Како деинсталирати програме помоћу регистра у оперативном систему Виндовс 10

How Uninstall Programs Using Registry Windows 10Ако желите да очистите своју Виндовс 10 машину деинсталирањем програма, то можете учинити помоћу регистра. Регистар је база података која чува сва подешавања и опције за ваш Виндовс 10 рачунар. Уређивањем регистра можете уклонити програме са свог рачунара. Ево како да деинсталирате програме помоћу регистра у оперативном систему Виндовс 10. Прво отворите регистар притиском на тастер Виндовс + Р, затим укуцајте „регедит“ и притисните Ентер. Ово ће отворити уређивач регистра. Затим идите до следећег кључа: ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕМицрософтВиндовсЦуррентВерсионУнинсталл Под овим тастером видећете листу свих програма инсталираних на вашем рачунару. Да бисте уклонили програм, једноставно кликните десним тастером миша на њега и изаберите „Избриши“. Регистар можете користити и за деинсталирање програма који се не појављују под кључем Унинсталл. Да бисте то урадили, идите до следећег кључа: ХКЕИ_ЦУРРЕНТ_УСЕРСофтвареМицрософтВиндовсЦуррентВерсионУнинсталл Под овим тастером видећете листу програма који нису наведени у дијалогу Додај/уклони програме. Да бисте уклонили ове програме, једноставно кликните десним тастером миша на програм и изаберите „Избриши“. Такође можете да користите регистар да деинсталирате програме који нису наведени ни у једном од ових кључева. Да бисте то урадили, идите до следећег кључа: ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕВОВ6432НодеМицрософтВиндовсЦуррентВерсионУнинсталл Под овим тастером видећете листу 64-битних програма који су инсталирани на вашем рачунару. Да бисте уклонили ове програме, једноставно кликните десним тастером миша на програм и изаберите „Избриши“. Када избришете програм из регистра, он више неће бити инсталиран на вашем рачунару.Мало људи зна, али постоје различити начини деинсталирајте програм у оперативном систему Виндовс 10/8/7. Можете деинсталирати програме помоћу Контролна табла и идите на аплет 'Програми и функције', или можете користити Сопствени програм за деинсталацију , који по потреби можете пронаћи у фолдеру Програм. Али ако унос програма недостаје на контролној табли, или деинсталатор није доступан, или ове методе из неког разлога не функционишу, такође можете да користите Регистри Виндовс .

Уклоните програме помоћу регистра

Уклоните програме у Виндовс-у преко регистра

Да бисте деинсталирали програм преко Виндовс регистра, отворите регедит и идите на следећи кључ:|_+_|

Тамо ћете видети много кључева. Ово су инсталирани програми. Могу имати дуге бројеве или имена.

дијалог даљинског искључивања

Ако имају имена, биће их лако идентификовати иу већини случајева УнинсталлСтринг ће указати на своју путању до удаљених инсталатера.

Ако имају дугачке бројеве, кликните на сваки од њих док не пронађете програм који желите да деинсталирате.Након што сте ово урадили, у десном окну пронађите вредност низа под називом УнинсталлСтринг .

Двапут кликните на њега. У дијалогу који се отвори, копирајте његову вредност.

Изгледаће отприлике овако:

|_+_|

Следеће, отвори командна линија (цмд), налепите вредност и притисните Ентер.

Ако видите податке о вредности као што су:

|_+_|

Такође можете отворити трцати поље, копирајте и налепите ову вредност и притисните Ентер.

Програм ће почети да се деинсталира.

Ако то не помогне, такође можете покушати нешто од следећег бесплатни програми за деинсталацију за Виндовс .

АЖУРИРАЊЕ: Билл Питлованнии додаје у коментарима.

Ако имате 64-битну верзију Виндовс-а, 32-битне апликације се могу преусмерити овде:

|_+_| Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ово помаже.

Популар Постс