Ксбок Оне не може да чита дискове са играма и Блу-раи филмове

Xbox One Fails Read Game DiscsАко Ксбок Оне неће читати диск или се диск неће окретати и ништа се не дешава када убаците диск са игрицом или Блуе Раи филм, ево неких поправки које би вам могле помоћи.

Ако сте власник Ксбок Оне-а, можда сте наишли на грешку где ваша конзола не може да чита дискове са играма или Блу-раи филмове. Иако ово може бити фрустрирајуће, постоји неколико ствари које можете покушати да решите проблем.Прво, покушајте да поново покренете свој Ксбок Оне. Ако то не успије, можете покушати да обришете системску кеш меморију. Да бисте то урадили, притисните и држите дугме за напајање на конзоли 10 секунди. Ово ће приморати тешко поновно покретање и обрисати системску кеш меморију. Ако и даље имате проблема, можете покушати да убаците диск у другу Ксбок Оне конзолу да бисте видели да ли је проблем са диском или вашом конзолом.Ако ниједно од ових решења не функционише, можда ћете морати да контактирате Мицрософт подршку за даљу помоћ. У међувремену, и даље можете да играте дигиталне игре и користите апликације на свом Ксбок Оне.Мицрософт Ксбок Оне нуди искуство играња без премца. Међутим, конзола за игру понекад може изазвати проблеме. На пример, уређај понекад не може да чита дискове са играма и Блу-раи филмове. Чак и након вишеструких покушаја, резултат је исти, незадовољавајући. Ово може захтевати позив Мицрософт-у, али можете испробати ова решења и видети да ли неко од њих функционише.

КСБок Оне неће читати диск

Ксбок Оне не може да прочита диск из неколико разлога:

  • Прљавштина, коса или остаци - Ако имате кућне љубимце у својој дневној соби, њихова коса или прашина су се можда слегли на Блу-раи диск.
  • Неисправан ласер - Ово је основни узрок већине грешака на диску. Када се разјасни, захтева хитну замену.
  • Квар главних компоненти - у случају да нисте упознати, диск јединицом на Ксбок Оне контролише скуп објеката као што су зупчаници, шрафови и разни зупчаници и ваљци. Ненамерно оштећење било ког од ових делова може зауставити окретање диска.
  • страни предмети - кованице, шибице, налепнице итд.

Могућа решењаскипе фирефок

Уверите се да имате проблем само са једним диском и да други дискови раде добро. Ако јесте, следите ове кораке.

Очистите диск меком, чистом и влажном крпом, пажљиво држећи ивице диска без додиривања горње или доње површине.

КСБок Оне је победио

Покушајте да пустите диск

Ако вас почетни екран Ксбок-а затражи да убаците диск, чак и ако је диск већ уметнут, то значи да уређај не може да препозна ваш диск. За то могу бити два могућа разлога:

како променити име и лозинку рутера
  • Прво, подешавања режима напајања Инстант-Он су учинила да конзола не може да чита дискове.
  • Друго, потребно је одржавање погона конзоле.

Како решити ова питања?

1. Користећи режим Инстант Он, промените режиме напајања и искључите и поново укључите конзолу.

Ево како:

Притисните дугме Ксбок да бисте отворили водич.

Затим изаберите „Систем“ са листе опција и идите на одељак „Подешавања“.

Тамо изаберите Напајање и покретање > Режим напајања и покретање.

Изаберите режим напајања и кликните на дугме Уштеда енергије.

резервне маркере у Фирефок-у

Сада урадите 'пун циклус напајања' тако што ћете држати дугме Ксбок на конзоли 10 секунди. Када се конзола потпуно искључи, поново притисните дугме Ксбок на конзоли да бисте је поново покренули.

Покушајте поново са диском. Сачекајте неколико секунди да видите да ли га конзола препознаје. Ако конзола сада може да чита диск, можете се вратити у режим тренутног укључивања.

Ако се проблем настави, следите горенаведене кораке.

2: Захтевајте поправку

Ако горе поменуто решење не даје жељени резултат, припремите своју конзолу за поправку. Иди на Онлине сервисни центар затражити поправку.

Уверите се да је апликација Блу-раи Плаиер успешно инсталирана.

Ако можете да пуштате дискове са играма, али не и ЦД, ДВД или Блу-раи дискове, уверите се да је апликација за Блу-раи плејер успешно инсталирана. Ако не, подесите и инсталирајте апликацију Блу-раи и ДВД плејер на Ксбок Оне преко Ксбок Хоме. За то,

Притисните дугме Ксбок да отворите водич, изаберите Почетна, затим померите десно и изаберите Продавница.

Затим изаберите „Тражи“ и укуцајте „Блу-раи“ у траку за претрагу, притисните дугме „Мени“ на контролеру. Касније изаберите апликацију Блу-раи Плаиер када се појави.

Када завршите, изаберите „Бесплатно“ или „Инсталирај“ да бисте преузели и инсталирали апликацију Блу-раи Плаиер.

како прихватити коментаре у речи

Замените игру

Ако ниједно од претходних решења није решило проблем и још увек не можете да репродукујете диск, покушајте да замените игру. Мицрософт вам дозвољава да замените диск у року од 90 дана од куповине у складу са условима Мицрософт Гаме Дисц Екцханге програма. Међутим, пре него што затражите било какву размену, морате се уверити да је игру издао Мицрософт или друга компанија. У последњем случају, мораћете да контактирате компанију да бисте се распитали о њиховој политици трговине дисковима, пошто се програм Мицрософт Гаме Дисц Екцханге САМО примењује на игре које издаје Мицрософт и зависи од доступности.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Извор : кбок.цом .

Популар Постс