Виндовс 10 ПЦ се неће покренути након нестанка струје

Windows 10 Computer Won T Boot After Power Outage

Ако се ваш рачунар са оперативним системом Виндовс 10/8/7 неће покренути или покренути након нестанка струје, можда ћете морати да извршите поправку при покретању или да се покренете са Виндовс инсталационог медија и вратите систем.

Ако се ваш Виндовс 10 рачунар не покрене након нестанка струје, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте покушали да решите проблем. Прво, покушајте да искључите кабл за напајање из рачунара и поново га укључите. Ако то не успе, покушајте да ресетујете рачунар тако што ћете држати дугме за напајање притиснутим 30 секунди. Ако ниједна од ових ствари не функционише, можда ћете морати да отворите рачунар и проверите везе са напајањем.Може постојати случај када након нестанка струје; ваш Виндовс систем неће моћи да се покрене. У овом случају, сваки покушај покретања система ће вас одвести само до екрана за покретање. Ако се ваш Виндовс 10 рачунар не покрене након нестанка струје, ево неколико решења која би вам могла помоћи да решите проблем.Виндовс 10 ПЦ се неће покренути након нестанка струје

Победио је Виндовс 10 ПЦ

1] Покрени Виндовс 10 у безбедном режиму прво вам падне на памет, али вас може преусмерити на плави екран са поруком ' Вашем рачунару је потребна поправка '. Изненадни прекид напајања понекад може оштетити системске датотеке, као и системске резервисане партиције, као нпр Подаци о конфигурацији покретања (БЦД) . Можете преузети са диск за хитне случајеве да реши проблем са системом, али оштећење БЦД-а може да изазове проблеме са покретањем Виндовс система.поверпоинт заштићен поглед

2] Ако можете да отворите екран са напредним опцијама покретања, требало би да покренете Опоравак при покретању . Ово би требало да ради!

Победио је Виндовс 10 ПЦ

Ако то не помогне, можете изабрати командну линију. Користећи ЦМД, можете приступити напреднијим уграђеним Виндовс алатима. Ево неколико ствари које можете испробати, у зависности од кода грешке који добијете. Погледајте шта се односи на ваш систем и покрените их:  1. Покрените Проверу системских датотека за замену оштећених Виндовс системских датотека или драјвера
  2. Покрените ДИСМ алатку за врати слику прозора .
  3. Користите командну линију за вратите свој МБР, коришћењем уграђеног боотрец алат .

3] Ако ништа друго не успе, можда ћете морати да покренете систем са Виндовс инсталационог медија. Повежите Виндовс 10 УСБ диск који садржи Виндовс инсталационе датотеке на УСБ порт и притисните дугме за напајање.

како променити страницу са новом картицом Интернет Екплорер

Притисните Ентер или било који тастер да бисте покренули систем са УСБ уређаја.

Изаберите „Поправите свој рачунар“ у доњем левом углу прозора за инсталацију.

Напредне опције покретања ће почети у новом прозору. У напредним опцијама покретања кликните на Командни редак, отвориће се прозор командне линије.

Унесите следећу команду и притисните Ентер да бисте скенирали све дискове за инсталацију оперативног система Виндовс.

|_+_|

Ако видите следећу поруку у командној линији, откуцајте ' да 'или 'И' да додате инсталацију на листу преузимања да бисте успешно завршили операцију.

Укупно идентификованих Виндовс инсталација: 1.

Додати инсталацију на листу покретања? Да / Не / Сви:

Ако видите следећу поруку у командној линији, морате ручно да уклоните БЦД складиште и затим поново покушате да га вратите.

Укупно идентификованих Виндовс инсталација: 0
Операција је успешно завршена

Ако сте претходно направили резервну копију свог БЦД складишта, имате другу опцију. Можете опоравити ову добру БЦД датотеку. Да бисте то урадили, откуцајте следећу команду и притисните Ентер да бисте довршили операцију:

размакница не ради
|_+_|

Ово ће вратити вашу БЦД датотеку под називом 01.бцд На твојој Д Дриве . Према томе, потребно је да изаберете слово диск јединице и назив за вашу БЦД датотеку, према потреби.

Као што је раније поменуто, изненадни неочекивани нестанци струје могу оштетити Виндовс датотеке, па се то веома препоручује покрените проверу системских датотека као и на командној линији за поправку оштећених Виндовс датотека. СФЦ / сцаннов скенира системске датотеке и помаже у замени свих оштећених верзија са Мицрософт верзијама. Пратите ове кораке да бисте поправили оштећене Виндовс датотеке помоћу Провера системских датотека.

Поново покрените систем и проверите да ли се рачунар нормално покреће.

омогућити Виндовс продавницу

Надам се да ће вам ова решења помоћи да решите проблем.

Неочекивани прекиди такође могу проузроковати озбиљна оштећења периферних уређаја система, матичне плоче, меморије и напајања, па се топло препоручује да инсталирате УПС да бисте сачували систем од будућег пада.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Више понуда овде : Виндовс 10 ПЦ се неће покренути или покренути .

Популар Постс