ВордВеб: Бесплатни софтвер за речник и тезаурус за Виндовс

Wordweb Free Dictionary Thesaurus SoftwareВордВеб је бесплатни речник и тезаурус за Виндовс да бисте добили изговор, синониме, антониме, глаголе, придеве, прилоге и именице речи.

Као ИТ стручњак, увек тражим начине да оптимизујем свој ток посла. Један од начина на који то радим је коришћење алата који ми омогућавају да радим брже и ефикасније. Један од тих алата је ВордВеб. ВордВеб је бесплатни софтвер за речник и тезаурус за Виндовс који користим годинама. То је одличан алат за брзо тражење речи и њихових дефиниција, синонима, антонима и сродних речи. Топло препоручујем ВордВеб свима којима је потребан брз, поуздан речник и тезаурус. Помогло ми је да постанем ефикаснији ИТ професионалац, а сигуран сам да може и за вас.Још се сећам дана када смо прстима прелазили преко странице – и још много страница у речнику – да бисмо схватили значење речи. Прошла су времена када смо са пуном пажњом тражили тајанствену реч.Све се променило, и сада можемо да сазнамо значење речи у само неколико кликова. Концепт штампаног речника замењен је савременим апликацијама за речнике и веб локацијама речника. Постоји много веб апликација и сајтова са речницима који вам омогућавају да проверите значење речи за само неколико секунди. ВордВеб један такав Виндовс десктоп који сам користио. Програм укључује комплетан речник и тезаурус за амерички, канадски, британски, индијски, аустралијски и глобални енглески.

Бесплатни софтвер за речник и тезаурус

ВордВеб је један од најбољих програма речника које сам икада користио. Овај програм не само да вам даје тачно значење речи, већ нуди и многе друге функције. Из овог програма добијам аудио изговор, изговор текста, синониме, антониме, сродне речи, сродне глаголе, придеве, прилоге и сродне именице.Дозволите ми да вам дам неколико примера.

  • Узмимо, на пример, реч „четвороструко“. Оно што знам о овој речи је да мора бити повезана са бројем ЧЕТИРИ, али ВордВеб има више информација о овој речи. Погледајте снимак екрана. Програм показује његово значење, његову употребу, изговор текста, аудио изговор, припадајући придев, именицу и глагол. Зар то није сјајно!!
  • Следећи пример који бих желео да узмем је фраза, а не реч. Да! ВордВеб нам помаже не само речима, већ и фразама. Овде користим веома уобичајену фразу Топси-Турви да објасним функционалност програма. На слици испод, можете видети да ВордВеб десктоп програм има све о фрази; његова употреба, сродни придев, именица и глагол.
  • ВордВеб вам даје сва значења речи.
  • Дозволите ми да вам покажем пример овде. Овде узимам реч 'ниша'. Све што сам знао о тој речи је да је „то позиција или занимање особе
Популар Постс