Листа бесплатних алата за дешифровање рансомвера за откључавање датотека

List Free Ransomware Decryption Tools Unlock FilesОва свеобухватна листа алата за дешифровање и уклањање рансомваре-а помоћи ће вам да откључате датотеке шифроване или закључане помоћу рансомваре-а на вашем Виндовс рачунару.

Када се ваш рачунар зарази рансомваре-ом, то може бити ноћна мора. Ваше датотеке су закључане и не можете им приступити. Од вас ће можда бити затражено да платите откуп да бисте вратили своје датотеке. На срећу, постоје неки бесплатни алати за дешифровање рансомваре-а који вам могу помоћи да откључате своје датотеке без плаћања откупнине. 1. Емсисофт Децриптор за Амнезију Емсисофт Децриптор фор Амнесиа је бесплатна алатка која може да дешифрује датотеке које је закључао Амнесиа рансомваре. Да бисте га користили, биће вам потребна датотека коју је шифровао рансомваре. Ове датотеке обично можете пронаћи у директоријуму %УСЕРПРОФИЛЕ%. 2. Касперски Рансомваре Децриптор Касперски Рансомваре Децриптор је бесплатна алатка која може да дешифрује датотеке закључане следећим рансомвером: -Црисис - Цриптккк - Јафф - Лоцки Да бисте користили Касперски Рансомваре Децриптор, биће вам потребна датотека коју је шифровао рансомваре. Ове датотеке обично можете пронаћи у директоријуму %УСЕРПРОФИЛЕ%. 3. Тренд Мицро Рансомваре Филе Децриптор Тренд Мицро Рансомваре Филе Децриптор је бесплатна алатка која може да дешифрује датотеке закључане следећим рансомвером: - Лоцки - ТеслаЦрипт - ЦриптКСКСКС Да бисте користили Тренд Мицро Рансомваре Филе Децриптор, биће вам потребна датотека коју је шифровао рансомваре. Ове датотеке обично можете пронаћи у директоријуму %УСЕРПРОФИЛЕ%. 4. Дешифровање датотека за рансомваре из Симантец-а Симантец-ов Рансомваре Филе Децриптор је бесплатна алатка која може да дешифрује датотеке закључане следећим рансомвером: - Лоцки - ЦриптКСКСКС Да бисте користили Симантец-ов Рансомваре Филе Децриптор, биће вам потребна датотека коју је шифровао рансомваре. Ове датотеке обично можете пронаћи у директоријуму %УСЕРПРОФИЛЕ%. 5. Битдефендер алат за препознавање рансомваре-а Битдефендерова алатка за препознавање рансомваре-а је бесплатна алатка која вам може помоћи да идентификујете који рансомваре је шифровао ваше датотеке. Када сазнате са којим рансомвером имате посла, можете користити један од горе наведених алата да дешифрујете своје датотеке. Да бисте користили Битдефендеров алат за препознавање рансомвареа, требаће вам узорак шифроване датотеке. Ове датотеке обично можете пронаћи у директоријуму %УСЕРПРОФИЛЕ%.Ако тражите начин да дешифрујете датотеке шифроване Рансомваре-ом, онда је ова комплетна листа Алати за дешифровање и уклањање рансомваре-а ће вам помоћи да откључате датотеке шифроване или закључане помоћу рансомваре-а на вашем Виндовс рачунару. Претње рансомвера су у порасту и о томе сазнајемо сваки дан - ВаннаЦрипт , Петиа или Блокиран рансомваре. Чини се да је ова класа малвера тренутно омиљена јер је веома уносна – закључава корисничке фајлове и податке, а затим захтева новац за њихово откључавање.Алати за дешифровање рансомваре-а

Иако постоји неколико основних корака које можете предузети, спречити рансомваре , укључујући употребу неких бесплатни софтвер против рансомваре-а , ипак се може догодити да постанете жртва неке врсте рансомваре-а.добро, шта да радите након напада рансомваре-а на вашем Виндовс рачунару?

Алати за дешифровање рансомваре-а

Најпре, идентификују рансомваре који је заразио ваш рачунар. Да бисте то урадили, можете користити бесплатну услугу Рансомваре ИД-а на мрежи.

