Различити начини за брисање привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10

Different Ways Delete Temporary Files Windows 10Као ИТ стручњак, постоје различити начини за брисање привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10. Један од начина је да користите услужни програм за чишћење диска. Овај услужни програм се може наћи у менију Старт под Сви програми -> Прибор -> Системске алатке -> Чишћење диска. Други начин за брисање привремених датотека је коришћење командне линије. Да бисте то урадили, отворите командну линију тако што ћете отићи на Старт -> Покрени и укуцати цмд. Затим откуцајте следећу команду: дел %темп% Ово ће избрисати све датотеке у привременој фасцикли. још један начин за брисање привремених датотека је коришћење услужног програма треће стране као што је ЦЦлеанер. Овај услужни програм се може преузети са интернета и избрисаће привремене датотеке, као и друге нежељене датотеке које се налазе на вашем рачунару. Брисање привремених датотека је добар начин да ослободите простор на чврстом диску и побољшате перформансе рачунара.Ваш Виндовс оперативни систем и многе апликације независних произвођача стварају стотине Привремене датотеке на вашем систему за један дан. Обично ове датотеке не изазивају никакве проблеме, али када се њихов број експоненцијално повећа, оне закључавају драгоцени простор на чврстом диску и успоравају укупне перформансе вашег система.

Брисањем таквих датотека можете ослободити много простора на диску и одржати ваш рачунар у раду са врхунском ефикасношћу. Постоји много начина за брисање привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10. Читајте даље да бисте сазнали више о њима.

Привремене датотеке креирају и оперативни систем и софтвер који ради на вашем рачунарском систему. Привремене датотеке су означене типом датотеке .тмп или са тилдом на почетку (~) . Обично се привремене датотеке креирају у Виндовс Темп фолдер и користе се из много разлога, међу којима су следеће:

  • Захтеви ОС-а, као што је обезбеђивање простора за виртуелну меморију.
  • Резервне копије датотека креираних за рад у току, као што је МС Оффице за њихове отворене документе.
  • Радне датотеке за апликације које чувају податке док је програм покренут.

Постоје два главна разлога за брисање привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10 или било којој другој верзији оперативног система Виндовс. То укључује враћање простора за складиштење и побољшање перформанси рачунара. Из ових разлога, препоручује се периодично брисање привремених датотека.

Овај фолдер се налази на ц: / Виндовс / Темп и углавном га користи оперативни систем за складиштење привремених датотека. можете кликнути Вин + Р тастер, унесите ' темпо и притисните ' Да дођу у' идите у ову фасциклу.

привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10

Користи тренутно пријављен корисник :

Ова фасцикла је повезана са корисником који се пријављује. Можете користити оквир за претрагу у Виндовс 10 Старт менију да бисте пронашли ову привремену фасциклу. Кликните, отворите старт мени и откуцајте % темпо% и изаберите најбољи резултат из опција.

привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10

Начини брисања привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10

Ево водича који ће вас провести кроз кораке за чишћење привремених датотека. Ево неких од ових метода:

  1. Коришћење подешавања оперативног система Виндовс 10
  2. Коришћење Филе Екплорер-а (ручни метод)
  3. Користите Сенсе за складиштење да бисте аутоматски избрисали привремене датотеке.
  4. Направите БАТ датотеку
  5. Коришћење командне линије
  6. Коришћење чишћења диска
  7. Користите софтвер треће стране Диск Цлеанер.

Хајде да детаљније испитамо сваку од ових метода.

1] Коришћење подешавања оперативног система Виндовс 10

Виндовс 10 вам омогућава да га користите Апликација за подешавања избришите привремене датотеке. Ево како можете да користите ову апликацију:

1] Отвори старт мени и изаберите Подешавања пречица која се појављује на левој бочној траци. Када изаберете малу икону у облику зупчаника, бићете преусмерени на страницу са подешавањима оперативног система Виндовс.

2] У новим прозорима идите на Систем одељак.

3] На левој страни изаберите Складиште

4] У десном одељку видећете опцију диска, изаберите је и кликните Привремене датотеке опција.

привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10

5] Виндовс ће сада скенирати фасциклу привремених датотека; након што је процес завршен, можете изабрати датотеке које желите да избришете.

привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10

6] Да бисте деинсталирали, означите поља и кликните Брисање датотека да потврдите своју акцију.

привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10

Спремни! Након што успешно завршите горенаведене кораке, нежељене датотеке ће бити уклоњене из вашег система.

2] Коришћење Филе Екплорер (ручни метод)

Коришћење Виндовс Екплорер-а је још један једноставан начин за брисање привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10. Следите ове кораке:

подешавања персонализације за Виндовс 10

1] Кликните Вин + Р кључеве за отварање трцати дијалог.

2] Унесите команду % темпо% и притисните Да дођу у да отворите фасциклу привремених датотека на вашем систему.

3] Користите пречицу Цтрл + А да изаберете све датотеке у фасцикли. Након што су датотеке изабране, десни клик и изаберите избрисати опцију из контекстног менија.

Молим обратите пажњу - Биће вам потребан администраторски налог да бисте извршили ову радњу. Поред тога, након брисања привремених датотека, они се премештају у фасциклу Корпа стога је њихов опоравак могућ.

3] Користите Сенсе за складиштење да бисте аутоматски избрисали привремене датотеке.

Корисник може користити Значење складиштења да аутоматски избришете привремене датотеке из система. Ево како да користите:

1] Иди на Подешавања апликација.

2] Кликните на Систем опцију и изаберите Складиште из опција на левом панелу.

3] Б Складиште одељак, окрените прекидач са именом Значење складиштења ТО.

Једном када омогућите Стораге сенсе на свом систему, он ће избрисати привремене датотеке, укључујући и оне које су биле у смећу дуже од 30 дана. Ово је била подразумевана конфигурација, али корисник увек може да конфигурише подразумевана подешавања Сенсе за складиштење.

Да бисте то урадили, кликните на картицу „Промени начин на који аутоматски ослобађамо простор“ и прилагодите опције чишћења или покрените Стораге Сенсе на захтев.

4] Креирајте БАТ датотеку

У овој методи, потребно је да креирате БАТ датотеку. Једном када се ова датотека креира, може се више пута користити за брисање привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10. Ова врло једноставна опција ради брзо. Да бисте креирали БАТ датотеку, следите ове кораке:

1] Отворите из почетног менија Свеска

2] У апликацији Нотепад копирајте следеће:

|_+_|

3] Сачувајте ову датотеку на радној површини користећи . један . Овде се датотека зове нето температура .

4] Након завршетка БАТ фајл биће креиран на вашој радној површини.

Различити начини за брисање привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10

5] Сада када желите да избришете привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10 кликните десним тастером миша на ту датотеку и изаберите опцију Покрени као администратор.

Готово!

5] Коришћење командне линије

Привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10 такође се могу избрисати покретањем неких команди у командној линији. Пратите ове кораке:

1] Отвори старт мени и тип цмд.

2] У резултатима претраге кликните десним тастером миша и изаберите Покрени као администратор опција.

3] Када се прозор командне линије отвори са администраторским привилегијама, копирајте следећу команду:

|_+_|

Не заборавите да промените поље у команди и уклоните заграде.

4] Сада извршите команду притиском на тастер Ентер.

Сачекајте да се процес заврши.

6] Коришћење чишћења диска

Услужни програм за чишћење диска је још један једноставан и ефикасан начин за чишћење привремених датотека у оперативном систему Виндовс 10. Прочитајте наш водич. Уклоните привремене датотеке помоћу алата за чишћење диска.

7] Користите софтвер треће стране Диск Цлеанер.

Такође можете користити бесплатни софтвер за чишћење нежељених датотека и дискова да уклоните непотребне датотеке.

екцел чека другу апликацију за довршење оле акције
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надамо се да вам је овај водич помогао да избришете привремене датотеке у оперативном систему Виндовс 10 и да сте успешно ослободили простор за складиштење нових датотека. Ако имате сличне трикове за овај процес, поделите их са нама у одељку за коментаре испод.

Популар Постс