Како деинсталирати и поново инсталирати Цортану у оперативном систему Виндовс 10

How Uninstall Reinstall Cortana Windows 10

Научите како да деинсталирате и поново инсталирате Цортана на Виндовс 10 користећи ПоверСхелл и Мицрософт Сторе. Цортана је сада доступна као самостална апликација.

Ако сте ИТ стручњак и тражите брз и лак начин да деинсталирате и поново инсталирате Цортана у оперативном систему Виндовс 10, имате среће. Постоји једноставан процес који ће обавити посао за само неколико минута.Прво отворите мени Старт и укуцајте „поверсхелл“ у поље за претрагу. Кликните десним тастером миша на ПоверСхелл и изаберите „Покрени као администратор“.Када је ПоверСхелл отворен, откуцајте следећу команду и притисните Ентер:

Гет-АппкПацкаге -АллУсерс | Фореацх {Адд-АппкПацкаге -ДисаблеДевелопментМоде -Регистер '$($_.ИнсталлЛоцатион)АппКСМанифест.кмл'}закључани екран екрана

Ова команда ће деинсталирати Цортану са вашег система. Да бисте га поново инсталирали, једноставно унесите следећу команду и притисните Ентер:

Гет-АппкПацкаге -АллУсерс | Фореацх {Адд-АппкПацкаге -ДисаблеДевелопментМоде -Регистер '$($_.ИнсталлЛоцатион)АппКСМанифест.кмл'}

И то је све! За само неколико минута можете деинсталирати и поново инсталирати Цортана на Виндовс 10 рачунар.инсталација дирецтк-а није успела

Једна од значајних промена уведених у Виндовс 10 в2004 је Цортана. Оно што је некада било дубоко интегрисано у оперативни систем сада је самостална апликација. Највећи проблем Цортане била је употребљивост јер није нудила довољно вештина и резултата. Цортана је тренутно ограничена када су у питању функције као што су заказивање састанака, подсетници, интеграција е-поште итд. Међутим, ако не можете да пронађете апликацију Цортана у оперативном систему Виндовс 10, овај пост ће објаснити како можете да деинсталирате и поново инсталирате Цортана на Виндовс 10 2004.

Деинсталирајте и поново инсталирајте Цортану у Виндовс 10

Мало људи примећује, али Цортана је сада доступна као самостална апликација Мицрософт продавница. То значи да ће добијање нових ажурирања зависити од програма за ажурирање функција и не зависи од било чега другог.

је твеакинг.цом сигуран

Како деинсталирати Цортану у оперативном систему Виндовс 10

Како деинсталирати и поново инсталирати Цортану у оперативном систему Виндовс 10 2004

Можете да деинсталирате Цортану користећи ПоверСхелл команду. Иако је независна апликација, не постоји директна опција да је деинсталирате. Користићемо команду АппкПацкаге за деинсталирање Цортане из Виндовс 10. За ово ће вам требати администраторска права и ПоверСхелл.

Отворите ПоверСхелл са администраторским правима. Покрените следећу команду да бисте проверили да ли је Цортана доступна на вашем рачунару.

|_+_|

Ако команда не приказује грешке и детаље о пакету наведене апликације, онда имате Цортану на располагању. Следећа команда ће уклонити Цортану из система за све кориснике.

отварање сирових датотека у Пхотосхопу
|_+_|

Обавезно укључите тачан назив пакета уместо да користите само Мицрософт.549981Ц3Ф5Ф10 или неће радити. Пуно име пакета је доступно као резултат ПацкагеФуллНаме након прве команде. Ако не добијете ниједну грешку, Цортана ће бити уклоњена са вашег рачунара.

Постоји једна необичност у уклањању. Икона апликације Цортана остаје на траци задатака чак и након деинсталације. Можете га сакрити помоћу менија на траци задатака. Међутим, када кликнете на икону Цортана на траци задатака, ништа се не дешава. Претпостављам ово јер је овај приступ скривања и приказивања Цортане на траци задатака само елемент корисничког интерфејса и само Мицрософт то може да поправи.

Како поново инсталирати Цортану у Виндовс 10

Деинсталирајте и поново инсталирајте Цортану у Виндовс 10

  • трацк овај линк да отворите Цортана листу у Мицрософт продавници и кликните на дугме Преузми.
  • Прегледач ће од вас тада затражити да отворите Мицрософт Сторе. Кликните на дугме „Отвори Мицрософт Сторе“.
  • Када се Мицрософт продавница отвори, требало би да видите доступну Цортану.
  • Кликните на дугме Инсталирај да бисте поново инсталирали Цортану на Виндовс 10.

Једном инсталиран, можете га учинити видљивим на траци задатака и покренути кликом на њега или коришћењем пречице на тастатури Вин+Ц.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да је пост било лако пратити и да сте успели да деинсталирате и поново инсталирате Цортану на Виндовс 10.

Популар Постс