Како уклонити макро вирус из Ворд-а или Екцел-а

How Remove Macro Virus From Word

Овај пост ће вам показати како да уклоните Мацро Вирус из Мицрософт Оффице програма као што су Ворд, Екцел. Пратите ове кораке за уклањање макро вируса да бисте се решили злонамерног софтвера.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да уклоним макро вирусе из Ворд-а или Екцел-а. Постоји неколико различитих метода које можете користити, али ја ћу овде навести оне најчешће и најефикасније. Прво ћете желети да се уверите да имате инсталиран добар антивирусни програм на рачунару. Ово ће помоћи да заштитите рачунар од нових макро вируса, као и да уклоните све који су можда већ присутни. Затим ћете желети да покренете потпуно скенирање рачунара помоћу антивирусног програма. Ово ће помоћи да се идентификују и уклоне сви макро вируси који могу бити присутни. Коначно, можете покушати да користите бесплатни онлајн скенер вируса као што је ВирусТотал. Ово може бити од помоћи у идентификацији и уклањању макро вируса које је ваш антивирусни програм можда пропустио. Пратећи ове кораке, можете помоћи да заштитите рачунар од макро вируса и уклоните све који су можда већ присутни.закачите датотеку за покретање прозора менија 10

ДО макро вирус је злонамерни програм који може заразити било који софтвер написан на макро језику, укључујући Мицрософт Оффице програме као што су реч и Екцел . макро вирус користи предности макроа који се покрећу у Мицрософт Оффице апликацијама. Најлакши начин да се заштитите од овог облика злонамерног софтвера је да онемогућите макрое у Оффице програмима .уклонити макро вирус

Малвер заснован на макроима се вратио и поново је у порасту. Стога је Мицрософт објавио ново ажурирање групних политика за све клијенте Оффице 2016 на мрежи који блокира преузимање макроа који потичу са Интернета у сценаријима високог ризика , и на тај начин помаже администраторима предузећа да спрече ризик од макроа.Ако се икона датотеке променила, или не можете да сачувате документ, или се нови макрои појављују на вашој листи макроа, можете претпоставити да су ваши документи заражени макро вирусом.

Ако користите добар сигурносни софтвер, шансе да добијете макро вирус су минималне осим ако заиста не кликнете на заражени документ или датотеку. Дакле, ако је, у несрећном преокрету, ваш Виндовс рачунар заражен макро вирусом, требало би да будете у могућности да се решите малвера пратећи ове кораке за уклањање макро вируса.

Покрените антивирусно скенирање

Све је популарно ових дана антивирусни програм способан за откривање и уклањање макро вируса. Дакле, дубоко скенирање са сигурносним софтвером ће дефинитивно у потпуности уклонити макро вирус.средство за уклањање печата

Канцеларија за поправке

Ако установите да ваша Оффице инсталација не ради како треба, након уклањања макро вируса, можда ћете морати поправка канцеларије .

Уклоните Мацро вирус у Ворду ручно

Ако сумњате да је ваш Ворд програм заражен макро вирусом, кликните смена прво притисните тастер, а затим и икону да бисте отворили датотеку. Ово ће отворити Ворд датотеку у безбедном режиму, што ће спречити покретање аутоматских макроа и самим тим спречити покретање макро вируса. Сада пратите упутства у КБ181079 . Чланак из базе знања је можда застарео, али показује у ком правцу треба радити.

Уклоните макро вирусе у Екцел-у

ПЛДТ/ЦАР/СГВ макро вируси могу заразити Екцел документе. Упутства написана у КБ176807 може вам показати правац рада ако морате ручно да уклоните макро вирус.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ово водич за уклањање малвера садржи опште савете који ће вам помоћи да уклоните вирус са Виндовс рачунара.

Популар Постс