Како да поправите плави екран изузећа провере машине у оперативном систему Виндовс 10

How Fix Machine Check Exception Blue Screen Windows 10Грешка заустављања провере машине се јавља због квара или превеликог напрезања хардверских компоненти. Ако видите овај плави екран на Виндовс 10/8/7, ево неколико савета који би вам могли помоћи.

Изузетак од провере машине је врста рачунарске хардверске грешке која се јавља када централна процесорска јединица рачунара открије проблем са унутрашњим компонентама рачунара. Изузетак од провере машине може бити узрокован разним факторима, укључујући хардверске кварове, прегревање или проблеме са софтвером. Ако видите грешку изузетка приликом провере машине на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, постоји неколико ствари које можете покушати да решите проблем. Прво, покушајте да поново покренете рачунар. Ако то не успе, покушајте да проверите БИОС рачунара да ли постоје евентуалне исправке. Ако нема доступних ажурирања БИОС-а, покушајте да ресетујете ЦМОС рачунара. Ако и даље видите грешку изузетка приликом провере машине, вероватно постоји хардверски проблем са рачунаром. Можете покушати да замените РАМ или ЦПУ свог рачунара, али ако вам то не одговара, требало би да однесете рачунар квалификованом техничару на даљу дијагнозу.Грешке плавог екрана смрти (БСОД) су неке од најтежих за решавање. Они само тренутно искључују или поново покрећу систем и понекад није могуће поново покренути Виндовс. Од многих познатих грешака на плавом екрану, једна је заиста незгодна:звук пуцкетања прозора 10

ИЗУЗЕТАК ПРОВЕРЕ МАШИНЕ

Поправите изузетак приликом провере рачунара, грешку плавог екрана

Разлог зашто је ову грешку тешко решити је тај што се обично јавља убрзо након што се Виндовс покрене, што нам даје мало времена да решимо проблем. Штавише, систем се обично замрзне пре него што га ова грешка на плавом екрану искључи.

Грешка заустављања провере машине се јавља због квара или превеликог напрезања хардверских компоненти. Ако видите овај плави екран на Виндовс 10/8/7, ево неколико савета који би вам могли помоћи.Као што је случај са већином Грешке плавог екрана смрти (БСОД). , проблем је обично у драјверима. Дакле, најбоља превенција је правовремено ажурирање Виндовс-а. Међутим, проблем може бити и због лошег ажурирања које ће можда морати да се врати. Проблем може бити и у хардверу.

Ако можемо да се пријавимо, можемо да ажурирамо и Виндовс ажурирајте драјвере уређаја .

Међутим, као што је раније поменуто, није лако остати на Виндовс 10 дуго времена са овим проблемом. У том случају треба покушати систем за покретање у безбедном режиму . Након уласка у безбедни режим, могли бисмо да ажурирамо Виндовс ОС и драјвере. Ако то не успе, покушајте да преузмете хардверске драјвере са веб локације произвођача и да их инсталирате.Ако то не помогне, можда бисте желели да размислите враћање драјвера . Разлог за ову сугестију је тај што иако се драјвери могу ажурирати на најновију верзију, они могу бити оштећени.

старе локације за преузимање софтвера

Ако горње решавање проблема није помогло, можда ћемо морати да извршимо поправку при покретању. Притисните тастер Схифт, а затим дугме за поновно покретање да бисте покренули систем Напредне опције покретања екран. Када сте овде, кликните на Решавање проблема > Напредне опције > Поправка при покретању.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да помаже!

Популар Постс