Оштећен „Мени Старт“ Виндовс 10 – база података плочица је оштећена

Windows 10 Start Menu Corrupted Tile Database Is Corrupt

Ако је Виндовс 10 Старт мени оштећен и алатка за решавање проблема даје поруку „База података плочица је оштећена

Када ваш Старт мени престане да ради у оперативном систему Виндовс 10, то је обично зато што је база података плочица оштећена. Ево како да то поправите. Прво ћете морати да отворите мени Старт, а затим да кликнете на опцију „Све апликације“. Затим пронађите апликацију „Виндовс ПоверСхелл“ и кликните десним тастером миша на њу. Изаберите опцију „Покрени као администратор“. Када се ПоверСхелл отвори, унесите следећу команду: Гет-АппКСПацкаге -АллУсерс | Фореацх {Адд-АппкПацкаге -ДисаблеДевелопментМоде -Регистер '$($_.ИнсталлЛоцатион)АппКСМанифест.кмл'} Притисните тастер Ентер и сачекајте да се команда заврши. Када завршите, поново покрените рачунар и погледајте да ли мени Старт поново ради.Мени Старт у оперативном систему Виндовс 10 је прилично стабилан, али понекад може да ради сам.-уништи из неког разлога и постане корумпиран. Ако је овоуједатиредвама у прошлости, онда не брините, јер ми'овде да помогнем. Сада је овај проблем веома чест међу многим корисницима оперативног система Виндовс 10, а за оне који нису баш паметни, проблем је заустављање рада менија Старт. Нема кликова мишем или тастеримабКључеви ће такође решити проблем.ОвоЗа кориснике је веома важно да реше овај проблем јер је мени Старт у оперативном систему Виндовс 10 од суштинског значаја за оптималан рад оперативног система. Да, постоји неколико начина да се крећете без коришћења менија Старт, али они имају тенденцију да вам највише сметају.

Такође разумемо да чак и ако корисници успеју да отворе Старт мени, могућност да кликну на апликације да би их покренули не долази у обзир.Тако,Тренутно постоји одређена корупција, што значи да може потрајати неколико минута да се поправи.Виндовс 10 Старт мени је оштећен

Ако је ваш Виндовс 10 старт мени оштећен и појави се алатка за решавање проблема. База података плочица оштећену поруку, онда морате да ресетујете базу података плочица. Овај водич би требало да помогне да се ствари поново поправе. Само пажљиво пратите наше предлоге:

  • Покрените алатку за решавање проблема у менију Старт
  • Региструјте Виндовс 10 Старт мени
  • Ресетујте фасциклу базе података плочица
  • Покрените ДИСМ Тоол.

1] Покрените алатку за решавање проблема у менију Старт.

преглед Сеагате Дисцизизард-а

Прва ствар коју треба урадити овде је да трчите Алат за решавање проблема у менију Старт да види да ли може да реши све проблеме. Да бисте то урадили, потребно је да преузмете алатку. Након тога покрените алат и пустите га да ради своје докконкуренција.Оштећена база података плочица менија Старт Виндовс 10

Ово постаје занимљиво јер за неке кориснике алатка за решавање проблема уопште не ради. Приказује грешку која наводи База података плочица је оштећена Па шта даље? Хајде да видимо да ли можемо да дођемо до корена проблема.

2] Да ли је база података плочица оштећена? Поново региструјте Виндовс 10 Старт мени

Отворите повишени ПоверСхелл командни редак .Сада када је ПоверСхелл покренут и ради, желимо да унесете следеће, а затим завршите притиском на тастер Ентер на тастатури.

Виндовс 10 мења време сервера
|_+_|

Након тога, само сачекајте да скрипта обави свој посао, а затим проверите да ли старт мени поново ради. Ако не, следите следећи корак да бисте решили могући проблем корупције наведен изнад.

САВЕТ : 10АппсМанагер је бесплатан програм који ће вам омогућити да лако деинсталирате и поново инсталирате било коју од стандардних, уграђених, унапред инсталираних апликација Виндовс продавнице у оперативном систему Виндовс 10.

4] Ресетујте фасциклу базе података плочица

Поново покрените рачунар и пријавите се са другим корисничким налогом где старт мени добро функционише.

Промените у следећу фасциклу:

|_+_|

Копирај ТдлДата.кмл датотеку и сачувајте је на другом диску.

Сада поново покрените систем и пријавите се на кориснички налог где је старт мени оштећен.

Промените у следећу фасциклу:

|_+_|

Овде налепите сачувану датотеку ТдлДата.кмл.

Затим идите на ову локацију:

|_+_|

Копирај ДефаултЛаиоутс.кмл датотеку са 'доброг налога' на кориснички налог где је мени Старт оштећен.

Да видимо да ли је то помогло.

3] Покрените ДИСМ ТООЛ.

процес извршавања клијентског сервера

Па, да бисте то урадили, прво што треба да урадите је да притиснете тастер Виндовс или кликнете на икону Виндовс у доњем левом углу екрана. Након тога откуцајте ЦМД и када се појави у претрази, кликните десним тастером миша на командну линију, а затим изаберите Покрени као администратор .

Са отвореном командном линијом, копирајте и налепите следеће, а затим притисните тастер Ентер за покрените ДИСМ Тоол .

|_+_|

Сачекајте да се цео процес заврши, поново покрените Виндовс 10 рачунар и проверите да ли мени Старт коначно ради.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

  1. Старт мени не ради или се не отвара
  2. Старт мени не реагује? Поново покрените СтартМенуЕкпериенцеХост.еке. .
Популар Постс