Како користити пречицу на тастатури Вин + Схифт + С да бисте направили снимке екрана у оперативном систему Виндовс 10

How Use Win Shift S Keyboard Shortcut Capture Screenshots Windows 10Научите како да користите пречицу на тастатури Вин + Схифт + С да отворите траку са алаткама за исецање и направите правоугаоне, слободне, преко целог екрана итд. снимке екрана у Виндовс 10.

Пречица на тастатури Вин + Схифт + С је најбољи начин за прављење снимака екрана у оперативном систему Виндовс 10. Брз је, једноставан и не захтева никакав софтвер треће стране. Ево како да користите пречицу на тастатури Вин + Схифт + С да бисте направили снимке екрана у оперативном систему Виндовс 10: 1. Притисните пречицу на тастатури Вин + Схифт + С. 2. Ваш екран ће затамнити и трака са алаткама ће се појавити на врху. 3. Користите траку са алаткама да бисте изабрали област екрана коју желите да снимите. 4. Када изаберете област коју желите да снимите, отпустите дугме миша или дугме на додирној плочи. 5. Ваш снимак екрана ће бити сачуван у клипборду.Зар не бисте желели да имате уграђену алатку у Виндовс-у за снимање целог или само дела екрана уз неколико притисака на тастере? Па, Виндовс 10 подржава ову функцију. ИН Пречица на тастатури Вин + Схифт + С отвориће се Цроп Тоолбар .Вин + Схифт + С пречица на тастатури не ради на Виндовс 10

Притисните Вин + Схифт + С да бисте користили траку са алаткама за исецање.

Већина нас зна за ' ПртСцн „(Принт Сцреен) опција. Тастер који је видљив на тастатури поред ' избрисати Дугме. Ова опција, иако добра, имала је једно значајно ограничење – може се користити само за снимање екрана преко целог екрана и копирање у међуспремник. Након тога, можете налепити снимак екрана у жељени софтвер за уређивање слика као што је МС Паинт, Адобе Пхотосхоп, итд. и сачувати датотеку. Слично, можете користити и ' Алт + ПртСцн „Пречица на тастатури за снимање одређеног прозора програма.Све ове опције и даље постоје, али сада имамо још бољу опцију у облику Вин + Схифт + С Пречица на тастатури за прављење снимака екрана у Виндовс 10.

Да бисте користили пречицу на тастатури Вин + Схифт + С за жељену функцију:

  1. Истовремено притискање пречица на тастатури
  2. Изаберите област
  3. Изаберите режим исецања
  4. Копирајте и сачувајте слику

Вин+Схифт+С пречица на тастатури је некада била део ОнеНоте-ове популарне функције снимања екрана, али је сада карактеристика оперативног система.1] Истовремено притискање пречица на тастатури

Све што треба да урадите направите снимак екрана Истовремено притисните тастере Вин + Схифт + С. Када истовремено притиснете тастере, приметићете да је екран рачунара прекривен белим/сивим слојем.

2] Изаберите режим исецања

Пречица на тастатури Вин + Схифт + С

У овом тренутку, на врху екрана рачунара, изаберите режим исецања између следећих опција:

  1. Правоугаони нож - Омогућава кориснику да повуче курсор око објекта како би формирао правоугаоник.
  2. Фрееформ Фрагмент - Омогућава вам да креирате облик око свог избора помоћу миша или оловке ако користите таблет (Мицрософт Сурфаце). Када креирате слободне или правоугаоне пресеке, користите миш да изаберете област коју желите да снимите.
  3. Виндовс снип - Помаже да се ухвати део екрана као што је прозор претраживача или оквир за дијалог
  4. Снимак целог екрана - Као што име каже, режим покрива цео видљиви екран.

САВЕТ : Погледајте како можете да користите Снип & Скетцх за снимање и означавање снимака екрана в Виндовс 10.

3] Изаберите област

Пречица на тастатури Вин + Схифт + С

Након што направите свој избор, курсор миша ће се променити у знак „+“, што указује да је режим снимања „Укључен“.

апи-мс-вин-цоре-либрарилоадер-л1-1-1.длл недостаје

Изаберите жељену област екрана помоћу курсора миша.

читати : Како се користи веб снимање у Мицрософт Едге-у .

4] Копирајте и сачувајте слику

Након што одаберете жељену област, пустите курсор. Када то урадите, појавиће се снимак екрана изабране области екрана аутоматски копиран у међуспремник .

Одавде можете да налепите слику екрана у Мицрософт Паинт, апликацију Фотографије или више. софтвер за уређивање слика где можете да измените и затим сачувате датотеку.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

$ : Овај пост ће вам помоћи ако вин+схифт+с не ради .

Популар Постс