара. Уз мало стрпљења и покушаја и грешака, требало би да будете у могућности да омогућите да двоструки монитори раде на вашем Виндовс 7 рачунару.Како Мицрософт такође наводи, Дуал мониторс понекад боље од једног монитора. Можете да користите 2 монитора у оперативном систему Виндовс КСП, Виндовс Виста и такође у оперативном систему Виндовс 7. И у виндовс 7 , ова процедура подешавања двоструког монитора је веома једноставна. Мицрософт је обезбедио 3 добре функције за оне који користе два монитора.Ове карактеристике:

  1. Корисници могу да дуплирају исту тачку гледишта садржаја на оба монитора. У овој функцији, корисници могу превући и испустити било који садржај на други монитор и обрнуто.
  2. Корисници могу проширити видљивост на други монитор - отворити 1 програм на једном монитору и још један на другом монитору.
  3. Корисник може затворити први монитор и потпуно прећи на други. Ово је корисно за кориснике лаптопа јер понекад не желе да виде ништа са екрана лаптопа и желе да га виде на много већем спољном монитору.

Подесите два монитора у оперативном систему Виндовс 7

Метод 1: Коришћење пречице на тастатури:Можете да притиснете тастер са Виндовс логотипом + П да бисте подесили два монитора. Овде ћете добити све три горе наведене опције, плус подразумевану опцију „Само рачунар“.

Метод 2: „Резолуција екрана: Метод:1: Кликните десним тастером миша на било коју празну област радне површине и изаберите Резолуција екрана. 2: Сада кликните на ' Вишеструки дисплеји падајућу листу и кликните Проширите ове приказе , или Дуплирајте ове приказе . Ако не видите Вишеструки приказ падајућу листу, а затим кликните Откријте . Ако то не успе, поново покрените рачунар и поново пратите кораке 1 и 2. Оставите коментаре овде ако наиђете на било какве потешкоће при подешавању двоструких монитора у оперативном систему Виндовс 7.

Запамтите да пре него што започнете процедуру, морате да повежете други монитор са рачунаром и не заборавите да укључите монитор.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ове Алати за два монитора за Виндовс 10 олакшава управљање више монитора. Овај пост показује како подесите двоструке мониторе у оперативном систему Виндовс 8.1/8 .

Популар Постс