Како отворити шифровану датотеку када је приступ одбијен у оперативном систему Виндовс 10

How Open An Encrypted File If Access Is Denied Windows 10

Ако добијете поруку „Приступ одбијен“ када отварате шифроване датотеке, можда ћете морати прво да извезете сертификат и кључ система шифровања датотека (ЕФС).

Ако сте ИТ стручњак, онда знате да шифроване датотеке могу представљати проблем. Ако покушавате да приступите шифрованој датотеци, а приступ вам је одбијен, мораћете да пратите ове кораке да бисте отворили датотеку.1. Кликните десним тастером миша на шифровану датотеку и изаберите „Својства“.2. Идите на картицу „Опште“ и кликните на дугме „Напредно“.

3. Означите поље за потврду „Шифруј садржај ради заштите података“ и кликните на „У реду“.4. Унесите лозинку за датотеку и кликните на 'ОК'.

5. Датотека би сада требала бити отворена и доступна.

Ако и даље имате проблема са приступом датотеци, можете покушати да користите алатку за дешифровање треће стране. На располагању је велики број различитих алата, тако да ћете морати да истражите који је најбољи за ваше потребе.директоријум за празна преузимања

Можда сте већ искусили овај проблем. Једноставно заборавите да прво дешифрујете датотеку и уместо тога директно копирате шифровану датотеку на други Виндовс рачунар. Сада када покушате да га отворите на другом рачунару, добијате поруку која то каже Приступ забрањен . Ако примите Приступ забрањен поруку када отварате шифроване датотеке, можда ћете морати прво да извезете Шифрујући систем датотека (ЕФС) сертификат и кључ. То је зато што или немате дозволу да видите датотеку, или кључ који је коришћен за шифровање датотеке вероватно није на другом рачунару.

Ако кликнете десним тастером миша на картицу Својства > Безбедност и откријете да немате дозволу, можда ћете морати да контактирате администратора система. Али ако је датотека са другог рачунара, потребно је да добијете кључ са рачунара на коме сте шифровали датотеку. Ако је датотеку шифровао неко други, та особа ће морати да дода сертификат датотеци пре него што јој можете приступити.

Ево водича корак по корак како то учинити.

Преузмите кључ за шифровање са другог рачунара

Прво морате да извезете Сертификат и кључ система шифровања датотека (ЕФС). на рачунару где су датотеке шифроване, а затим их увезите на рачунар на који сте пренели датотеке.

Извоз ЕФС сертификата и кључа

1. Иди на Контролна табла и тражи Менаџер сертификата и отвори га.

2. У левом окну кликните двапут Лични клик Цертификати , а затим кликните ЕФС сертификат које желите да извезете.

3. Кликните на икону поступак мени, покажите на Сви задаци , а затим кликните Извоз .

4. У чаробњаку за извоз сертификата кликните следећи .

5. Кликните да , извезите приватни кључ и кликните следећи .

6. Кликните Дељење личних података , а затим кликните следећи .

коју партицију инсталирати Виндовс 8

7. Унесите лозинку коју желите да користите, потврдите је и кликните следећи .

8. Процес извоза креира датотеку за чување сертификата. Унесите назив датотеке и локацију (укључујући целу путању) или кликните на дугме Прегледај, идите до локације, унесите назив датотеке, а затим кликните на сачувати .

програми за заштиту лозинком виндовс 10

9. Кликните следећи , а затим кликните Крај .

Увезите ЕФС сертификат и кључ

1. Иди на Контролна табла и тражи Менаџер сертификата и отвори га.

2. У левом окну кликните Лични .

3. Кликните на икону поступак мени, покажите на Сви задаци и кликните увоз .

4. У чаробњаку за увоз сертификата кликните следећи .

5. Унесите локацију датотеке која садржи сертификат или кликните на дугме Прегледај, дођите до локације датотеке, а затим кликните на следећи .

6. Унесите Лозинка , изаберите Означите овај кључ као извозни поље за потврду, а затим кликните следећи . ( Не бирај Омогућите јаку заштиту приватног кључа поље за потврду.)

виндовс 10 адаптивна осветљеност не ради

7. Кликните на Постави све сертификате у следећу продавницу, изаберите Лично и кликните следећи .

8. Кликните Крај .

Додајте сертификат у шифровану датотеку

Да бисте у датотеку додали сертификат и кључ за шифровање, извезите сертификат и кључ користећи горе наведене кораке и нека особа од које сте примили датотеку увезе сертификат и кључ, а затим их додајте у датотеку користећи следеће кораке. .

1. Кликните десним тастером миша на шифровану датотеку и изаберите Својства .

2. Кликните на икону Генерал картицу, а затим кликните Напредно .

3. У оквиру за дијалог „Још атрибута“ кликните Детаљи .

4. У дијалогу који се појави кликните Додати .

5. Кликните на икону потврда , а затим кликните У реду у сваком од четири отворена дијалога.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ово помаже!

Популар Постс