Ако можете да идентификујете рансомваре, проверите да ли је алатка за дешифровање рансомвера доступна за ваш тип рансомвера. Тренутно су доступни следећи алати за дешифровање.за сигурност и перформансе овај режим прозора

Можете прегледати целу листу или притиснути Цтрл+Ф и потражити одређено име рансомваре-а.

Пре употребе ових алата, користите било који добар антивирусни софтвер или алат за уклањање рансомвера. Тек тада можете да користите ове алате за дешифровање датотека рансомваре-а. Међутим, ако сте своје шифроване датотеке преместили у други изоловани безбедни систем, ове алатке користите директно.

1] Декриптор за ХидраЦрипт и УмбреЦрипт рансомваре : ХидраЦрипт и УмбреЦрипт су две нове варијанте рансомвера из породице ЦрипБосс рансомвера. Након успешног хаковања рачунара, ХидраЦрипт и УмбреЦрипт могу закључати ваш рачунар и спречити приступ вашим сопственим датотекама.

2] ЦриптоЛоцкер алат за дешифровање : Ово је бесплатни алат за дешифровање на мрежи Децриптлоцкер или ЦриптоЛоцкер од ФиреЕие и Фок-ИТ за дешифровање шифрованих датотека Цриптолоцкер-а. АЖУРИРАЊЕ: Изгледа да је сајт уклоњен.

3] Петиа Рансомваре алат за дешифровање и генератор лозинки : ПЕТИА рансомваре је једна од најновијих онлајн претњи за кориснике рачунара. Ово је злонамерни софтвер који замењује МБР (Мастер Боот Рецорд) вашег рачунара и оставља га немогућим за покретање и спречава да се рачунар поново покрене у безбедном режиму.

4] Операција Глобал ИИИ Рансомваре алат за дешифровање : Овај рансомваре напада ваш систем и затим приказује поруку не остављајући кориснику другог избора осим да плати износ откупнине. Све ваше шифроване екстензије датотека су промењене у .ЕКСЕ и заражене злонамерним кодовима.

5] Откључајте датотеке које је закључао рансомваре. овај алат би Емсисофт.

6] Емсисофт је објавио неколико алата за дешифровање рансомваре-а. Тренутно, ова листа укључује алате за дешифровање рансомваре-а:

АутоЛоцки, Аурора, Немуцод, ДМАЛоцкер2, ХидраЦрипт, УмбреЦрипт, ДМАЛоцкер, ЦрипБосс, Гомасом, ЛеЦхиффре, КеиБТЦ, Радамант, ЦриптИнфините, ПЦлоцк, ЦриптоДефенсе, Харасом, Ксорист, Алпофоцк Дапофоцк, 777 , ОзозаЛоцкер, Глобе2, НМореира или КСРатТеам или КСПан, ОпенТоИоу или ОпенТоДецрипт, ГлобеИмпостер, МРЦР, Глобе3, Марлборо, ОпенТоИоу, ЦриптОН, Дамаге, Цри9, Цри128, Амнесиа, АмнесиаРев, НемуцодАо2ЕС, ЦриптоПокемон , ЗК Рансомваре , МегаЛоцкер, ЈСВорм 2.0, ГетЦрипт, Имс00рри, ЗероФкс, ЈСВорм 4.0, ВаннаЦриФаке, Авест, Мухстик, ХилдаЦрипт, СТОП Дјву, Стоп Пума, Парадисе, Јигсав, хацкбит , ТуркСтатик, ЦхерноЛоцкер, Рансомваред.

Све их можете добити бесплатно на њима Званични сајт заједно са детаљним упутствима за употребу.

7] Цисцо такође нуди бесплатну алатку за дешифровање за жртве ТеслаЦрипт рансомваре-а. Овај ТеслаЦрипт алат за дешифровање је услужни програм командне линије отвореног кода за дешифровање датотека шифрованих ТеслаЦрипт рансомваре-ом тако да се датотеке корисника могу вратити у првобитно стање. Више о томе Ево .

8] Цисцо Талос је објавио алат за дешифровање ПиЛоцки рансомваре-а. Овај дешифратор је дизајниран да дешифрује датотеке оних на које утиче ПиЛоцки рансомваре.

