Сервис Хост Стате Репоситори Проблем са високом употребом ЦПУ-а у оперативном систему Виндовс 10

Service Host State Repository Service High Cpu Usage Issue Windows 10Ако услуга Државног спремишта користи 40-90% ЦПУ ресурса, ево неколико решења за решавање проблема. Можете да решите високу употребу ЦПУ-а услуге ризнице стања хоста услуге поновним покретањем услуге, поправком Мицрософт Едге-а итд.

Ако видите високу употребу ЦПУ-а од стране услуге ризнице стања хоста услуге на вашој Виндовс 10 машини, немојте паничити. Ово је релативно чест проблем и постоји неколико једноставних корака које можете предузети да бисте га решили.Прво, покушајте да поново покренете рачунар. Ово ће често решити проблем, пошто је услуга ризнице стања хоста услуге системска услуга која је неопходна да би Виндовс правилно функционисао. Ако то не успе, можете покушати да потпуно онемогућите услугу.Да бисте то урадили, отворите Менаџер услуга (потражите 'сервицес.мсц' у менију Старт) и пронађите унос за услугу ризнице стања хоста услуге. Двапут кликните на њега и подесите тип покретања на „Онемогућено“.

Ако и даље видите високу употребу ЦПУ-а, следећи корак је брисање садржаја Репозиторија стања хоста услуге. Ово се може урадити отварањем уређивача регистра (потражите 'регедит.еке' у менију Старт) и навигацијом до следећег кључа:ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕМицрософтВиндовсЦуррентВерсионВИНЕВТПублисхерс{е6фдф344-фд6д-49дф-ада1-45ф874б807ц5}

Када пронађете тај кључ, избришите садржај фасцикле „ЕвентЛог“. Ово ће ресетовати Репозиторијум стања хоста услуге и, надамо се, решити проблем са великом употребом ЦПУ-а.

Ако и даље видите високу потрошњу процесора, можда ћете морати да контактирате Мицрософт подршку за даљу помоћ.Ако сте управо инсталирали Виндовс 10 и имате проблем са замрзавањем након отварања Мицрософт Едге-а, то може бити зато што Државна служба за складиштење троши много ЦПУ ресурса у исто време. Ово је чест проблем међу новоинсталираним корисницима Виндовс 10. Због овог проблема, ваш рачунар се може замрзнути и нећете моћи нормално да радите на њему. Ово се такође може десити када отворите било коју везу у Мицрософт Едге-у након инсталирања оперативног система Виндовс 10. Ова услуга може да користи до 90% ресурса ЦПУ-а и због тога ваш рачунар може да доживи проблем са великом употребом ЦПУ-а.

Државна услуга репозиторијума висока употреба ЦПУ-а

Услуга јавног спремишта помаже корисницима да направе снимак своје сесије прегледања тако да особа може да се врати на ту сесију у другом претраживачу на другом уређају. Ево неколико решења која би вам могла помоћи да решите овај проблем.

1] Поново покрените услугу државног спремишта

Државна услуга репозиторијума висока употреба ЦПУ-а

Услуга јавног спремишта је подразумевано омогућена и морате је оставити укљученом да бисте могли да користите горенаведене функције. Да бисте се решили проблема, поновно покретање Виндовс услуге може помоћи. Да бисте то урадили, покрените сервицес.мсц да бисте отворили Менаџер услуга и пронашли Државна служба за складиштење . Кликните десним тастером миша на њега и изаберите Поново покрени.

Ако је опција Рестарт засивљена, двапут кликните на Сервице, кликните на дугме Зауставити прво притисните дугме и након заустављања услуге притисните дугме Почетак дугме да бисте га поново покренули.

пицаса алтернативе 2016

2] Онемогућите/зауставите услугу државног репозиторијума

Ако горњи предлог не ради за вас, можете привремено да онемогућите Државни Репозиторијум из самог Менаџера услуге. Само га зауставите и наставите да радите на рачунару. Ово неће утицати на ваш рад. Алтернативно, можете отворити Таск Манагер, пронаћи Сервис Хост Стате Репоситори Сервице испод Процеси на картици, проверите његову употребу ЦПУ-а и ако се чини да је висока, кликните десним тастером миша на њу и изаберите Заврши задатак .

3] Поправите или ресетујте Мицрософт Едге

Понекад оштећена датотека у Мицрософт Едге-у може створити такав проблем. Тако да можете бирати вратите или ресетујте Едге претраживач . Мицрософт је омогућио опцију на Виндовс панелу поставки под > Апликације > Апликације и функције. Финд Мицрософт ивица и кликните Напредна подешавања .

Након тога кликните на Репаир дугме. Све траје пар минута. Ако то не помогне, користите Ресетовати опција.

4] Поново инсталирајте УВП апликације.

Ако проблем није ограничен на Мицрософт Едге и неке друге апликације, као што је апликација Подешавања, узрокују скок ЦПУ-а, можда бисте желели да размислите поновно инсталирање свих уграђених УВП апликација . Можете користити наше 10АппсМанагер . Ово ће вам омогућити да лако деинсталирате и поново инсталирате апликације Виндовс продавнице на Виндовс 10.

Све најбоље!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Шта је свцхост.еке у Виндовс-у? Више инстанци, висока употреба ЦПУ-а, објашњење употребе диска.

Популар Постс