Онемогућите НВИДИА телеметрију на Виндовс рачунару и зауставите праћење

Disable Nvidia Telemetry Windows PcПоздрав свима. У овом чланку ћемо разговарати о томе како онемогућити НВИДИА телеметрију на Виндовс рачунарима и зауставити праћење. За оне који нису упознати са НВИДИА телеметријом, то је процес који прикупља податке о вашем рачунару и шаље их назад НВИДИА-и. Ови подаци обухватају ствари као што су конфигурација хардвера вашег рачунара, управљачки програми и подешавања игре. НВИДИА телеметрија је подразумевано укључена, али можете да је онемогућите пратећи кораке у наставку. 1) Отворите НВИДИА контролну таблу. 2) Кликните на „Управљање 3Д поставкама“. 3) Кликните на картицу „Глобална подешавања“. 4) Померите се надоле до одељка „Телеметрија“ и подесите га на „Искључено“. 5) Кликните на „Примени“ да бисте сачували промене. То је све што треба да урадите да бисте онемогућили НВИДИА телеметрију. Имајте на уму да ово неће спречити НВИДИА-у да прикупља податке ако имате НВИДИА налог и пријављени сте. Да бисте потпуно спречили НВИДИА да вас прати, мораћете да креирате нови налог и да се одјавите са постојећег. Надам се да је овај чланак био од помоћи. Ако имате било каквих питања, слободно их поставите у одељку за коментаре испод.Недавно је Нвидијина промена у начину на који рукује корисничким подацима изазвала забринутост међу корисницима Виндовс-а. Утврђено је да најновији пакет драјвера произвођача графичке картице инсталира нежељене ставке телеметрије. телеметрија Лаички речено, то значи праћење података, аутоматизовани процес размене података који се може користити у различите сврхе. Неки кажу да се ова активност квалификује као шпијунажа, али организације кажу да је користе све време да ажурирају и побољшају своје услуге. Ако недавни прелазак са Нвидије изазива забринутост за приватност и не желите да вас НВИДИА прати, ево начина да онемогућите НВИДИА телеметрија на рачунару са Виндовс-ом.

Онемогућите НВИДИА телеметрију на Виндовс рачунару

НВИДИА каже:

ГеФорце Екпериенце прикупља податке за побољшање перформанси апликација; ово укључује извештаје о паду и грешкама, као и системске информације потребне за испоруку исправних управљачких програма и оптималних подешавања. НВИДИА не дели никакве личне податке прикупљене од стране ГеФорце Екпериенце ван НВИДИА-е. НВИДИА може да дели податке на збирном нивоу са изабраним партнерима, али не дели податке на нивоу корисника. Природа прикупљених информација остала је непромењена од увођења ГеФорце Екпериенце 1.0. Промена у ГеФорце Екпериенце 3.0 је да се извештавање о грешкама и прикупљање података сада обављају у реалном времену.Ако желите да онемогућите НВидиа телеметрију, прво преузмите и покрените Мицрософт Ауторунс . Ово је преносива апликација која не захтева инсталацију. Само га преузмите и распакујте његов садржај. Десни клик на Ауторунс.ек је или Ауторунс64.еке и изаберите „Покрени као администратор“.

Тип Нвидиа у пољу филтера апликације АутоПлаи.

Сада испод Таск Манагер , наћи ћете Телеметрију и испод, под Одељак регистра услуга , видећете нВИДИА бежични контролер и Игра сенки Услуге.СхадовПлаи је функција која нуди начин за снимање и снимање игре.

Када их пронађете, поништите избор шта вам није потребно и затворите апликацију.

Поново покрените рачунар да би промене ступиле на снагу.

слика задатка је оштећена или промењена у Виндовс 7

То је то! Успешно сте онемогућили НВИДИА телеметрију на свом Виндовс рачунару.

Коришћењем Онемогући НВИДИА алатку за телеметрију

Доступан је и бесплатни алат који вам омогућава да онемогућите и онемогућите НВИДИА телеметрију. Онемогућава 3 задатка у Виндовс Планеру задатака који прикупљају податке.

Онемогућите Нвидиа телеметрију

Можете га преузети са Гитхуб . Међутим, мораћете да га покренете сваки пут када ажурирате драјвер.

Ево још једне вилице овог алата. Онемогући Нвидиа телеметрију је услужни програм који вам омогућава да онемогућите услуге телеметрије које Нвидиа удружује са својим драјверима.

онемогућите нвидиа телеметрију

Доступан је овде на Гитхуб .

Овде је важно напоменути да онемогућавање задатака Нвидиа Телеметрије нема других ефеката. Видео картица ради исто као и раније. Штавише, можете користити све функције које подржава.

грешка при отварању канцеларијских докумената након надоградње на Виндовс 10

Успут, ови задаци се могу поново омогућити приликом ажурирања Нвидиа драјвера (на примјер, након потпуног деинсталирања драјвера). Стога је добра идеја да увек проверите Таск Сцхедулер након ажурирања Нвидиа драјвера да бисте били сигурни да ови задаци неће бити поново омогућени.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

$ : Знаш шта су Вулкан рунтиме библиотеке ?

Популар Постс