9] ТеслаЦрацк је доступан на ГитХуб . Ово ће вам помоћи да дешифрујете датотеке шифроване најновијим ТеслаЦрипт рансомваре-ом.

10] Тренд Мицро АнтиРансомваре алат ће вам помоћи да повратите власништво над вашим рачунаром уклањањем рансомваре-а са заражених рачунара. Да бисте користили ову алатку, уђите у безбедни режим са учитаним мрежним драјверима. Преузмите софтвер Анти-Рансомваре и сачувајте га на радној површини. Затим двапут кликните на њега да бисте га инсталирали. Након што га инсталирате, поново покрените рачунар и пређите на нормалан режим, у којем је екран закључан рансомваре-ом. Сада покрените програм Анти-Рансомваре притиском на следеће тастере: Лево ЦТРЛ + АЛТ + Т + И . Покрените скенирање, очистите и поново покрените рачунар. Овај алат је користан у случајевима инфекције ИЦЕ Рансомваре-ом.

Једанаест] Откључавање екрана Тренд Мицро Рансомваре-а ће вам омогућити приступ рачунару закључаном помоћу рансомваре-а.

12] Алат за дешифровање Тренд Мицро Рансомваре-а алат ће покушати да дешифрује датотеке шифроване од стране неких породица рансомвера као што су ЦриптКСКСКС, Црисис, ДемоТоол, ДКСКСД, ТеслаЦрипт, СНСЛоцкер, АутоЛоцки, БадБлоцк, 777, КСОРИСТ, Теамкрат / Кспан, КСОРБАТ, ЦЕРБЕР, Стампадо, Немуцод, Цхимера, Л , Глобус / Пурге, В2:, В3: итд.

13] ХитманПро.Кицкстарт је бесплатна алатка за уклањање рансомваре-а која ће вам помоћи да спасите свој рансомваре. Омогућава вам да покренете рачунар са УСБ диска да бисте уклонили злонамерни софтвер који је откупио или закључао ваш рачунар и спречава вас да му приступите.

14] Алатка за дешифровање Схаде Рансомваре-а ће помоћи у дешифровању датотека са следећим екстензијама: .ктбл, .итбл, .бреакинг_бад, .хеисенберг. Преузмите га од МцАфее Интел-а.

петнаест] Опоравак од МцАфее Рансомваре-а је алат и платформа која не само да откључава корисничке датотеке, апликације, базе података и друге шифроване датотеке, већ је доступна и безбедносној заједници.

16] АВГ је такође објавио алате за дешифровање за следећи рансомвер:

апокалипса, Барт рансомваре, БадБлоцк, Црипт888, Легион, СЗФЛоцкер, ТеслаЦрипт.

програм за планирање задатака не ради Виндовс 10

Сакупи их све Ево .

17] Цхецк Поинт је објавио Цербер Рансомваре алат за дешифровање. Ово је онлајн алат у који треба да отпремите датотеку. АЖУРИРАЊЕ: ово Церберов алат за дешифровање рансомваре-а постао је неефикасан . Срећан Божић Декодер са контролног пункта може да дешифрује датотеке шифроване Мерри Кс-Мас рансомваре-ом. БарРак алатка за дешифровање је дизајнирана да дешифрује датотеке шифроване БарРак-ом. Доступно на Цхецкпоинт .

18] НообЦрипт кључеви за дешифровање рансомваре-а су објављени на Твиттер . Користите ове кључеве за откључавање ЗдЗ8ЕцвП95ки6НВР2ј или лсакхБВЛИКАХг ако је ваш рачунар заражен.

19] Битдефендер је објавио следеће алате за дешифровање рансомваре-а: Барт Рансомваре Децриптор | Линук.Енцодер.3 | Линук.Енцодер.1 | БТЦВаре | ГандЦраб Децриптор | Аннабелле Децриптор .

20] Алат за дешифровање ЦоинВаулт дешифрује датотеке шифроване помоћу Цоинваулт-а и Битцриптор-а. Алат ЦхимераДецриптор је дизајниран да дешифрује датотеке шифроване помоћу Цхимера. Узми их све од НоМорерансоме.орг .

21] Виндовс Рансомваре алат за дешифровање ће вам помоћи да дешифрујете датотеке које је закључао Виндовс Лоцкер. Преузмите га Ево .

