Мапирани мрежни дискови не раде у оперативном систему Виндовс 10

Mapped Network Drives Not Working Windows 10Ако мапирани мрежни дискови не раде у оперативном систему Виндовс 10 након пријављивања, можете да испробате ова решења која користе скрипте да бисте били сигурни да сте повезани са њима чим почнете да користите рачунар.

Мапирани мрежни дискови су одличан начин за приступ дељеним фасциклама на вашој мрежи. Међутим, понекад могу престати да раде без очигледног разлога. Ако имате проблема са мапираним мрежним дисковима у оперативном систему Виндовс 10, ево неколико ствари које можете покушати да их натерате да поново раде. Прво се уверите да је мрежни диск заиста доступан. Ако не можете да му приступите са другог рачунара, вероватно је проблем у самом мрежном диску, а не у оперативном систему Виндовс 10. Ако је мрежни диск доступан, следећа ствар коју треба проверити су акредитиви за Виндовс 10. Уверите се да сте пријављени са тачним корисничким именом и лозинком. Ако и даље имате проблема, покушајте да поново покренете рачунар. Често ће ово решити проблем. Ако ниједно од ових решења не функционише, можда ћете морати да контактирате ИТ одељење за даљу помоћ.уклањање вируса мицрософт ворд

Мапирани мрежни дискови веома корисно када је потребно да се повежете са диск јединицом која се налази на другом рачунару или спољној меморији. Ово олакшава приступ датотекама. Међутим, ако ваши мапирани мрежни дискови не раде на Виндовс 10 в1809, то је дефинитивно сметња.Виндовс пријављује своју недоступност на различите начине. То може бити црвени Кс који се појављује на мрежним дисковима или указује да је недоступан када се користи из командне линије или путем обавештења. Може се десити да повезивање на мрежни диск траје дуже него иначе, па вам препоручујемо да покренете неколико скрипти када се пријавите на рачунар.

Мапирани мрежни дискови не раде

Пре него што пређемо на решења, требало би да знате да неке вежбе раде под одређеним сценаријима. Некима ће можда требати приступ мрежи када се пријаве, док ће другима можда требати приступ поставкама смерница групе. Зато изаберите оно што вам одговара.Ако се мапирани мрежни дискови не појављују, монтирају или не раде у Виндовс 10 након пријављивања, можете да испробате ова решења која користе скрипте да бисте били сигурни да сте повезани са њима чим почнете да користите рачунар .

Креирајте скрипте

Овде постоје две скрипте. МапДривес.пс1 који се извршавају помоћу МапДривес.цмд и покрећу се на редовној командној линији (без повишења).

Креирајте датотеку скрипте под називом МапДривес.цмд , а затим га сачувајте на месту где су датотеке безбедне.|_+_|

Слично томе, креирајте датотеку скрипте под називом МапДривес.пс1 са садржајем испод. Држите обе скрипте у истој фасцикли.

преузимање Мицрософтовог заласка сунца
|_+_|

Могући начини за извршавање скрипте за повезивање са мапираним мрежним диском

1] Креирајте ставку за покретање

Ово функционише само за уређаје који имају приступ мрежи када су пријављени. Ако није тамо, скрипта неће моћи аутоматски поново да повеже мрежне драјвере.

 • Отворите директоријум за покретање који се налази на %ПрограмДата% Покретање програма Мицрософт Виндовс менија Старт и копирајте МапДривес.цмд у њега.
 • Отворите фасциклу Скрипте која се налази у % СистемДриве% скрипте копирајте и налепите МапДривес.пс1 у ову фасциклу.

Ово ће креирати датотеку евиденције под називом СтартупЛог.ткт у фасцикли %ТЕМП%. Затим се одјавите са машине и поново се пријавите. Ово ће осигурати да су повезани дискови отворени.

2] Креирајте заказани задатак

Креирајте задатак планера задатака да бисте мапирали мрежни диск

Можете креирати заказани задатак који се покреће чим се корисник пријави на рачунар. Прво, копирајте датотеку скрипте МапДривес.пс1 у фасциклу Виндовс Сцриптс на адреси % СистемДриве% скрипте . Затим покрените Таск Сцхедулер. Можете претраживати у пољу за претрагу и оно ће се појавити.

 • Изаберите Акција > Креирај задатак и на картици Опште унесите назив и опис задатка.
 • Затим кликните на Промените корисника или групу и изаберите локалног корисника или групу. Затим изаберите У реду .
 • Означите поље ' Покрени са највишим привилегијама'
 • Идите на картицу „Триггерс“ и креирајте нови окидач са опцијом „При логин“ у падајућем менију „Старт таск“. Кликните ОК.
 • Затим идите на картицу Акције
  • Направите нову акцију и изаберите Покрени програм.
  • У пољу Програм / Скрипта унесите Поверсхелл.еке.
  • ИН Додајте аргументе (опционално) поље унесите следеће:
   -виндовсстиле хидден -цомманд. МапДривес.пс1 >>% ТЕМП% СтартупЛог.ткт 2> & 1
  • ИН Започните (опционо) поље унесите локацију ( % СистемДриве% скрипте ) датотеку скрипте.
 • на Услови картицу, изаберите Покрени само ако је доступна следећа мрежна веза опцију, изаберите Свака веза а затим изаберите У реду .

Подесите акцију за покретање програма

поверпоинт виси увлака

Поново покрените или се одјавите са налога и пријавите се да бисте завршили задатак.

3] Подешавања групне политике

Ово је потребно ако су мапирани дискови дефинисани у поставкама смерница групе. Мораћете да ажурирате акцију мапе диска на Заменити .

Групне смернице за мапе дискова

Заузврат, он ће уклонити постојећи мапирани диск и поново креирати мапирање сваки пут када се пријавите. Међутим, све мапиране поставке диск јединице које су промењене из поставки смерница групе биће изгубљене сваки пут када се пријавите. Ако промене не раде, покрените гпупдате тим са / снага параметар за ажурирајте поставку групне политике одмах .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Предлаже се једно од ових решења Мицрософт требало би да вам помогне да решите проблем: Мапирани мрежни дискови не раде на Виндовс 10. Обавестите нас који је прави за вас.

Популар Постс