Статус Виндовс ажурирања чека инсталацију или преузимање, иницијализацију, преузимање, инсталацију, инсталацију на чекању

Windows Update Status Pending InstallОбјашњено статус Виндовс Упдате Чека инсталација, иницијализација, преузимање на чекању, преузимање, инсталација, инсталација на чекању Шта учинити ако се Виндовс 10 замрзне?

Као ИТ стручњак, често ме питају о статусу Виндовс Упдате. Ево кратког прегледа шта то значи: Инсталација или преузимање на чекању: Ово значи да је ажурирање на чекању и чека да се инсталира или преузме. Иницијализација: Ово значи да се ажурирање иницијализује или се припрема за инсталацију. Преузимање: То значи да се ажурирање тренутно преузима. Инсталирање: То значи да се ажурирање тренутно инсталира. Инсталација на чекању: Ово значи да је ажурирање инсталирано и чека да се поново покрене.Понекад ћете можда открити да се ваш Виндовс 10 замрзава и да је статус Виндовс Упдате приказан као Инсталација на чекању, Преузимање на чекању, Иницијализација, Преузимање, Инсталирање или Инсталација на чекању. Овај пост објашњава шта значе ови термини. Ако се суочите са овим проблемом, ево шта можете да урадите да бисте га решили.Статус ажурирања за Виндовс, инсталација педале

Сви кораци Виндовс Упдате имају статус. Иако се могу приказати у нормалним околностима, приказују се када се процес ажурирања заглави. То може бити због подешавања на рачунару или због избора корисника. Можете видети следеће типове статуса Виндовс Упдате: 1. На чекању за преузимање
 2. Преузимање
 3. Чека се инсталација
 4. Чека се инсталација
 5. Иницијализација
 6. Инсталација.

1] Статус Виндовс ажурирања на чекању за преузимање

Виндовс Упдате Статус чека преузимање

Шта то значи:

Виндовс 10 сада нуди да обавести корисника када ажурирање буде доступно за ваш рачунар. Ако није критична безбедносна исправка, неће бити преузета.Како решити проблем:

Морате ручно да кликнете на дугме за преузимање да бисте започели преузимање ажурирања.

Међутим, ако желите да промените ово у аутоматско покретање и желите да Виндовс уради нешто од следећег, можете подесити подешавања смерница групе:

претворити псд у јпг без пхотосхопа

Конфигурисање обавештења о преузимању Виндовс Упдате

Изаберите другу опцију да би преузимање могло да се одвија у позадини и да ћете бити обавештени када се инсталира.

Ова поставка вас такође тражи да закажете дан инсталације и време за завршетак инсталације. Такође можете одабрати да инсталирате одређени дан, што ће вам омогућити да ажурирате одређене дане када нисте са посла.

Постоји додатни разлог који може изазвати ово - Мерење комуникације. Ако сте повезани на широкопојасну мрежу која је означена као веза са ограничењем, ажурирање се неће преузети. Међутим, јасно ће се помињати проблем са мерном везом. Ето како промените статус мерне везе.

2] Преузмите статус Виндовс ажурирања

Виндовс Упдате се замрзава при учитавању

Шта то значи:

Иако то значи да је повезан са Виндовс Упдате серверима и покреће преузимање, али ако дуго виси у било ком проценту, онда имамо проблем. За преузимање ажурирања обично је потребно кратко време, али се могу замрзнути ако постоји проблем са фасциклама за ажурирање софтвера на рачунару или услугом Виндовс Упдате.

Како решити проблем:

Написали смо комплетан водич о томе како да решите проблеме са статусом преузимања . Прочитајте ово. Мораћете поново да покренете услугу Виндовс Упдате, услугу БИТС и такође обришете садржај Фасцикла за дистрибуцију софтвера. Такође ћете морати да правилно конфигуришете услугу ТрустедИнсталлер.

3] Виндовс Упдате Статус чека инсталацију

Шта то значи:

Виндовс је завршио преузимање ажурирања и чека да се инсталира. Може бити неколико разлога зашто је ажурирање на чекању.