22] Преузмите Децриптор од БлеепингЦомпутер за дешифровање датотека шифрованих помоћу 8лоцк8 рансомваре-а.

23] Декриптор је доступан за датотеке шифроване Црипрен рансомваре-ом. Ево .

24] Дешифратор је доступан за датотеке шифроване помоћу Црипт38 рансомваре-а. Ево .

25] Доступан је декриптор за ЦриптИнфините или ДецрипторМак. Ево .

26] За ЦриптоХост, можете користити овај генератор лозинки који је креирао Мицхаел Гиллеспие. Датотека се налази у Дропбок-у.

27] Декриптор за ми-Литтле-Рансомваре је доступан на Гитхуб .

28] ЦЕРТ-ПЛ објавио један за ЦриптоМик Децриптор

29] Алат за дешифровање кокица доступан је овде.

30] Аваст је објавио алате за дешифровање за следећи рансомвер:

АЕС_НИ, Алцатраз, Лоцкер, Апоцалипсе, БадБлоцк, Барт, БТЦВаре, Црипт888, ЦриптоМик (Оффлине) или ЦриптФиле2, Зета, ЦриптоСхиелд породица рансомваре-а, ЦриСиС, ЕнцрипТиле, ФиндЗип, Глобе, ХидденТеар, Јигсав, ЛамбдаЛоцкер, Легион, НообЦрипт, Стампадо, СЗФЛоцкер, ТеслаЦрипт, КСДатас БигББ.

Узми их све Ево .

31] ЕСЕТ Црисис Децриптор је бесплатна алатка за дешифровање за жртве Црисис рансомваре-а. Преузми са случај . Такође ће уклонити Дхарма рансомваре. Такође су објавили Децриптор рансомваре за ЦриЦриптор који је доступан на Гитхуб .

32] Касперски ВиндовсУнлоцкер Може бити корисно ако рансомваре потпуно блокира приступ вашем рачунару или чак ограничи приступ одабраним важним функцијама, јер може очистити регистар заражен рансомвером.

33] Касперски-јев РаннохДецриптор ће помоћи у дешифровању датотека које су шифроване помоћу Раннох, АутоИт, Фури, Црибола, Цриакл, ЦриптКСКСКС, ЦриптКСКСКС в.2, ЦриптКСКСКС в.3, МарсЈоке, Полиглот, Дхарма рансомваре. Преузми са Ево .

УСБ диск приказује погрешну величину

34] Касперски је такође објавио неколико других алата за дешифровање као што су Рецтор Децриптор, Ракхни Децриптор, Вилдфире Децриптор, Сцрапер Децриптор, Схаде Децриптор, Сцаттер Децриптор, Ксорис Децриптор, итд. - узмите их Ево . Они ће дешифровати датотеке које су шифроване Ракхни, Агент.иих, Аура, Аутоит, Плетор, Ротор, Ламер, Лорток, Цриптоклуцхен, Демоцри, Битман, ТеслаЦрипт и другим рансомваре-ом.

35] Касперски Рансомваре Децриптор ће аутоматски дешифровати све датотеке жртава ЦоинВаулт-а и Битцриптор-а. Узми Ево . Такође помаже у случају Цриакл рансомваре-а.

Касперски алат за дешифровање

36] Посете Касперски НоРансом веб страницу да видите да ли су објавили алат за дешифровање за ваш рансомваре. Страница тренутно приказује присуство алата ВилдфиреДецриптор, алата СхадеДецриптор, алата РакхниДецриптор, алата РаннохДецриптор и алата ЦоинВаултДецриптор. Такође су укључена упутства и други корисни ресурси за рансомваре. Интел МцАфее је такође креирао Вилдфире дешифратор.

РакхниДецриптор ће помоћи у дешифровању датотека шифрованих помоћу Дхарма, Црисис, Цхимера, Ракхни, Агент.иих, Аура, Аутоит, Плетор, Ротор, Ламер, Лорток, Цриптоклуцхен, Демоцри, Битман (ТеслаЦрипт) рансомваре верзија 3 и 4.

