Нема довољно простора на диску(овима) за довршетак ове операције

There Is Not Enough Space Available Disk Complete This OperationПогледајте овај пост ако видите грешку Нема довољно простора на дисковима да бисте довршили ову операцију на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 док користите управљање дисковима.

Нема довољно простора на диску(овима) за довршетак ове операције. Као ИТ стручњак, могу вам рећи да је ово уобичајен проблем који се лако може отклонити. Прво морате да проверите да ли има довољно слободног простора на диску. Ово се може урадити отварањем „Мој рачунар“ и десним кликом на дотични диск. Ако нема довољно слободног простора, мораћете да избришете неке датотеке или програме да бисте направили места. Затим морате да проверите да ли диск има грешака. Ово се може урадити покретањем алатке „Провера грешака“ на картици „Алати“ у прозору са својствима диск јединице. Ако и након предузимања ових корака постоје грешке, могуће је да је диск физички оштећен и да ће га морати заменити.Када покушавате да направите нову партицију, смањите или проширите волумен помоћу Услужни програм за управљање дисковима , можда ћете наићи на грешку која каже - Нема довољно простора на диску(овима) за довршетак ове операције .Иако је могућност да промените величину волумена без поновног инсталирања оперативног система одлична карактеристика, овде почињу недостаци. Ова грешка је узрокована Ограничење МБР партиције . То значи да нећете моћи да креирате више од четири партиције. Други разлози укључују мање нераспоређеног простора него што је потребно, и коначно када услужни програм за управљање диском не може да открије промене направљене на партицијама; ова грешка се појављује.

Нема довољно простора на диску(овима) за довршетак ове операцијејава подешавања виндовс 10

Нема довољно простора на диску за довршетак ове операције

Погледаћемо следеће исправке да бисмо се решили ове грешке у оперативном систему Виндовс 10:

запалити управљачки програм Виндовс 10
  1. Користите софтвер треће стране.
  2. Поново скенирајте дискове.
  3. Пратите своје тренутно направљене одељке.

1] Користите софтвер треће стране

Можете користити било коју трећу страну бесплатни софтвер за управљање партицијама као ЕасеУС управљајте својим одељцима и мењајте њихова својства.2] Поново скенирајте диск јединице

хит ВИНКЕИ + Р трцати Прозор за покретање и тип дискмгмт.мсц да покренете услужни програм за управљање дисковима.

шта је мој сид

на трака за мени, Изабери Поступак.

Из падајућег менија изаберите Поново скенирајте дискове.

Сачекајте да се процес заврши.

Сада проверите да ли ово решава ваше проблеме.

3] Пратите своје тренутно креиране партиције

је Виндовс Мобиле мртав

Други разлог за овај проблем, као што је горе поменуто, може бити чињеница да користите систем МБР партиција. Ово је стари систем партиција, замењен је ГПТ партицијски систем .

Систем МБР партиција подржава највише 4 партиције. Дакле, ако већ имате четири партиције, можда ћете морати да промените систем партиција на ГПТ да наставите свој задатак.

Међутим, ово може избрисати сав садржај вашег чврстог диска. Али ако и даље желите да наставите МБР у ГПТ конверзија .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће нешто помоћи!

Популар Постс