Мицрософт управљачка конзола (ММЦ.еке) је престала да ради

Microsoft Management Console MmcМицрософтова управљачка конзола (ММЦ.еке) је престала да ради. Ово је уобичајена грешка која се може јавити када користите апликацију ММЦ.еке. Постоји неколико ствари које можете покушати да бисте исправили ову грешку. Прво, можете покушати поново покренути апликацију. Ако то не успе, можете покушати да деинсталирате и поново инсталирате апликацију. На крају, можете покушати да ресетујете апликацију ММЦ.еке. Ако и даље имате проблема, можете се обратити Мицрософт подршци за помоћ.ИН Мицрософт управљачка конзола (ММЦ), који је представљен процесом ммц.еке управља административним додацима за Виндовс. Ако се неки од релевантних додатака као што су Управљач уређајима, уређивач групних смерница, управљање дисковима итд. руши, могуће је да је ММЦ одговоран. У таквој ситуацији можете видети дијалог о грешци:

Мицрософт Манагемент Цонсоле је престала да ради

Мицрософт Манагемент Цонсоле је престала да ради

Када додаци или ДЛЛ-ови узрокују блокирање или рушење ММЦ.еке. Таква рушења могу бити повезана са некомпатибилним ДЛЛ-овима апликација прикаченим на ммц.еке процес.Први корак када наиђете на ову грешку требало би да буде поновно покретање система. Постоји велика шанса да ће заиста помоћи. Покушајте да ажурирате Виндовс и поново покренете систем ако то помаже. Ако не, могли бисмо да следимо ове кораке за решавање проблема:

1] Решавање проблема у стању чистог покретања

Претпоставимо да сте недавно инсталирали неки софтвер и сумњате да би он могао да узрокује проблем, покушајте да га деинсталирате и поново покренете систем. Ако ово не реши проблем, можете извршите чисто покретање и покушајте да идентификујете погрешни програм који узрокује да се ММЦ не отвори.Када покренете рачунар у режиму чистог покретања, он почиње са унапред изабраним минималним скупом драјвера и програма за покретање, а пошто рачунар почиње са минималним скупом драјвера, неки програми можда неће радити како очекујете. Решавање проблема са чистим покретањем је дизајнирано да идентификује проблеме са перформансама. Да бисте извршили решавање проблема са чистим покретањем, морате извршити низ корака, а затим поново покренути рачунар након сваког корака. Можда ћете морати ручно да онемогућите једну ставку за другом да бисте покушали да идентификујете ону која узрокује проблем. Када идентификујете кривца, можда ћете желети да га уклоните или онемогућите.

2] Покрените проверу системских датотека.

Грешка је повезана са процесом ммц.еке и може настати ако су ДЛЛ-ови повезани са процесом оштећени или некомпатибилни. Покушајте да скенирате проверу системских датотека да видите да ли поправити оштећени длл и проверите да ли то решава проблем.

3] Вратите слику система Виндовс

У идеалном случају, скенирање Систем Филе Цхецкер би требало да буде у стању да поправи оштећене и некомпатибилне ДЛЛ-ове, али ако не, онда покрените ДИСМ да бисте вратили евентуално оштећену слику система.

4] Проверите да ли постоје грешке у Евент Виевер-у.

Евиденција Евент Виевер-а приказује датотеке евиденције системских грешака тако да можете да их прегледате и идентификујете грешке и поруке:

  1. Да бисте отворили Евент Виевер, потражите програм у Виндовс траци за претрагу.
  2. Ако пронађете догађаје означене као грешка црвеним узвиком, двапут кликните на догађај да бисте добили детаљне информације о проблему и решили их у складу са тим.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће нешто помоћи.

Популар Постс