Поправљено: Виндовс Дривер Фоундатион користи високу употребу ЦПУ-а

Fix Windows Driver Foundation Using High CpuАко имате проблема са рачунаром где Виндовс Дривер Фоундатион користи много ЦПУ-а или меморије, ови савети за решавање проблема ће вам сигурно помоћи.

Као ИТ стручњак, видео сам свој приличан удео у проблемима са великом употребом ЦПУ-а узрокованих Виндовс Дривер Фоундатион. У већини случајева, проблем се може решити ажурирањем управљачког програма или деинсталирањем програма који узрокује проблем. Ако видите високу употребу ЦПУ-а од Виндовс Дривер Фоундатион-а, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили проблем. Прво покушајте да ажурирате драјвер. Ако то не успије, можете покушати да деинсталирате програм који узрокује проблем. У већини случајева, то ће решити проблем. Ако и даље видите велику потрошњу ЦПУ-а, постоји неколико других ствари које можете покушати, као што је онемогућавање услуге или брисање кључа регистратора. Надам се да је ово помогло!Виндовс Дривер Фоундатион је некадашњи назив за Виндовс платформа драјвера . Ово је скуп библиотека и алата из Мицрософта који помаже да се поједностави писање драјвера за Виндовс. Поставља драјвере у кориснички режим. Ова услуга је неопходна за укупну стабилност система.Понекад корисници могу наићи на проблеме у систему где Виндовс Дривер Фоундатион преузима највећи део коришћења ЦПУ-а. Иако ово баш и не ограничава функционалност процесора за већину корисника, то свакако празни батерију и може узроковати да се систем повремено замрзне, посебно ако употреба достигне 100%. Покушај да убијете процес у менаџеру задатака не помаже јер је то системски процес.

Виндовс Дривер Фоундатион који користи високу потрошњу процесора или меморије

Да бисте сазнали да ли је коришћење ЦПУ-а узроковано Виндовс Дривер Фоундатион или вудфсвц.длл, отворите Таск Манагер тако што ћете кликнути десним тастером миша на траку задатака и изабрати Таск Манагер.Овде проверите да ли процес захтева велику употребу ЦПУ-а. Да ли је то Виндовс Дривер Фоундатион? Може бити присутан са алтернативним именом оквир управљачког програма у корисничком режиму (УМДФ) или вудфхост.еке.

Ако заиста троши много ресурса, испробајте неке од ових предлога за решавање проблема.

1] Покрените Виндовс Упдате

Уверите се да ваш Виндовс оперативни систем има најновије закрпе и исправке.2] Покрените алатке за решавање проблема

Ако користите Виндовс 7 покрените Алат за решавање проблема при одржавању система . За почетак Алат за решавање проблема при одржавању система . Отворите Рун, унесите следеће и притисните Ентер:

|_+_|

Помаже?

Онда трчи Алат за решавање проблема са перформансама система . Да бисте то урадили, отворите повишени командни редак, откуцајте следеће и притисните Ентер да бисте покренули алатку за решавање проблема са перформансама.

|_+_|

Овај алат за решавање проблема помаже кориснику да прилагоди подешавања како би побољшао брзину и перформансе оперативног система.

читати : Како поправити 100% диск, велика употреба ЦПУ-а, велика употреба меморије у оперативном систему Виндовс 10 .

3] Решавање проблема у стању чистог покретања

ДО нет боот ће вам помоћи да решите проблем. Пријавите се као администратор. Притисните Виндовс + Р да бисте отворили прозор Покрени. Откуцајте команду 'мсцонфиг' и притисните Ентер.

Кликните на картицу Опште, а затим кликните Селективно лансирање . Јасно Преузмите ставке за покретање поље за потврду и уверите се Учитајте системске услуге и Користите оригиналну конфигурацију покретања проверено.

како променити језик у хотмаил-у

Сада на картици Услуге изаберите опцију која каже Сакриј све Мицрософт услуге ‘, А затим кликните на Онемогући све.

Кликните на Примени и поново покрените систем.

Разлог за извођење чистог покретања је да се изолује сав софтвер који узрокује проблем. Ако чисто покретање реши проблем са великом употребом ЦПУ-а, покушајте да сазнате који софтвер омета. То ћете морати да урадите ручно тако што ћете омогућити/онемогућити сваки процес или покретање.

4] Покушајте да уклоните периферне уређаје из система.

Уклоните периферне уређаје из система једну по једну и проверите да ли то решава проблем. Ако је тако, можда ћете морати да замените ту одређену периферију или да ажурирате њен управљачки програм.

5] Ажурирајте и поново инсталирајте управљачке програме за ВиФи.

Многи корисници су пријавили да им је поновно инсталирање управљачких програма за ВиФи помогло да реше проблем. Процес ажурирајте драјвере уређаја прописно:

аирподс настављају да се одвајају од рачунара

Притисните Вин + Кс и кликните на Управљач уређајима да бисте га отворили. На листи, која је по абецедном реду, пронађите „Мрежни адаптери“ и кликните на стрелицу која показује напред испред ње.

Пронађите управљачке програме бежичне мреже на листи, кликните десним тастером миша један по један и ажурирајте.

Поново покрените систем и проверите да ли је проблем решен. Ако не, наставите са поновном инсталацијом драјвера.

Поново отворите Девице Манагер и кликните десним тастером миша на Вирелесс Нетворк Дриверс. Затим кликните на „Својства“. Отворите картицу Дриверс и кликните Избриши да уклоните драјвере. Без искључивања система са Ви-Фи мреже, поново покрените систем. Требало би да аутоматски открије драјвере.

6] Препоруке за професионалце

ИН Монитор перформанси је добар уграђени алат који вам омогућава да надгледате и проучавате како апликације које покрећете утичу на перформансе вашег рачунара, како у реалном времену, тако и прикупљањем података евиденције за каснију анализу. Ово је веома корисно за идентификацију и решавање проблема у вези са великом употребом ресурса од стране процеса и у генерисање извештаја о здравственом стању система ваш Виндовс. Али понекад ћете можда осетити потребу да користите бесплатну алатку треће стране за управљање таквим процесима који могу да користе високе перформансе процесора. Процес Тамер је бесплатна алатка која ће вам помоћи да управљате високом или 100% употребом ЦПУ-а у Виндовс-у.

Све најбоље!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Поруке о процесима који користе велике ресурсе:

Популар Постс