Да ли вам је заиста потребан ССД или ССД?

Do You Really Need An SsdКао ИТ стручњак, често ме питају да ли је некоме потребан ССД или ХДД за рачунар. То заиста зависи од индивидуалних потреба и буџета. Овде ћу рашчланити предности и недостатке сваке врсте складишта како бисте могли да донесете најбољу одлуку за свој рачунар.ССД (Солид Стате Дриве)

ССД дискови су много бржи од ХДД-а, због чега се често користе у врхунским рачунарима или за играње игара. Такође су скупљи и имају мањи капацитет складиштења. Ако вам треба много простора за складиштење и брзина није приоритет, онда је ХДД боља опција.

ХДД (тврди диск)шта је оненоте у Виндовс 10

ХДД-ови су спорији од ССД-ова, али су јефтинији и имају већи капацитет за складиштење. Ако вам треба много простора за складиштење и брзина није приоритет, онда је ХДД боља опција.

Дакле, шта је боље за вас? То заиста зависи од ваших потреба. Ако вам треба много простора за складиштење и брзина није приоритет, онда је ХДД боља опција. Ако вам је потребан брз рачунар са мање простора за складиштење, онда је ССД прави начин.

где су сликеИН ССД или ССД уређај није баш нови термин. ССД уређаји су на тржишту већ неколико година, али мало људи зна шта раде. У суштини, ССД-ови су надоградња старијих ХДД-ова (ХДД-ова) и нуде брже време покретања, веће брзине обраде, али по знатно већој цени.

Стварно ми треба ССД

За разлику од традиционалних чврстих дискова, ССД-ови користе НАНД флеш меморију која може трајати годинама. Али да ли је вредно додатног новца за стварне перформансе? Хајде да сазнамо.

читати : ССД уређај и чврсти диск .

Да ли вам је потребан ССД или Солид Стате Дриве

За почетак, постоји неколико разлога зашто бисте могли да изаберете ССД уместо стандардног чврстог диска.

најбољи преносни прегледач
  • Лаптопи се могу ударити када путујете

Ако пуно путујете са лаптопом, велике су шансе да ће ваш рачунар наићи на различита места док га носите. Боље је имати машину са ССД-ом како бисте знали да сте заштићени издржљивим диском када вас ударе.

  • Мобилност је кључ успеха

Још једна предност ССД-а је да је много преносивији и мобилнији од традиционалног ХДД-а. Као резултат тога, ССД штеди простор уграђивањем другог хардвера у лаптоп и чак смањује тежину и дебљину. ССД уређаји такође троше мање енергије, тако да би батерија вашег лаптопа требало да траје дуже.

  • Време учитавања је смањено

И коначно, време учитавања. Ако поседујете Виндовс ПЦ већ дуже време, мора да сте искусили бол чекања да се систем покрене након дужег времена. Коришћење ССД-а, посебно за покретање оперативног система Виндовс 10, помоћи ће вам да приметите изненадне промене у времену које је потребно да се све ваше апликације учитају на радну површину.

инфуседаппс

Дакле, сада када сте одлучили да вам је заиста потребан ССД за вашу машину, време је да разговарамо о техничкој страни.

читати : Хибридни диск против ССД против ХДД-а.

Прави тип меморије за ваш ССД

  • Једностепена ћелија (СЛЦ) - СЛЦ меморија је практично најбржа врста меморије на било ком ССД-у. Такође је најпрецизнији у читању и обради података, што продужава век трајања батерије вашег система. Али најгоре је то што је СЛЦ и најскупљи од свих, а СЛЦ ССД-ови се обично користе у Ентерприсе издањима.
  • Ћелија на више нивоа (МЛЦ) - МЛЦ меморија има више простора за складиштење без повећања физичке величине, доступна је по нижој цени од СЛЦ, али заузврат има спорије и мање тачне брзине писања и читања. Такође користе више енергије и мање су издржљиви од СЛЦ-а.
  • Ћелија на три нивоа (ТЛЦ) - ТЛЦ је најјефтинији од лота и самим тим прилично популаран у сегменту потрошача. Али такође има најспорију и најмање тачну брзину писања и читања. Такође је много мање издржљив у поређењу са друге две меморијске опције због повећане потрошње енергије.

Дакле, то је био кратак преглед шта су ССД-ови и како одабрати прави. Јавите нам ако имате предлоге у наставку.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Јавите нам ако имате било каквих коментара.

Популар Постс