Јачина звука рачунара је прениска у Виндовс 10

Computer Sound Volume Too Low Windows 10

Ако је јачина звука на вашем Виндовс рачунару постала веома слаба, можете да ажурирате аудио драјвер, обришете звучнике, укључите еквилајзер јачине звука итд. Погледајте шта вам помаже.

Ако сте ИТ стручњак, знате да је један од најчешћих проблема које људи имају са својим рачунарима тај што је јачина звука прениска. Ово може бити прави бол, посебно ако покушавате да слушате музику или гледате филм. Постоји неколико ствари које можете да урадите да покушате да решите овај проблем, али често је најбоље да то препустите стручњацима. Ево неколико савета који ће вам помоћи.Прво проверите јачину звука на рачунару. Могуће је да је само ниско одбијено. Ако јесте, појачајте га и видите да ли то помаже. Ако не, покушајте да поново покренете рачунар. Понекад то може помоћи у решавању проблема. Ако ниједна од ових ствари не функционише, покушајте да деинсталирате и поново инсталирате управљачке програме за звук. То би могло бити добро.Ако и даље имате проблема, вероватно је најбоље да однесете рачунар професионалцу. Они ће моћи да схвате шта није у реду и да то поправе уместо вас. У међувремену, покушајте да користите слушалице или звучнике да слушате свој звук. На тај начин нећете морати да бринете да ли је јачина звука прениска.Ако је јачина звука на вашем Виндовс рачунару постала прениска, ево неколико могућих решења помоћу којих можете да решите проблем. Проблем може бити узрокован софтвером или хардвером. Виндовс долази са неким важним подешавањима која морају бити савршена да би се добио добар квалитет звука. Ако је ваш Јачина звука рачунара је прениска у Виндовс 10/8/7 , пратите доленаведене кораке и видите да ли нешто помаже у решавању овог проблема.

Јачина звука рачунара је прениска

Прегледајте листу и одлучите који од предлога желите прво да испробате.

0к803ф900а
  1. Ажурирајте аудио драјвер
  2. Очистите звучнике физички
  3. Проверите на другом уређају
  4. Проверите подешавања комуникације
  5. Проверите изједначавање јачине звука
  6. Повећајте звук медија плејера
  7. Покрените алатку за решавање проблема са звуком.

1] Ажурирајте аудио драјвер

Ово је вероватно прва ствар која вам пада на памет. Који год звучни систем да користите, уверите се да ваш рачунар има инсталиране најновије драјвере уређаја. Тако ажурирајте своје драјвере . Можете користити трећу страну софтвер за ажурирање драјвера или, још боље, можете да користите алатку за свој бренд рачунара, на пример, Делл Услужни програм за ажурирање , ХП Суппорт Ассистант, итд. Вероватно ћете видети ове услужне програме унапред инсталиране на вашем систему.2] Очистите звучнике физички

Ако користите исти звучник дуже време, на њему може бити прашине, што често омета глатку репродукцију звука. Уверите се да су ваши звучници чисти и изнутра и споља. Ако не, очистите га и видите да ли даје боље перформансе.

3] Проверите на другом уређају

Ако имате овај проблем са Блуетоотх звучником или ожиченим звучником који долази са сабвуфером, требало би да повежете тај уређај са другим уређајем да бисте видели да ли је проблем у рачунару или самим звучницима.

4] Подешавања комуникације

Јачина звука рачунара је премала у Виндовс-у

Уграђен је Функција ниске јачине звука Ово помаже корисницима да побољшају квалитет звука када користите рачунар за упућивање или примање телефонских позива. Може смањити ваш звук до 100%. Отворите прозор поставки звука. Ово можете пронаћи у пољу за претрагу на траци задатака ако користите Виндовс 10. У супротном, кликните десним тастером миша на икону јачине звука на траци задатака и изаберите Звуци . Након тога пређите на Веза таб. Ево увери се Нема шта да се ради изабрани. Ако не, изаберите ову опцију и сачувајте промене.

5] Нивелисање јачине звука

Јачина звука рачунара је премала у Виндовс-у

комплет за процену и примену прозора адк за Виндовс 10

Ово је још једно подешавање које треба проверити. Ако ова опција није активирана, чућете релативно нижу јачину звука. Поново отворите подешавања звука. В Репродукција , изаберите уређај за репродукцију и притисните Својства дугме. Након тога идите на Побољшања таб. Изабери Гласност уједначавање и сачувајте промене.

6] Повећајте јачину звука медија плејера

Јачина звука рачунара је премала у Виндовс-у

Понекад, чак и ако појачате јачину звука помоћу иконе за јачину звука на траци задатака, добијате веома тих звук. То је зато што приликом репродукције аудио записа функционишу два различита нивоа јачине звука: јачина звука звучника и јачина звука медија плејера. Чак и ако повећате јачину звука звучника, медијски плејер ће користити исти ниво јачине звука.

Постоје два начина да повећате јачину звука овог медија плејера. Прво можете да отворите медиа плејер који користите и проверите да ли је ниво јачине звука подешен на 100% или не. Друго, можете отворити миксер запремине са системске палете и урадите шта вам је потребно.

7] Алат за решавање проблема са звуком

Притисните тастере Вин + И да отворите подешавања оперативног система Виндовс и идите на Ажурирање и безбедност > Решавање проблема . На десној страни треба да нађете Аудио репродукција . Изаберите га и кликните Покрените алатку за решавање проблема дугме и пратите упутства на екрану.

Надам се да ће вам ови предлози помоћи да решите свој проблем.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

Популар Постс