Колико простора вам је потребно да инсталирате Виндовс 11/10?

Skol Ko Mesta Vam Nuzno Dla Ustanovki Windows 11/10недефинисан

Као ИТ стручњак, често ме питају колико простора је потребно за инсталирање Виндовс 11/10. Одговор, наравно, зависи од верзије Виндовс-а коју инсталирате и конфигурације вашег рачунара. За већину људи, одговор је једноставан: потребно вам је најмање 20 ГБ слободног простора на чврстом диску да бисте инсталирали Виндовс 10. Ово је минимална количина простора коју захтева Виндовс инсталатер, и довољно је да вам пружи здраву маргину за грешка. Међутим, ако инсталирате Виндовс 10 на потпуно нов, празан чврсти диск, требаће вам мало више простора. Препоручујем да имате најмање 50 ГБ слободног простора на чврстом диску пре него што започнете процес инсталације оперативног система Виндовс 10. Ако вршите надоградњу са старије верзије оперативног система Виндовс, биће вам потребно још више слободног простора. Препоручујем да имате најмање 60 ГБ слободног простора пре почетка процеса надоградње. Ово ће вам дати довољно простора за чување резервне копије ваше старе Виндовс инсталације, само у случају да нешто крене наопако. Дакле, колико вам простора треба да инсталирате Виндовс 10? Одговор зависи од ваше ситуације, али за већину људи, 20 ГБ је довољно.Када купујете Виндовс ПЦ или лаптоп, сигурно сте се увек питали о складишту. Колико је довољно за свакодневну употребу? Колико времена је потребно да се инсталира Виндовс? Која треба да буде величина партиције Ц диска или системског диска на који ћете инсталирати Виндовс? Све ово збуњује нове кориснике, а ми ћемо вам помоћи да схватите колико вам простора треба да инсталирате Виндовс 11/10.Колико простора вам је потребно да инсталирате Виндовс

ваша локација је тренутно у употреби

Колико простора вам је потребно да инсталирате Виндовс 11/10

Када инсталирате Виндовс на стари или нови рачунар, можете форматирати Ц диск и затим га инсталирати или избрисати старе Виндовс датотеке и затим инсталирати. У оба случаја, Виндовс ће инсталирати и преписати све постојеће датотеке новима. Укратко:  • Виндовс 10 захтева најмање 16 ГБ слободног простора на хард диску за 32-битни ОС и 20 ГБ за 64-битни ОС.
  • Виндовс 11 захтева уређај за складиштење од 64 ГБ или више.

Препоручени простор за складиштење се односи само на ОС, укључујући подразумеване апликације унапред инсталиране са Виндовс-ом. Захтев ће се повећати ако додате нешто друго користећи своју скрипту. Ево листе фактора који утичу на укупну потребу:

цриптовалл 3.0 алат за дешифровање
  • Верзија Виндовс-а коју планирате да инсталирате (Чиста инсталација)
  • Верзије Виндовс-а које су претходно инсталиране на машини (у случају надоградње, тј. Виндовс.ОЛД фолдер који садржи датотеке)
  • Количина слободног простора на диску доступног за поновну употребу из Виндовс датотека као што је датотека за замену виртуелне меморије или датотека за хибернацију (може се конфигурисати након инсталације)
  • Апликације инсталиране на вашем уређају и начин на који те апликације чувају податке. (скрипта након инсталације)
  • Приликом ажурирања, Виндовс ће покушати да аутоматски (аутоматски) ослободи довољно простора.
  • Ажурирања се инсталирају након инсталације.

Када креирате нову Виндовс инсталациону партицију, увек инсталирајте два или три пута већи од препорученог простора. Не само да ћете радити са Виндовс-ом, већ ћете инсталирати апликације, преузимати датотеке, чувати датотеке и још много тога. Ако подешавате рачунар за игре, можда ће вам требати више.

Иако вам Виндовс омогућава да инсталирате или преместите апликације на другу диск јединицу, све најбоље функционише када се инсталира на Виндовс системски диск. Зато увек имајте то на уму.колико пролаза дефраг направи Виндовс 10

Повезан : Виндовс 11 системски захтеви - Разматра се минимални хардвер у смислу функционалности.

Колико времена је потребно да се инсталира Виндовс?

Не постоји директан одговор јер ће зависити од конфигурације хардвера. Одржавање ЦПУ, РАМ-а и матичне плоче истим зависи од врсте складишта. Обично је ово нВМЕ > ССД > ХДД. На модерном хардверу, инсталирање Виндовс-а обично траје 10 до 15 минута, док на старијем уређају може потрајати и до 30-60 минута.

Шта ако немате довољно простора за складиштење?

Ако ажурирате Виндовс и немате потребан простор за складиштење, прво изаберите шта можете да уклоните са рачунара, направите резервну копију корисничке датотеке, а затим покушајте. Ако ни то не успије, можете се одлучити за чисту инсталацију.

Да ли је могуће уклонити апликације из Виндовс инсталационих датотека?

Да, могуће је уклонити унапред инсталиране апликације са Виндовс ИСО-а. Међутим, за то ћете морати да користите посебан алат. Софтвер као што је НТЛите вам омогућава да преузмете најновија ажурирања за Виндовс, додате језике, драјвере, апликације, конфигуришете Виндовс подешавања и још много тога.

Колико простора вам је потребно да инсталирате Виндовс
Популар Постс