Шта је ВПН грешка 789 у Виндовс-у и како је поправити?

What Is Vpn Error 789 WindowsПоправи Покушај Л2ТП везе није успео јер је безбедносни слој наишао на грешку обраде током почетног преговарања са грешком на удаљеном рачунару.

Ако користите виртуелну приватну мрежу (ВПН) за повезивање на интернет, можда сте наишли на код грешке 789. Ова грешка може бити узрокована бројним факторима, али је најчешће узрокована проблемом са ВПН сервером или начин на који је ваш рачунар конфигурисан. У овом чланку ћемо погледати шта је ВПН грешка 789 и како је можете поправити. ВПН грешка 789 је уобичајена грешка која се јавља када се користе ППТП или Л2ТП протоколи за повезивање са ВПН сервером. Постоји више разлога зашто се ова грешка може појавити, али најчешћи узрок је проблем са ВПН сервером или начином на који је рачунар конфигурисан. Ако видите ову грешку, прво што треба да урадите је да проверите код свог ВПН провајдера да видите да ли постоји проблем са њиховим сервером. Ако је сервер покренут и ради, следећи корак је да проверите конфигурацију вашег рачунара. Ако користите ППТП, уверите се да користите исправно корисничко име и лозинку. Ако користите Л2ТП, уверите се да су безбедносне поставке вашег рачунара исправно конфигурисане. Ако и даље видите ВПН грешку 789, следећи корак је да контактирате свог ВПН провајдера и замолите га за помоћ. Они ће можда моћи да вам пруже детаљнији водич за решавање проблема или вам помогну да конфигуришете рачунар да користи њихову услугу.Већина нас користи ВПН да бисмо остали анонимни и сигурни док сурфујемо интернетом. Иако је овај софтвер одличан, он има одређена ограничења. Веома често се корисници интернета суочавају са разним проблемима када покушавају да користе ову безбедну везу, и без обзира који оперативни систем користите, постоји велика шанса да наиђете на неколико ВПН кодова грешака. Данашња грешка у препознавању ВПН грешка 789 .Шта је ВПН грешка 789 у Виндовс-у и како је поправити?

Покушај Л2ТП везе није успео јер је безбедносни слој наишао на грешку у обради током почетних преговора са удаљеним рачунаром.скринсејвер за Виндовс 10 не ради

ВПН грешка 789 је једна од најчешћих грешака која се јавља када корисник покуша да се повеже на Л2ТП. Овде, покушај Л2ТП везе није успео јер је безбедносни слој наишао на грешку у обради када је првобитно преговарао са удаљеним рачунаром.

Један од могућих разлога за ову грешку је када се клијентска сесија успостави помоћу Виндовс 2000 терминалских услуга. Или када ваш систем није конфигурисан да се правилно повеже са Л2ТП сервером. Други могући разлози за ово су обично:

  • ВПН клијент (или ВПН сервер) заснован на Л2ТП-у је иза НАТ-а.
  • Погрешан сертификат или унапред дељени кључ инсталиран на ВПН серверу или клијенту
  • Рачунски сертификат или сертификат поузданог основног рачунара није присутан на ВПН серверу.
  • Сертификат машине на ВПН серверу нема „Проверу аутентичности сервера“ као ЕКУ

Све верзије Виндовс ОС-а су рањиве на ову ВПН грешку. Већина ВПН корисника ће наићи на овај проблем, посебно када користе Виндовс 7 Л2ТП ИПСЕЦ.читати : Решите и решите уобичајене ВПН кодове грешака .

Како да поправите ВПН грешку 789

ВПН грешка 789 је једна од најчешћих грешака која се јавља када корисник покуша да се повеже на Л2ТП. Можете да изаберете било коју од следећих опција да бисте решили ВПН грешку 789:

  1. Поново покрените свој ВПН мрежни адаптер.
  2. Проверите сертификат
  3. Поново омогућите ИПсец услугу

Хајде да детаљно погледамо сваку од ових опција за решавање проблема.

Опција 1: Поново покрените свој ВПН мрежни адаптер:

ефи мрежа неуспешна

Пре него што започнете потпуно решавање проблема, испробајте овај једноставан трик. Поново покрените ВПН и видите да ли ради; ево корака:

1] Десни клик ' Почетак' и притисните ' Менаџер уређаја '

2] Финд ' Мрежни адаптери „И кликните на падајући мени да бисте проширили листу.

ВПН грешка 789

3] Пронађите свој „ Мрежни адаптер '

4] Кликните десним тастером миша и изаберите „ Избриши '

5] Сада кликните на „ У реду '

6]' рестарт' ваш систем

Уређај ће поново инсталирати мрежни адаптер следећи пут када се пријавите и ресетовати га на фабричка подешавања. Ако то не поправи ВПН грешку 789, покушајте са следећом опцијом.

Опција 2: проверите сертификат:

Овде ћете морати да се уверите да се исправан сертификат користи и на страни клијента и на страни сервера. Такође, ако користите унапред дељени кључ (ПСК), уверите се да је исти ПСК конфигурисан на страни клијента и на ВПН серверу.

Опција 3: Поново омогућите ИПсец услугу:

како се ослободити прозора 8

Ево корака да поново омогућите ИПсец услугу:

1] Десни клик ' Почетак 'И притисните' трцати '

како ресетовати тастатуру

2] Укуцајте ' услуге.мсц '

3] Потражите ' ИКЕ и АутхИП ИПСец кључни модули ' и ' ИПСец Полици Агент '

4] Мораћете да проверите статус обе ове услуге. Ако то указује на ' почео кликните на ' рестарт' . Штавише, ако „ почео опција откључана, ' Укључити' Ово.

5] Двапут кликните на обе услуге и изаберите „ Тип покретања '.

ВПН грешка 789

6] Промените у „ аутоматски »

7] Кликните на „ ДОБРО' Сачувај измене

8] Сада ' рестарт' своју ВПН услугу и покушајте поново да се повежете.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако ВПН грешка 789 потраје чак и након што испробате све горе наведене опције, одмах контактирајте свог добављача ВПН услуга. Обавестите нас да ли је неко од ових решења поправило Виндовс ВПН грешку 789 тако што ћете оставити коментар у одељку за коментаре испод.

Популар Постс