 • Потребно је ручно поновно покретање
 • Активно радно време
 • Подешавања групних смерница

Како решити проблем:

Овај проблем је лако решити. У првој опцији, ажурирање можете инсталирати ручно. Да бисте то урадили, једноставно поново покрените рачунар.

Други је класични сценарио. Ако искључите рачунар током радног времена, он никада неће инсталирати ажурирања. Дакле или ти промените сате активности или инсталирајте ручно.

Трећи користи подешавање групне политике - Дозволите да се аутоматска ажурирања инсталирају одмах.

Дозволите да се аутоматска ажурирања инсталирају одмах

 • Тип гпедит.мсц До отворени уредник групних политика .
 • Идите на Конфигурација рачунара > Смернице > Административни шаблони > Виндовс компоненте > Виндовс Упдате.
 • Пронађите политику Дозволи Тренутна инсталација аутоматских ажурирања.
 • Двапут кликните да бисте отворили, а затим га укључите.

Ако је статус постављен на Омогућено, аутоматска ажурирања ће одмах инсталирати ове исправке чим се преузму и буду спремне за инсталирање.

Мораћете да се уверите да сте конфигурисали политику аутоматског ажурирања и да је оставите укључену. О овоме смо већ говорили горе.

4] Виндовс Упдате Статус чека инсталацију

Виндовс Упдате чека инсталацију

Шта то значи:

То значи да чека да се одређени услов у потпуности испуни. То може бити зато што је претходно ажурирање на чекању, или је рачунар у активном режиму или је потребно поновно покретање.

софт ребоот

Како решити проблем :

Ако ажурирање остане на овој локацији неколико дана, онда га треба поправити. Покушајте следеће:

 • Проверите да ли постоји још једно ажурирање на чекању. Ако јесте, прво га инсталирајте.
 • Проверите да ли је статус остао исти тако што ћете онемогућити Активно радно време
 • Поново покрените услугу Виндовс Упдате. У командној линији откуцајте
  • нет стоп вуаусерв
  • регсвр32% виндир% систем32 вупс2.длл
  • чист почетак вуаусерв
 • трцати Виндовс Упдате Троублесхоотер.

5] Иницијализација статуса Виндовс Упдате

Шта то значи:

То значи да се процес Виндовс Упдате спрема да инсталира ажурирање и да се спрема да испуни све предуслове. То може укључивати проверу простора за складиштење, зависне датотеке итд.

Како решити проблем:

Ако статус ажурирања остане на Иницијализацији неколико дана, пратите ове савете да бисте решили грешку.

 • Поново покрените Виндовс, а затим поново покрените услугу Виндовс Упдате као што је горе описано.
 • Отворите подешавања оперативног система Виндовс и идите на Ажурирање и безбедност > Решавање проблема > Виндовс Упдате. Покрени
 • Покрените СФЦ и ДИСМ тим да поправи било какву штету.
 • Јасно Софтвер и Фолдер Цатроот2 . Када то урадите, преузимање ће почети поново.

6] Подесите статус Виндовс Упдате

Шта то значи:

То значи да су све припреме обављене и да Виндовс Упдате сада инсталира ажурирање. Требало би да видите траку напретка са процентима.

Како решити проблем:

Ако статус поставља дуго времена, мало тога можете учинити осим следећег:

 • Јасно Софтвер и Фолдер Цатроот2 . Поново покрените рачунар и поново ће почети да преузима ажурирање.
 • Поново покрените Виндовс Упдате, БИТС и ЦриптСвц услуге тако што ћете покренути следеће команде у истом редоследу.
  • нет стоп вуаусерв
  • цлеан стоп цриптСвц
  • чисти стоп битове
  • нет стоп мсисервер
  • чист почетак вуаусерв
  • чисти почетак цриптСвц
  • чисти почетни битови
  • чисто покретање мсисервера
 • Ручно ресетујте компоненте Виндовс Упдате.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надамо се да је овај пост јасно показао шта значе ови термини. Ако наиђете на одређену грешку, само потражите поруку о грешци или код овде на овом сајту .

Популар Постс