Како направити УСБ диск за покретање система Виндовс 10 на Линуку

How Create Windows 10 Bootable Usb LinuxПоказаћемо вам како да креирате Виндовс 10 УСБ диск за покретање на Линук машини (Убунту, Линук Минт, Федора, ОпенСУСЕ) користећи ВоеУСБ.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да направим Виндовс 10 УСБ диск за покретање на Линук-у. Иако није тешко, постоји неколико ствари које треба да знате пре него што почнете. Прво, мораћете да имате Виндовс 10 ИСО слику. Ово можете преузети са Мицрософт-ове веб локације. Када добијете ИСО, мораћете да користите алатку као што је Руфус да бисте креирали УСБ диск за покретање. Када инсталирате Руфус, покрените га и изаберите ИСО слику. Затим изаберите УСБ диск који желите да користите и кликните на „Старт“. Руфус ће сада креирати УСБ диск за покретање. Када се процес заврши, можете да покренете систем са УСБ диска и инсталирате Виндовс 10. Само обавезно изаберите опцију „Прилагођена“ инсталација када се то од вас затражи и изаберите диск који сте креирали са Руфус-ом као одредиште за инсталацију. И то је све! Креирање Виндовс 10 УСБ диска за покретање на Линук-у је лако када знате како.Сви сте добро упознати са процедуром за креирање Виндовс 10 медија за покретање на рачунарима који користе Виндовс оперативни систем. У овом посту ћемо вам показати процедуру за креирање Виндовс 10 УСБ / ЦД-а за покретање на рачунарима који користе Линук оперативни систем.Добро познати процес креирање УСБ/ЦД Виндовс 10 за покретање помоћу алата за креирање медија (МЦТ) ради само на оперативном систему Мицрософт, Виндовс 10. Стога је неопходно да вам покажемо како да извршите исту радњу на Линук машини.

Неки ће се можда питати да ли је овај водич заиста неопходан. Одговор на ово питање је да. Ова процедура за креирање Виндовс 10 медија за покретање на Линук машини ће бити од користи ако је, на пример, ваша Виндовс 10 производна машина упакована и морате да припремите другу машину у ходу, али све машине којима тренутно имате приступ су све Линук машине на којима не можете да креирате Виндовс 10 медије за покретање на уобичајен начин. Дакле, ово је драгоцено техничко знање које треба да имате у свом комплету.Направите УСБ за покретање за Виндовс 10 на Линуку

Направите УСБ за покретање за Виндовс 10 на Линуку

Да бисте успешно креирали Виндовс 10 УСБ диск за покретање на Линук-у, требаће вам следеће:

  • УСБ флеш меморија
  • Линук рачунар
  • Виндовс 10 ИСО
  • ГореУСБ , једноставан алат за креирање прилагођеног Виндовс инсталатера за УСБ диск са ИСО слике или правог ДВД-а.

Снимање О: Ако покренете систем у застарелом режиму (БИОС) и ова процедура не функционише, уместо да креирате УСБ за покретање, користите ИСО слику коју сте преузели и нарежите је на ДВД, а затим наставите да покрећете своју Виндовс 10 машину са ње након уверите се да сте прво конфигурисали БИОС за покретање са ДВД уређаја.1] Прво треба инсталирати ВоеУСБ

Ако сте на Убунту или дистрибуцију засновану на Убунту-у као што је Линук Минт , прво додајте ППА користећи доњу команду:

|_+_|

Ако примите поруку ' адд-апт-репоситори » није пронађен, наставите да га инсталирате следећом командом:

|_+_|

Затим поново покрените горе наведено ' адд-апт-репоситори 'Опет.

У случају следећег успешна инсталација воеусб-а „Не ради јер не може да пронађе пакет, урадите то ручно помоћу следеће команде:

|_+_|

Затим инсталирајте ВоеУСБ са овом командом:

|_+_|

на Федора , инсталирајте командом:

|_+_|

на ОпенСУСЕ , можете добити ВоеУСБ са Ево .

2] Наставите са креирањем УСБ-а за покретање

Укључите свој УСБ стицк и покрените ВоеУСБ ГУИ из почетног менија. Ако не можете да га пронађете тамо, позовите га овом командом:

|_+_|

Ако ваш УСБ уређај има систем датотека, оперативни систем ће га аутоматски монтирати. Отворите претраживач датотека и искључите га кликом на стрелицу за издвајање поред њега.

Сада изаберите поље испод Са сликом диска (исо) и идите до фасцикле у коју сте преузели Виндовс ИСО слику.

Следећи испод Систем датотека изаберите радио дугме за НТФС .

Коначно, под Циљни уређај кликните на свој УСБ уређај.

Кликните на инсталацију и сачекајте да се процес заврши. Не затварајте апликацију или уклањајте УСБ уређај док не добијете поруку о успеху.

Овако можете креирати Виндовс 10 УСБ диск за покретање на Линук рачунару.

видеопад трим видео
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

читати : Како да креирате Виндовс 10 УСБ за покретање на Мац-у .

Популар Постс