Виндовс Пхоне је мртав! Шта је следеће за кориснике оперативног система Виндовс 10 Мобиле?

Windows Phone Is DeadЗванично је, Виндовс Пхоне је мртав. Платформа је већ неко време мртва, али је Мицрософт то коначно признао. Дакле, шта је следеће за кориснике оперативног система Виндовс 10 Мобиле? Још увек постоји неколико опција за оне који су уложени у Виндовс екосистем. Први је да једноставно пређете на Андроид или иОС. Ово је најједноставније решење и обезбедиће најбоље искуство за већину корисника. Друга опција је да наставите да користите Виндовс 10 Мобиле, али то се не препоручује. Мицрософт је престао да подржава платформу, тако да нема нових функција или безбедносних ажурирања. То значи да је ваш телефон у опасности да буде хакован или заражен малвером. Коначно, можете се пребацити на други оперативни систем као што је Убунту Тоуцх или Саилфисх ОС. Обе су платформе отвореног кода које су дизајниране да раде на различитим уређајима, укључујући паметне телефоне. Дакле, која је најбоља опција за вас? То заиста зависи од ваших потреба и преференција. Ако желите најбоље могуће искуство, прелазак на Андроид или иОС је вероватно најбоља опклада. Али ако сте уложени у Виндовс екосистем, можда ћете желети да размотрите једну од алтернативних опција.Упркос бројним аквизицијама (Нокиа) и спајањима (Самсунг), Виндовс телефони нису донели профит којем се Мицрософт надао, па је компанија престала да их прави и фокусирала се на њих. Главни разлог његовог неуспеха је недостатак квалитетних апликација. Међутим, подршка уређаја је настављена све до Мицрософта обустављена подршка за Виндовс 8.1 Мобиле у 2017

У недавном саопштењу, ИТ гигант је објаснио да ће подршка за Виндовс 10 Мобиле престати 10. децембра 2019. То значи да корисници Виндовс 10 Мобиле неће добијати никаква ажурирања или помоћ од Мицрософта.

Крај подршке за Виндовс 10 Мобиле - савети корисника

Датум завршетка подршке за Виндовс 10 Мобилекако додати гост рачун у Виндовс 10

Мицрософт је објавио најчешћа питања за кориснике који још увек могу да користе Виндовс 10 мобилне телефоне.

Са престанком подршке за Виндовс 10 Мобиле, подстичемо клијенте да надограде на подржани Андроид или иОС уређај, рекао је Мицрософт.

Зашто Мицрософт укида подршку за Виндовс 10 Мобиле?Технологија је еволуирала заједно са потребама и очекивањима ваших купаца и партнера који су већ усвојили Андроид или иОС платформе и уређаје. Мицрософтова изјава о мисији да омогући свакој особи и организацији на планети да постигне више мотивише нас да подржавамо наше мобилне апликације на подржаним Андроид и иОС уређајима.

Шта је са подршком за апликације на Виндовс Мобиле уређајима?

И Мицрософт и апликације независних произвођача на Виндовс Мобиле уређајима имају различите системе подршке и разликују се од опште подршке за оперативни систем. Ово има смисла јер исте апликације могу бити компатибилне са вашим рачунаром, Ксбок или Хололенс уређајем.

Дакле, апликације ће бити подржане од стране њиховог провајдера како је предвиђено и немају никакве везе посебно са овом најавом.

Да ли корисници могу да користе Виндовс Мобиле уређаје након 10. децембра 2019?

Што да не! Иако Мицрософт смањује подршку за своје мобилне уређаје, не искључује сам уређај. Корисници су могли да наставе да користе своје Виндовс Мобиле уређаје. Међутим, пошто Мицрософт неће објавити никаква безбедносна ажурирања, морате да схватите да ћете користити уређај на сопствени ризик.

Шта корисници Виндовс Мобиле-а треба да ураде у таквој ситуацији?

Треба разумети да је Мицрософт одавно престао да производи мобилне уређаје, а тренутна ситуација је била очекивана. Стога, ако имате Виндовс Мобиле уређај, можете размислити о куповини новог Андроид или иОС мобилног уређаја.

Ако желите да наставите да користите свој стари Виндовс Мобиле уређај, препоручујемо вам да направите резервну копију телефона. Да бисте направили резервну копију података вашег Виндовс 10 мобилног уређаја, идите на следећу локацију: Подешавања > Ажурирање и безбедност > Резервна копија > Напредне опције. Изабери Направите резервну копију сада .

Да ли ће телефон радити после 10. децембра 2019?

Да. Виндовс 10 Мобиле уређај би требало да настави да ради после 10. децембра 2019. године, али после тог датума неће бити ажурирања, а функције резервне копије уређаја и друге серверске услуге ће бити укинуте.

Изузеци

Ниједан Виндовс мобилни уређај није изузет од ове најаве, чак и ако су купљени комерцијално. Међутим, ова најава се односи на уређаје који користе Виндовс Упдате 1709. Подршка ће престати за уређаје који користе Виндовс 1703 11. јуна 2019.

Виндовс 10 црни екран са курсором без менаџера задатака
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

За више информација погледајте везу на Веб локација за подршку компаније Мицрософт .

Популар Постс