Омогућите глатко померање у оперативном систему Виндовс 10 или Цхроме, Едге, Фирефок, ИЕ, Опера

Enable Smooth Scrolling Windows 10Глатко скролује кроз веб странице уместо да се трза. Омогућавање глатког померања је релативно једноставан процес који се може урадити у оперативном систему Виндовс 10 или у било ком од главних веб прегледача: Цхроме, Едге, Фирефок, ИЕ или Опера. У оперативном систему Виндовс 10 отворите апликацију Подешавања и идите на групу подешавања Уређаји. Померите се надоле до одељка Миш и тачпед и кликните на везу Додатне опције миша. У прозору Својства миша који се отвори идите на картицу Точак. У одељку Вертикално померање можете подесити број линија за померање сваки пут када користите точкић миша. Ако желите још више да изгладите померање, можете да омогућите поље за потврду Повећај прецизност показивача. Ово ће учинити да се показивач миша помера спорије када померате миш, што може олакшати контролу. У било ком од главних веб прегледача, такође можете да изгладите померање тако што ћете променити неколико подешавања. У Цхроме-у отворите мени подешавања и кликните на везу Напредно. Померите се надоле до одељка Систем и укључите опцију Глатко померање. У Едге-у идите на мени подешавања и кликните на везу Прикажи напредна подешавања. Померите се надоле до подешавања Глатко померање и укључите је. У Фирефок-у отворите мени подешавања и идите на картицу Опште. Померите се надоле до одељка Прегледање и укључите опцију Користи глатко померање. У Опери отворите мени подешавања и кликните на картицу Прегледач. Померите се надоле до одељка Кориснички интерфејс и укључите опцију Глатко померање. У ИЕ, отворите мени подешавања и идите на картицу Напредно. Померите се надоле до одељка Прегледање и укључите опцију Користи глатко померање. Једном када омогућите глатко померање у оперативном систему Виндовс 10 или у свом веб претраживачу, требало би да откријете да је померање кроз веб странице много лакше и лакше за очи.како променити страницу са новом картицом Интернет Екплорер

Можда сте приметили да сваки пут када скролујете нагоре или надоле било који документ или веб страницу помоћу миша, он се помера по 3 реда. Ово је подразумевана поставка у Виндовс-у, при чему приликом померања кроз Ворд документе или било коју веб страницу у било ком претраживачу, један зарез на точкићима за померање узрокује да страница прескочи 3 реда.

Ако желите да промените ову поставку у целом систему у оперативном систему Виндовс или на већини главних прегледача као што су Мицрософт Едге, Интернет Екплорер, Цхроме, Фирефок и Опера - било изворно или користећи алатке треће стране, то можете учинити на следећи начин:

Омогућите глатко померање у оперативном систему Виндовс 10

Омогућите глатко померањеДа бисте променили поставке померања у целом систему на свом Виндовс рачунару, отворите Цонтрол Панел > Моусе > Вхеелс таб. Овде можете променити број са 3 на 2 или чак 1 ако желите. Ово ће учинити да се свака страница или документ помера један по ред. Ако промените ову поставку, она ће бити промењена у целом систему, односно за ваше документе, као и за прегледаче.

Ово можда неће учинити померање глаткијим, али зато што се помера један по ред, даје вам више контроле и чини се глаткијим.

Ако желите да га промените само за своје веб прегледаче и оставите подразумевана подешавања за Виндовс онаквима какви јесу, можете да урадите следеће у Мицрософт Едге, Интернет Екплорер, Цхроме, Опера и Фирефок.1] Омогућите глатко померање у Едге претраживачу

Омогућите глатко померање

  1. Тип Системска својства у пољу Започни претрагу и притисните Ентер
  2. Ово ће отворити прозор са својствима система.
  3. Изаберите картицу Напредно > Перформансе > дугме Подешавања.
  4. У одељку „Визуелни ефекти“ пронађите и изаберите Оквири са листама са глатким померањем кутија.
  5. Кликните на Аппли/ОК и изађите.

У новом Едге (Цхроме) , можете урадити и следеће.

Тип ивица: // заставице и притисните Ентер.

Потражите 'глатко'.

поново изградите кеш прозоре икона 7

Изабери Укључено против Глатко померање и поново покрените претраживач.

2] Омогућите глатко померање у Интернет Екплорер-у

отворен интернет подешавања . Испод Напредно , имаћете прилику Користите глатко померање , испод гледање поглавље. Означите поље и кликните на Примени. Можете чак користити и наше Ултимате Виндовс Твеакер да промените ово подешавање једним кликом.

3] Омогућите глатко померање у Цхроме-у

У прегледачу Цхроме урадите следеће.

Тип цхроме://флагс и притисните Ентер.

Потражите 'глатко'.

Оутлоок 2016 кашњење испоруке

Изабери Укључено против Глатко померање и поново покрените претраживач.

Такође можете користити Глатки скролер са хромираним точком додатак за постизање овог циља. ИН савремени свитак Додатак ће вам омогућити да прилагодите померање.

4] Омогућите глатко померање у Фирефок-у

Отворите Фирефок опције > картицу Опште > одељак Прегледање > Уверите се Користите глатко померање проверено.

креирајте Интернет Екплорер пречицу

Корисници Фирефок-а такође могу да користе Још један глатки скрол проширење. Ово чини померање миша глаткијим и такође подржава померање тастатуре. Чак вам омогућава да прилагодите понашање глатког померања у смислу величине корака, глаткоће и осетљивости на убрзање.

5] Омогућите глатко померање у Опери

Тип опера:// заставе у адресној траци и притисните Ентер.

Потражите 'глатко'.

Изабери Укључено против Глатко померање и поново покрените претраживач.

Такође можете испробати додатак Цлассиц Сцролл који вам нуди глатко померање.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Поздрављамо повратне информације и коментаре на ове предлоге.

Популар Постс