37] Малваребитес је објавио Телецрипт Рансомваре Децриптер Тоол за дешифровање датотека заражених Телецрипт рансомваре-ом. Преузмите га Ево .

38] Мицхаел Гиллеспие , истраживач рансомвера, објавио је следеће дешифраторе рансомвера:

Aurora Ransomware Decrypter, FilesLocker Ransomware Decrypter, InsaneCrypt Decryptor для desuCrypt Ransomware, GIBON Ransomware Decryptor, Striked Ransomware Decrypter, DCry Ransomware Decrypter, BitKangaroo Decrypter, BTCWare Ransomware Decrypter, BitKangaroo Decrypt, Decryptware BTCWare Ransomware, Decryans Tear Ransomware Decrypter, Hidden Tear Brute Forcer Ransomware Дешифровање, ПоверВаре Лоцки Рансомваре дешифровање, ГхостЦрипт Рансомваре дешифровање, МицроЦопи Рансомваре дешифровање, Јигсав Рансомваре дешифровање.

Поред тога, објавио је и следеће корисне алате:

  1. СтупидДецриптор дешифрује датотеке шифроване разним програмима за закључавање екрана, које је прилично лако дешифровати.
  2. РансомНотеЦлеанер се може користити за скенирање рачунара жртве рансомваре-а за остатке белешки о откупнини и њихово брисање.
  3. ЦриптоСеарцх чисти ваш рачунар од шифрованих датотека и белешки о откупнини као резултат инфекције рансомвером.

39] Главни кључ ТеслаЦрипт рансомваре-а пуштен. Тесладецрипт фром Интел ће дешифровати шифроване ТеслаЦрипт датотеке са следећим екстензијама: .мп3, .мицро, .ккк и .ттт.

40] БТЦВареДецриптер ће дешифровати датотеке које је шифровао БТЦВаре Рансомваре. Узми Ево .

41] 360 алат за дешифровање рансомваре-а може да дешифрује датотеке које је закључало преко 80 рансомваре-а, укључујући ГандЦраб, Петиа, Грипхон, ГолденЕие и ВаннаЦри.

42] Под повољним условима, ВаннаКеи и Кивис , два ВаннаЦрипт алата за дешифровање могу помоћи у дешифровању датотека које су шифроване помоћу ВаннаЦрипт или ВаннаЦри рансомваре-а тако што ће добити кључ за шифровање који користи рансомвер.

43] Развијени су алати за дешифровање Црисис случај као и Аваст.

44] Алат за дешифровање КуицкХеал Рансомваре-а ће дешифровати датотеке закључане следећим рансомвером -

Тролдесх Рансомваре [.ктбл], Црисис Рансомваре [.ЦриСиС], Цриптккк Рансомваре [.црипт], Ниња Рансомваре [@аол.цом $ .777], Апоцалипсе Рансомваре [.енцриптед], Немуцод Рансомваре [.ансомваре], .цриптед]) .одцодц], ЛеЦхиффре Рансомваре [.ЛеЦхиффре], Глобе1 Рансомваре [.хниеар], Глобе2 Рансомваре [.блт], Глобе3 Рансомваре [.децрипт2017], ДериаЛоцк Рансомваре [.дериа], Опентоиоу Рансомваре [.хниеар] ]. , Глобе3 Рансомваре [.глобе & .хаппидаизз], Тролдесх Рансомваре [.дхарма], Тролдесх Рансомваре [.валлет], Тролдесх Рансомваре [.онион].

сони ваио додирна табла не ради

Преузмите га Ево .

45] Комплет за уклањање и одговор рансомваре-а није алатка, већ збирка водича и различитих ресурса у вези са борбом против рансомваре-а који би вам могли бити корисни. Ово је преузимање од 500 МБ. Сазнајте више о томе Ево .

46] Уопштено говорећи, Желим Ресцуе Диск може да вам прискочи у помоћ јер вам може помоћи да уклоните и уклоните Рансомваре.

Све најбоље!

Ако имате било који други бесплатни алат за дешифровање рансомваре-а да додате, учините то у одељку за коментаре са везом до њихове званичне почетне странице или странице за преузимање.

Овај пост говори мало више о томе Напади рансомвера и друга најчешћа питања .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ажурирано 10. јуна 2020

Популар Постс