АМД-В је онемогућен у БИОС-у, а не у хипервизорској партицији [Поправи]

Amd V Je Onemogucen U Bios U A Ne U Hipervizorskoj Particiji PopraviВиртуелизација је функција која нам омогућава да креирамо више виртуелних машина на једном рачунару. Пре овог објекта, био нам је потребан посебан хардвер за коришћење Виндовс-а и Линук-а, међутим, сада можемо да покрећемо оба оперативна система користећи виртуелизацију. Међутим, многи АМД корисници добијају следећу поруку о грешци када покушавају да покрену виртуелну машину користећи Орацле ВиртуалБок.Није у хипервизорској партицији (ХВП-0) (ВЕРР_НЕМ_НОТ_АВАИЛАБЛЕ).

АМД-В је онемогућен у БИОС-у (или од стране ОС-а домаћина) (ВЕРР_СВМ_ДИСАБЛЕД)

 АМД-В је онемогућен у БИОС-у, а не у хипервизорској партицији [Поправи]У овом чланку ћемо разговарати о овом питању и видети сва могућа решења.

слушалице се не приказују у уређајима за репродукцију

Поправи АМД-В је онемогућен у БИОС-у, а не у хипервизорској партицији

Постоји много разлога зашто се виртуелне машине не покрећу, као што је Мицрософт Хипер-В који омета АМД-В технологију или је АМД-В онемогућен у поставкама БИОС-а. Ако је АМД-В онемогућен у БИОС-у и добијете ВЕРР_СВМ_ДИСАБЛЕД, извршите следећа решења.

виндовс 10 нема друге корисничке опције
 1. Омогућите АМД-В у подешавањима БИОС-а
 2. Онемогућите Виндовс Хипер-В
 3. Промените број ЦПУ језгара на 1
 4. Пребаците ВМ верзију на Виндовс 7 или Виндовс 2003

Хајде да причамо о њима детаљно.1] Омогућите АМД-В  у подешавањима БИОС-а

Пре употребе виртуелизације потребно је потврдити да ли је омогућена или не у БИОС-у јер је подразумевано онемогућена и наравно да је искључена разлог зашто не можемо да је користимо. Стога ћемо га омогућити пре употребе, и учинити исто, покрените БИОС вашег система.

Када је БИОС отворен, пронађите Безбедни режим виртуелне машине у одељку Адванцед или ЦПУ Цонфигуратион. Сада се уверите да је функција омогућена, а затим притисните Ф10 да бисте сачували промене. Након што сачувате промене, покрените Виндовс и проверите да ли је проблем решен.

2] Онемогућите Виндовс Хипер-В

Хипер-В је Мицрософт-ова сопствена технологија виртуелизације која је подразумевано омогућена у Виндовс-у. У таквим сценаријима, наша уграђена хардверска технологија, тј. АМД-В, ће аутоматски бити онемогућена због тога што је Хипер-В већ омогућен. Пошто је АМД-В потребан за обављање виртуелизације на АМД систему, морамо да онемогућимо Хипер-В. Да бисте онемогућили Мицрософт Хипер-В технологију, следите прописане кораке:

уклоните програм из прозора регистра 10
 1. Притисните тастер Виндовс  + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
 2. Сада укуцајте аппвиз.цпл да отворите Програме и функције и притисните дугме Ентер.
 3. Кликните на Укључити или искључити карактеристике Виндовса опцију са десне стране менија.
 4. Када се појави екран Виндовс функције, потражите а Хипер-В и уверите се да је одговарајући оквир онемогућен.
 5. На крају, кликните на Ок да бисте сачували промене.

Поново покрените рачунар и надамо се да више неће бити потешкоћа у коришћењу ове функције.

3] Промените број ЦПУ језгара на 1

Подразумевано, ВиртуалБок додељује више од једног ЦПУ језгра ВМ-у. Ово можда не звучи као велика ствар, али због тога је употреба хардверске виртуелизације обавезна. Добра вест је да можемо променити подешавања ВМ-а и променити број језгара на 1 користећи следеће кораке.

 1. Покрените Орацле ВМ ВиртуалБок, кликните десним тастером миша на машину која даје поруку о грешци и идите на Подешавања.
 2. На левој страни екрана изаберите картицу Систем и кликните на картицу Процесор.
 3. Сада поставите опцију Процесор на 1 и кликните на ОК да бисте сачували промене.

На крају, поново покрените виртуелну машину. Сада би требало да ради добро и да се покрене без икаквих грешака.

4] Пребаците ВМ верзију на Виндовс 7 или Виндовс 2003

Ово није решење уместо заобилазно решење које се може покушати док се не објави ажурирање да би се поправила грешка. Овде треба да променимо верзију машине на Виндовс 7 или 2003. Да бисте урадили исто, кликните десним тастером миша на ВМ и изаберите Подешавања. Идите на Опште > Основно и промените верзију.

оненоте 2016 вс оненоте

Након што извршите измене, поново покрените ВиртуалБок и проверите да ли је проблем решен.

Како да поправите да је АМД-В онемогућен у БИОС-у?

Ако приликом покретања ВМ-а ВиртуалБок каже да је АМД-В онемогућен у БИОС-у, онда морате да урадите оно што грешка каже, односно да омогућите АМД-Б из БИОС-а. Међутим, понекад је функција већ омогућена на систему, али приказује исту грешку, у том случају морате да онемогућите Хипер-В јер је способан да буде у сукобу са АМД-В. Осим тога, постоје нека друга решења која морате да извршите.

Читати: Како сазнати да ли ваш рачунар подржава Интел ВТ-Кс или АМД-В

Како активирати АМД-В у БИОС-у?

АМД-В треба да буде омогућен из БИОС-а. За то, прво морате да покренете БИОС, постоје различити тастери за различите ОЕМ произвођаче, па притисните одговарајући, а онда када покренете БИОС, потражите Режим безбедне виртуелне машине у одељку Напредно или ЦПУ Цонфигуратион и поставите га на Омогућено.

Читати: ВиртуалБок грешка: ВТ-Кс/АМД-В хардверско убрзање није доступно .

 АМД-В је онемогућен у БИОС-у (ВЕРР_СВМ_ДИСАБЛЕД)
Популар Постс