Виндовс 10 ПЦ нема звук или звук

No Audio Sound Is Missing Windows 10 Computer

Нема звука на Виндовс 10/8/7 лаптопу? Виндовс звук или аудио не раде? Овај пост ће вам помоћи да решите проблеме са поквареним или недостајућим звуком.

Ако имате проблема са звуком на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, то може бити проблем са вашим управљачким програмима, самим Виндовс 10 или звучном картицом. Ево како да решите проблеме са звуком да бисте вратили звук. Прво проверите да ли је ваша звучна картица омогућена у оперативном систему Виндовс 10. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на икону звучника на траци задатака и изаберите „Уређаји за репродукцију“. Ако је ваша звучна картица наведена, али нема зелене ознаке поред ње, кликните десним тастером миша на њу и изаберите „Омогући“. Ако је ваша звучна картица омогућена и још увек не добијате никакав звук, покушајте да деинсталирате и поново инсталирате управљачке програме. Да бисте то урадили, отворите Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на звучну картицу и изаберите „Деинсталирај“. Поново покрените рачунар и Виндовс ће аутоматски инсталирати драјвере за вашу звучну картицу. Ако и даље имате проблема са звуком, могуће је да постоји проблем са самим Виндовс 10. Да бисте покренули Виндовс алатку за решавање проблема са звуком, идите на Старт > Сеттингс > Упдате & Сецурити > Троублесхоот > Плаиинг Аудио. Кликните на „Покрени алатку за решавање проблема“ и следите упутства. Ако и даље не добијате никакав звук, вероватно постоји хардверски проблем са звучном картицом или звучницима. Покушајте да укључите звучнике у другу утичницу да видите да ли то решава проблем. Ако не, можда ћете морати да замените звучну картицу или звучнике.Неки од вас су се можда у неком тренутку сусрели са овим проблемом - нема звука у оперативном систему Виндовс 10/8/7. Ако се суочите са таквим Нема звука или Нема звука проблем, овај водич вам може помоћи да решите проблем. Пре него што почнете, само се уверите да сте правилно повезали све каблове и да нисте грешком утишали звучнике.Нема звука на Виндовс 10 рачунару

Да бисте решили овај проблем Нема звука питање, мораћете да размотрите следеће аспекте:

 1. Проверите свог возача
 2. Проверите своју звучну картицу
 3. Подесите тачан подразумевани аудио уређај
 4. Онемогућите побољшања
 5. Проверите да ли су каблови звучника и слушалица правилно повезани
 6. Промените аудио формат
 7. Проверите да ли су ХДМИ каблови правилно повезани
 8. Покрените алатку за решавање проблема са звуком и звуком.

1] Проверите свог возачапроблеми са површинском про прикључном станицом

Обично отварате Контролна табла > Звук > На картицама Репродукција и Снимање изаберите и поставите подразумеване вредности. Додатно или алтернативно, можда ћете морати да покушате и следеће: Кликните на Старт > Откуцајте Девице Манагер у траци за претрагу менија Старт > Притисните Ентер.

Отвориће се менаџер уређаја. Проширите Контролори звука, видеа и игара. Пронађите свој аудио уређај. Двапут кликните на њега да бисте отворили прозор са својствима. Проверите да ли је управљачки програм инсталиран и да ли уређај ради исправно.

На картици Дривер кликните Ажурирати драјвер . Кликните ОК. У супротном, можда ћете морати да деинсталирате драјвер (али НЕМОЈТЕ га деинсталирати), а затим у Управљач уређајима > Радња > Скенирај промене на хардверу. Ово ће поново инсталирати драјвер.2] Проверите своју звучну картицу

Уверите се да ваш Виндовс рачунар има звучну картицу или процесор звука и да ради исправно. Да бисте ово проверили, изаберите опцију „Претрага“ на траци са дугмадима, откуцајте „Управљач уређајима“ и кликните на „Подешавања“. Отворите Управљач уређајима, двапут кликните на Контролори звука, видеа и игара да бисте проширили ову категорију. Ако је звучна картица наведена, имате је инсталирану. Лаптопи и таблети обично немају звучне картице. Уместо тога, имају уграђене процесоре звука који се појављују у истој категорији у Управљачу уређаја.

Погледајте да ли ради исправно. Ако статус уређаја показује да уређај ради исправно, онда је проблем у подешавањима звука, звучницима или кабловима.

Нема звука на Виндовс 10 рачунару

3] Подесите тачан подразумевани аудио уређај.

