Виндовс 10 лаптоп неће ићи у стање мировања

Windows 10 Laptop Will Not HibernateАко ваш Виндовс 10 лаптоп не иде у стање мировања, може постојати више разлога зашто. То може бити проблем са вашим поставкама напајања, вашим драјверима или хардвером. Прво проверите подешавања напајања. Идите на Старт > Подешавања > Систем > Напајање и спавање. У одељку Спавање, уверите се да је подешавање подешено на жељено време. Ако није, промените га и видите да ли то решава проблем. Ако су ваша подешавања напајања у реду, следећи корак је да проверите своје управљачке програме. Застарели или оштећени драјвери понекад могу изазвати проблеме са режимом спавања. Да бисте проверили своје управљачке програме, идите на Старт > Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате. Проверите да ли постоје исправке које треба да се инсталирају и инсталирајте их. Ако ажурирање управљачких програма не реши проблем, вероватно постоји проблем са хардвером. Покушајте да покренете дијагностички алат да видите да ли постоје проблеми са хардвером. Да бисте то урадили, идите на Старт > Подешавања > Ажурирање и безбедност > Опоравак. У оквиру Напредно покретање кликните на дугме Поново покрени. Ово ће поново покренути рачунар у дијагностички алат. Покрените алат и видите да ли има проблема. Ако и даље имате проблема, можете испробати још неколико ствари. Један је да користите командну линију за покретање алатке за решавање проблема са напајањем. Да бисте то урадили, идите на Старт > Откуцајте 'цмд' > Кликните десним тастером миша на командну линију > Покрени као администратор. У командној линији откуцајте поверцфг -енерги и притисните Ентер. Ово ће покренути дијагностички алат који ће вам дати извештај о свим проблемима које пронађе. Још једна ствар коју можете покушати је да онемогућите брзо покретање. Брзо покретање је функција која помаже вашем рачунару да се брже покрене након искључивања. Међутим, понекад може изазвати проблеме са режимом спавања. Да бисте онемогућили брзо покретање, идите на Старт > Повер > Схут довн. Држите притиснут тастер Схифт и кликните на Рестарт. Ово ће поново покренути рачунар у менију Напредне опције покретања. Кликните на Решавање проблема > Напредне опције > Подешавања фирмвера УЕФИ. Кликните на Рестарт. Ово ће поново покренути рачунар у менију УЕФИ подешавања. Пронађите поставку за брзо покретање и онемогућите је. Ако и даље имате проблема, најбоље је да контактирате подршку. Они вам могу помоћи да решите проблем и пронађете решење.Било је случајева да су корисници открили да њихов Виндовс лаптоп једноставно неће заспати . Ако се суочавате са овим проблемом на свом Виндовс 10/8/7 лаптопу, можете испробати неке од ових корака за решавање проблема.

Виндовс лаптоп неће ићи у стање мировања

1] Ажурирајте управљачке програме уређаја

Уобичајени узрок могу бити застарели драјвери. Могуће је да неки лажни драјвер уређаја спречава ваш лаптоп у хибернацији. Хардверски уређаји као што су УСБ стицкови и УСБ мишеви заиста могу да одрже ваш лаптоп будним! Препоручено решење је да прво проверите да ли користите најновије доступне драјвере за своје уређаје. Ако не, можда желите ажурирајте драјвере уређаја пре него што настави. Можда ћете такође морати да ажурирате управљачке програме за графичку картицу.

бесплатни менаџер фонтова

Ако ажурирање управљачких програма реши проблем, добро, у супротном можете испробати следеће кораке.2] Промените подешавање опција напајања

Виндовс лаптоп је победио

Отворите Напредне опције напајања преко контролне табле и уверите се Дозволи тајмер за буђење укључено као што је приказано на слици.

3] Покрените алатку за решавање проблема са напајањем

Користите уграђено Повер Троублесхоотер и види да ли то може да реши проблем. Такође ће вам помоћи ако хибернација не ради.4] Проверите подешавања за уштеду енергије у БИОС-у.

Унесите своје системе БИОС и проверите да ли су стања уштеде енергије као што су спавање или хибернација онемогућена. Ако је тако, укључите режим уштеде енергије и поново покрените лаптоп. Да бисте ушли у БИОС, морате притиснути одређени тастер током покретања система. Овај тастер је специфичан за произвођача, па вас молимо да сазнате који тастер да притиснете током покретања. Такође обично видите ове информације када се систем покрене.

5] Онемогућите брзо покретање

Онемогућите брзо покретање и види да ли ради за тебе.

цхроме ос емулатор за Виндовс

6] Уклоните ВМ Орацле Виртуал Бок

Рицхард понуде следећи:

Ако имате Орацле Виртуал Бок или ЦИСЦО мрежни драјвер инсталиран на рачунару, избриши то , рестартујте рачунаре и уверите се да вам одговара.

7] Решавање проблема са ПоверЦФГ алатом командне линије

Ако треба да решите проблеме или сазнате више о плановима напајања у оперативном систему Виндовс 10/8/7, можда ћете морати да ПоверЦФГ алатка командне линије . Овај алат ће вам помоћи у дијагностицирању проблема управљања напајањем. Ако желите, можете променити свој план напајања и видети да ли ће то помоћи.

Обавестите нас да ли је нешто од овога, или било шта друго, помогло у решавању овог проблема.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако је ваш проблем повезан, али мало другачији, можда ће вам неке од ових веза помоћи:

  1. Хибернација искључује Виндовс рачунар
  2. Спречите Виндовс да пређе у стање спавања, хибернације и стања приправности
  3. Спречите да се рачунар неочекивано пробуди из режима спавања .
Популар Постс