Грешка тајмера за освежавање меморије: Рачунар се неће покренути

Greska Tajmera Za Osvezavane Memorije Racunar Se Nece PokrenutiАко је ваш Виндовс 11 или Виндовс 10 рачунар се неће покренути и емитује један кратак звучни сигнал када притиснете дугме за напајање, што означава а Грешка тајмера за освежавање меморије , онда ова објава пружа најпогоднија решења погођена корисницима рачунара која могу применити да би лако решили проблем. Грешка тајмера за освежавање меморије: Рачунар је победио't startКорисници рачунара ће вероватно наићи на ову грешку због једног или више од следећих разлога.

 • Оштећена, неисправна или оштећена РАМ меморија .
 • Проблем са матичном плочом .
 • Застарели БИОС или други повезани проблеми.
 • ПЦ Оверхеатинг .
 • Проблем са напајањем.

Грешка тајмера за освежавање меморије: Рачунар се неће покренути

Наишли сте на Грешка тајмера за освежавање меморије ако је ваш Виндовс 11/10 рачунар се неће покренути када притиснете дугме за напајање и чујете један кратки звучни сигнал. Ако је тако, онда наша препоручена решења представљена у наставку без одређеног редоследа не би требало да вам помогну да решите проблем на вашем систему. 1. Решите проблеме код компјутерских звучних сигнала
 2. Покрените тест/дијагностику меморије
 3. Ажурирајте БИОС
 4. Опште решење за рачунар се неће покренути

Погледајмо опис процеса који се односи на свако од наведених решења.

Виндовс 10 вифи повезан, али нема интернет

1] Решите проблеме код компјутерских звучних сигнала

Приликом покретања, рачунари обављају самотестирање при укључивању (ПОСТ) и ако се пронађу проблеми током покретања, кодови грешака приказани на екрану могу се користити за дијагностицирање проблема. У неким случајевима када на екрану нису приказани кодови грешке, рачунар може емитовати звукове који се називају бип кодови како би обавестили корисника рачунара о проблему. Многи од ових БИОС ПОСТ грешке указују на хардверске проблеме које би техничар за хардвер рачунара требао бити у стању да поправи. Иако неке грешке попут Грешка 0211, тастатура није пронађена лако се може поправити.

Дакле, у зависности од вашег рачунара или МОБО произвођача, можете видети списак компјутерских бип кодова и шта они значе са повезаним корацима за решавање проблема које можете предузети да бисте решили проблем. Имајте на уму да ће многи БИОС-и имати различите кодове звучних сигнала без обзира да ли се испоручују од истог произвођача јер произвођачи матичних плоча репрограмирају кодове тако да одражавају њихова прилагођавања. Међутим, увек можете пронаћи ажуриране кодове звучних сигнала на веб локацији произвођача хардвера матичне плоче – иако у неким случајевима можда нећете пронаћи ове информације на сајту.читати : Виндовс рачунар производи звучни сигнал када покушате да га укључите

2] Покрените тест/дијагностику меморије

 Покрените тест/дијагностику меморије

фацебоок тест налог

Пошто је Грешка тајмера за освежавање меморије који се догодио на вашем Виндовс 11/10 систему указује на могуће проблеме са меморијом, ако некако можете да покренете радну површину, онда можете покренути основну Виндовс алатка за дијагностику меморије . Када се рачунар не покрене, потребан вам је рачунар који ради да бисте креирали медијум, а затим покренули Алат за напредну дијагностику меморије (Мемтес86+). на проблематичном рачунару. Алтернативно, тада можете да покренете тест меморије на рачунару преко БИОС-а пратећи ове кораке:

 • Покрените БИОС .
 • У БИОС-у изаберите Дијагностика таб или нешто слично.
 • Испод картице потражите и изаберите опцију Тест система или Тест памћења .
 • Пратите упутства на екрану да бисте започели тест. Тест меморије ће се покренути и проверити све области на грешке. Имајте на уму да процес може потрајати од неколико минута до неколико сати.

За све коришћене методе, када се заврши тест меморије/дијагностика, добићете резултат. Можда ћете морати да замените меморијски модул ако дође до грешака. Међутим, ако нема грешака, изађите из БИОС-а и пређите на следећи корак.

читати : Проблеми са хардвером су откривени грешком у алатки за дијагностику меморије

3] Ажурирајте БИОС

 Ажурирајте БИОС

Ова грешка може настати због застарелог БИОС-а, што је један од симптома зашто се рачунар не покреће. У овом случају, можете ажурирајте БИОС и види да ли то решава твој проблем. Да бисте извршили овај задатак, можете користити алатку ОЕМ-а у наставку која ће вам помоћи да лако и безбедно ажурирате БИОС.

 • Ако поседујете Делл лаптоп, можете се обратити Делл.цом , или можете користити Делл Услужни програм за ажурирање .
 • Корисници АСУС-а могу да преузму услужни програм за ажурирање МиАСУС БИОС-а са Мицрософт продавница .
 • АЦЕР корисници могу идите овде . Унесите свој серијски број/СНИД или потражите свој производ према моделу, изаберите БИОС/Фирмвер и кликните на везу за преузимање за датотеку коју желите да преузмете.
 • Корисници компаније Леново могу да користе Леново алатка за ажурирање система .
 • ХП корисници могу да користе приложене ХП Суппорт Ассистант .

читати : Рачунар се заглавио на БИОС уводном екрану

4] Општа поправка за рачунар се неће покренути

 Генерално решење за победу на рачунару't start/boot - Reset BIOS to defaults

онедриве не чува датотеке

Сада, ако се ваш рачунар раније покреће нормално без проблема до сада, онда може постојати неколико разлога зашто рачунар сада не успева да се покрене.

У том случају, ако предлози које смо дали изнад нису помогли у решавању проблема, можете видети да ли је било који од предлога представљених у посту о томе како можете поправите Виндовс рачунар који се неће покренути, покренути или укључити помаже ти.

Прочитајте следеће : Виндовс рачунар се укључује, али нема екрана или звучних сигнала

Шта су звучни кодови грешке тајмера за освежавање меморије?

Један кратак звучни сигнал или један кратки звучни сигнал БИОС-а заснованог на АМИ-ју значи да је дошло до грешке тајмера за освежавање меморије која се јавља у меморији рачунара када меморијски контролер у рачунару не успе да освежи ДРАМ ћелије у одређеном периоду. Генерално, ово би требало да буде исто на свим матичним плочама, без обзира на произвођача. Тајмер за освежавање меморије је у суштини процес одржавања у позадини који је важан за функционисање ДРАМ-а.

читати : Поправи грешку у временском ограничењу АМД драјвера

Шта је брзина освежавања меморије?

Брзина освежавања меморије је процес који вам омогућава да одржавате податке ускладиштене у ДРАМ-у (динамичка меморија са случајним приступом) читањем и тренутним поновним уписивањем прочитаних информација у исту област без модификација током неког времена, да бисте сачували информације. На серверу, опција контролише брзину освежавања контролера меморије и може утицати на перформансе и отпорност меморије сервера. Стога се препоручује да ову поставку оставите у подразумеваном стању осим ако није наведено у другој документацији за сервер.

Такође прочитајте : Грешка 0164, величина меморије је смањена .

Популар Постс