Унесите „Звук“ у претрагу и изаберите „Подешавања“. Изаберите Звук. У одељку Плаибацк таб, наћи ћете неколико аудио уређаја; као звучник након чега следи назив уређаја. Такође ћете приметити да подразумевани уређај показује зелену квачицу поред себе означену као Подразумевано ако имате више уређаја.

репродукција звука

Ако је погрешан аудио уређај наведен као подразумевани аудио уређај, једноставно изаберите исправан уређај и кликните на дугме Сет Дефаулт. Поново покрените рачунар!

читати : Блуетоотх звучник је повезан, али нема звука или музике .

4] Онемогућите побољшања

брзо избриши све твитове

На контролној табли звука, на картици Репродукција, кликните десним тастером миша на подразумевани уређај и изаберите Својства. На картици „Побољшања“ изаберите Онемогућите све надоградње и видите да ли можете да репродукујете свој аудио уређај. Ако помаже, одлично, иначе нека буде подразумевано по уређају и види да ли помаже.

5] Уверите се Звучници и слушалице каблови су правилно повезани

Нови рачунари ових дана долазе са 3 или више конектора, укључујући:

 1. прикључак за микрофон
 2. линијски унос
 3. лине оут.

Ови прикључци се повезују са вашим процесором звука. Зато се уверите да су ваши звучници повезани на прикључак за линијски излаз. Ако нисте сигурни који је конектор исправан, покушајте да повежете звучнике на сваки од конектора и видите да ли производи звук.

каблови

Ако користите слушалице, уверите се да звучници нису повезани на линијски излаз (слушалице) ваше звучне картице или рачунара.

читати : Јачина звука рачунара је прениска .

6] Промените аудио формат

На контролној табли звука, на картици Репродукција, кликните десним тастером миша на подразумевани уређај и изаберите Својства. На картици Напредно, у оквиру Подразумевани формат, промените поставку и проверите свој аудио уређај. Ако то помаже, одлично, у супротном поново промените поставку и видите да ли то помаже.

читати : Аудио излазни уређај није инсталиран грешка.

односно 11 офлајн инсталациони програм за Виндовс 7

7] Проверите да ли су ХДМИ каблови правилно повезани.

Ако користите ХДМИ кабл за повезивање рачунара са монитором са звучницима који подржавају ХДМИ, вероватно нећете чути никакав звук. У таквој ситуацији, потребно је да подесите подразумевани ХДМИ аудио уређај. Да бисте проверили да ли је аудио подржан преко ХДМИ-ја, следите ове кораке:

Унесите „Звук“ у поље за претрагу и кликните на „Подешавања“. Затим изаберите Звук. На картици Репродукција пронађите свој ХДМИ уређај. Ако имате ХДМИ уређај, кликните Фабрички подешен дугме и притисните ОК. Можда ћете морати да поново покренете рачунар да бисте променили аудио уређај.

Ваш ХДМИ монитор мора имати аудио улаз ако немате ХДМИ аудио уређај. Оно што треба да урадите је да повежете посебан аудио кабл са звучне картице рачунара директно на монитор. Ако ваш монитор нема звучнике, мораћете да повежете аудио сигнал са другим уређајем, као што су спољни звучници рачунара или кућни стерео систем.

Читати: Решите проблеме са звуком и звуком у оперативном систему Виндовс 10 .

8] Покрените алатку за решавање проблема са звуком и звуком

Ако ништа не помогне, можете користити уграђени алат за решавање проблема у оперативном систему Виндовс 10/8. Алат може аутоматски да реши проблем са снимањем звука.

Да бисте отворили алатку за решавање проблема са звуком и звуком, отворите контролну таблу тако што ћете притиснути комбинацију тастера Вин + Кс и изабрати Цонтрол Панел. Затим, у оквиру Систем и безбедност, кликните на Пронађи и поправи проблеме. Или само кликните десним тастером миша на икону звучника у траци послова на траци задатака и изаберите Решавање проблема са звуком да бисте отворили алатку за решавање проблема са звуком и звуком.

Пронађите и решите проблеме

промените иоутубе фотографију

Када завршите, изаберите „Хардвер и звук“ и кликните на „ Решавање проблема са аудио снимком ' линк. Овај пост на Виндовс звук не ради или недостаје може вам такође дати неки савет.

да реши проблем

Иако је овај пост написан имајући на уму Виндовс 10 и Виндовс 8, помоћи ће вам ако наиђете на Нема проблема са звуком и друге верзије оперативног система Виндовс.

Корисници Виндовс 7, Виндовс Виста или Виндовс КСП могу преузети поправи то за дијагностиковање, решавање проблема, решавање проблема са звуком и звуком.

Додатне референтне везе:

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће нешто помоћи.

Популар Постс