Како заказати тачке враћања система у Виндовс 10

How Schedule System Restore Points Windows 10Нека ваш Виндовс рачунар аутоматски креира тачке за враћање система сваког дана или недеље. Можете заказати креирање тачке враћања система у Виндовс 10 или покренути задатак на захтев.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да закажем тачке враћања система у Виндовс 10. Ево кратког водича како да то урадите. Прво отворите контролну таблу и кликните на везу Систем и безбедност. Затим кликните на везу Систем, а затим кликните на везу Заштита система. Сада изаберите диск јединицу коју желите да заштитите, а затим кликните на дугме Конфигуриши. У следећем прозору можете одабрати колико простора на диску ћете користити за заштиту система. Препоручујем да користите најмање 10% простора на диску. Коначно, кликните на дугме Креирај и готови сте!Систем Ресторе - једна од најважнијих, али потцењених карактеристика Виндовс ОС-а. Тачка враћања може помоћи вашем рачунару да се брзо врати и ради и да вам уштеди много времена за решавање проблема. Тачке враћања система сачувајте ТСР, његове поставке и Виндовс Регистри као слику и направите резервну копију неких ствари које су потребне за враћање системског диска на тачку у случају да одлучите да се вратите. Док Виндовс често ствара тачке враћања система можете опционо да их ваш Виндовс рачунар креира у одређено време.Креирајте тачке враћања система аутоматски сваког дана или недеље

Волео бих да постоји уграђена функција или подешавање у Виндовс-у где корисници могу лако да подесе свој рачунар да креира тачке враћања, дневно или недељно, са лакоћом једним кликом, али не постоји таква поставка. Да бисте то урадили, мораћете да користите планер задатака. Сада да видимо како да закажемо један за одређено време. То је процес у три корака:

једна напомена се не отвара
  1. Омогућите враћање система
  2. Команда тачке враћања система
  3. Креирајте задатак у Планеру задатака.

Такође смо разговарали о томе како да ручно покренете задатак да бисте потврдили да ради, и кратком водичу о томе како да направите пречицу за овај задатак. Ово ће вам омогућити да брзо креирате тачку враћања.1] Омогућите враћање система

Подесите враћање система у Виндовс 10

Иако би требало да буде омогућено подразумевано, препоручује се проверите да ли је враћање система онемогућено . Такође ћете морати да подесите Враћање система за један диск , укључујући могућност коришћења диска.

Виндовс дозвољава креирајте Систем Ресторе само једном у 24 сата . Ако поново покуша, биће пуштен. Дакле, ако планирате да креирате више тачака враћања, понекад ручно, морамо да уклонимо ово ограничење.Отворите уређивач регистра и идите на следећи кључ:

|_+_|

Двапут кликните да бисте уредили СистемРестореПоинтЦреатионФрекуенци ДВОРД. Промените значење 0 .

аутоматски креирати тачку за враћање система при покретању

Ово осигурава да Виндовс никада не пропусти креирање тачке враћања.

аутоматска поправка прозора 8

2] Команда тачке враћања система

Команда коју ћемо користити за креирање тачке враћања је:

|_+_|

Можете променити име ТВЦ-РестореПоинт ни на шта друго.

МОДИФИ_СЕТТИНГС је тип тачке враћања која укључује регистар, локалне профиле, цом+ДБ, ВФП.длл, ИИС базу података и екстензије датотека.

Препоручио бих вам да покренете ову команду у ПоверСхелл-у да бисте били сигурни да ради исправно.

Ево мале демонстрације наше предложене команде. Имајте на уму да је креирао тачку враћања са описом - ТВЦ-РестореПоинт.

како објавити слику у коментару

закажите тачке враћања система

Осим овога, можете користити и следеће аргументе:

  • АППЛИЦАТИОН_ИНСТАЛЛ
  • АППЛИЦАТИОН_УНИНСТАЛЛ
  • ДЕВИЦЕ_ДРИВЕР_ИНСТАЛЛ
  • ЦАНЦЕЛЛЕД_ОПЕРАТИОН

Такође можете користити следећи аргумент са ВМИЦ.ЕКСЕ да бисте креирали тачку враћања. Ово смо детаљно објаснили у нашем посту о томе како аутоматски креирати тачку враћања када се Виндовс покрене.

/Простор имена: роот подразумевана путања СистемРесторе Позови ЦреатеРестореПоинт 'Тачка враћања при покретању
				
Популар Постс