Промените атрибуте датотека, креирајте супер скривене приватне датотеке и фасцикле помоћу аттриб.еке

Change File AttributesШта су атрибути датотека у оперативном систему Виндовс 10? Шта је аттриб.еке? Како променити атрибуте датотеке? Како креирати супер скривене фасцикле користећи атрибуте датотека?

Можете користити аттриб команда за промену атрибута датотека, креирање супер скривених приватних датотека и фасцикли.Тхе аттриб команда је корисна алатка за ИТ стручњаке који треба да промене атрибуте датотека или креирају скривене приватне датотеке и фасцикле.Да бисте користили аттриб команду, једноставно укуцајте аттриб након чега следи назив датотеке или фасцикле коју желите да измените.

На пример, да сакријете датотеку под називом сецрет.ткт , откуцали бисте аттриб +х сецрет.ткт .Такође можете користити аттриб команду за креирање супер скривених датотека и фасцикли. Да бисте то урадили, једноставно користите опција праћена именом датотеке или фасцикле коју желите да сакријете.

На пример, да сакријете фасциклу под називом приватни , откуцали бисте аттриб -с приватни .

Тхе аттриб команда је моћан алат који се може користити за промену атрибута датотека или креирање скривених приватних датотека и фасцикли. Уз мало вежбе, за кратко време ћете бити професионалац у употреби!Аттриб.еке је датотека оперативног система Виндовс која се налази у Ц: Виндовс систем32 фолдер. Ово вам омогућава да прикажете или промените Атрибути датотеке . Функција атрибут команда је за подешавање, промену или уклањање таквих атрибута датотеке са атрибут команду, можете направити датотеке само за читање, архивирање, системске и скривене.

Шта су атрибути датотеке

ДО Атрибут датотеке је метаподатак који је повезан са било којом датотеком на вашем рачунару и описује или води евиденцију о информацијама као што су када је датотека креирана или измењена, величина датотеке, екстензије датотеке и дозволе датотеке.

мрежна подешавања Виндовс 10

Оперативни систем Виндовс нуди четири атрибута за датотеке и фасцикле. Су:

  • Само за читање - р: они су читљиви, али се не могу мењати
  • Систем - с: за коришћење од стране оперативног система и обично се не појављује на листи директоријума.
  • Скривено - х: Подразумевано, они се не приказују на листи директоријума.
  • Архива - а: за прављење резервних копија или копирање датотека.

Како променити атрибуте датотеке помоћу аттриб.еке

Ови атрибути се могу поставити са [+] или уклонити са [-] командама.

Да бисте видели атрибуте датотеке, потребно је да кликнете десним тастером миша на датотеку или фасциклу и изаберете „Својства“. У оперативном систему Виндовс 10/8, Виндовс 7 или Виндовс Виста видећете само потврдне оквире само за читање и скривене. Да бисте видели поље за потврду „Архива“, морате да кликнете на „Напредно“.

промените атрибуте датотеке помоћу аттриб.еке

Ако желите да видите синтаксу команде Аттриб, откуцајте атрибут/? у командној линији и притисните Ентер.

Шта су атрибути датотеке

Направите супер скривену приватну датотеку или фасциклу

Као крајњи корисник Виндовс-а, можемо да користимо ову функцију за креирање скривене приватне датотеке или фасцикле на нашем Виндовс рачунару.Омогућаварецимо да имате нормалну фасциклу под називом Приватни на радној површини и желите да га сакријете.

Да бисте то урадили, отворите командну линију, унесите следеће у њу и притисните Ентер. Овде АЦК је моје корисничко име, па се уверите да користите своје.

|_+_|

Ово ће фасциклу учинити 'системском' и 'скривеном' фасциклом. Међутим, ако користите '-с+х', то ће фасциклу учинити само обичном скривеном фасциклом.

Да бисте ово видели, морате да проверите преко Опције фасцикле Прикажи скривене датотеке, фасцикле и диск јединице и опозовите избор Сакријте заштићене датотеке оперативног система . Или преко ЦМД-а можете једноставно користити '-с -х' уместо горње команде.

Сигурно,Овај метод није безбедан, али је довољно добар начин да сачувате своје фасцикле приватне и скривене од знатижељних очију. Ако тражите више, можете то проверити. бесплатни софтвер за шифровање датотека и фасцикли .

Направите листу свих скривених системских датотека и фасцикли

У ретким случајевима да заборавите име фасцикле, али знате локацију - или обрнуто, можете покренути следећу команду.

|_+_|

Ово ће приказати све скривене системске фасцикле на вашем Ц диску.

Можете, наравно, променити синтаксу да бисте претраживали само изабрана места.

компресујте овај погон да бисте уштедели простор на диску

Бесплатни софтвер за промену атрибута датотеке

Ако вам је потребна бесплатна алатка за брзу промену атрибута и својстава датотека и фасцикли, можете испробати Аттрибуте Цхангер. Ово је алат за напредне кориснике који вам омогућава да промените све врсте атрибута датотека и фасцикли, датума, времена, па чак и НТФС компресије. Екиф информације о датуму и времену сачуване у дигиталним сликама се такође лако мењају коришћењем Измените атрибут .

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Видите како можете додајте опцију Атрибути датотеке у контекстни мени .

Популар Постс