Нека вас Виндовс 11 упозори на поновно коришћење лозинке или несигурно складиштење лозинке

Zastav Te Windows 11 Preduprezdat Vas O Povtornom Ispol Zovanii Parola Ili Nebezopasnom Hranenii ParolejКада је у питању да останете безбедни на мрежи, једна од најважнијих ствари коју можете да урадите је да одаберете јаке лозинке и да их никада више не користите. Међутим, чак и ако сте пажљиви у креирању јединствених лозинки, и даље постоји шанса да би оне могле бити угрожене. Зато је важно да имате менаџер лозинки који вам може помоћи да пратите своје лозинке и упозорити вас ако је нека од њих угрожена. А ако користите Виндовс 10, постоји нова функција која вам може помоћи. Почевши од ажурирања за Виндовс 10 Фалл Цреаторс, сада можете да омогућите упозорење које ће се појавити ако покушате да поново употребите лозинку која је већ угрожена. Ово је одличан начин да вам помогне да останете на врху своје безбедности и да се уверите да не користите лозинке које би вас могле изложити ризику. Да бисте омогућили упозорење, идите на Подешавања > Налози > Опције за пријављивање и померите се надоле до одељка „Лозинка“. Овде ћете видети опцију „Упозори ме ако је моја лозинка угрожена“. Укључите ово и почећете да видите упозорења ако покушате да користите лозинку која је угрожена. Наравно, ово је само један мали део безбедности на мрежи. Али то је користан начин да се уверите да случајно не користите лозинку која би вас могла изложити ризику. Зато обавезно омогућите ово подешавање и останите безбедни!можете да урадите Виндовс 11 упозорити вас на Поновна употреба лозинке или Небезбедно складиштење лозинке користећи ове две нове поставке у Виндовс безбедности. Када омогућите ова подешавања, Виндовс 11 2022 и новији ће вас упозорити ако користите несигурну лозинку или чувате лозинку на несигурном месту као што је Нотепад.

Нека вас Виндовс 11 упозори на поновну употребу лозинке или несигурно складиштење лозинке! Укључите упозорења о поновној употреби лозинке или несигурном складиштењу лозинке у безбедности Виндовс 11.

СмартСцреен идентификује и штити од уноса корпоративне лозинке на регистроване пхисхинг сајтове или апликације које се повезују са пхисхинг локацијама, поновну употребу лозинке у било којој апликацији или сајту и лозинке унете у Нотепад, Вордпад или Мицрософт 365 апликације, каже Мицрософт.Ова функција захтева да се пријавите на Виндовс помоћу своје лозинке. Ако користите Виндовс Хелло или ПИН за пријављивање на Виндовс, ова функција неће радити.

код грешке 0кц004ф074

Омогућите упозорење о поновној употреби лозинке у Виндовс 11 безбедности

Да бисте укључили упозорење о поновној употреби лозинке у Виндовс 11: 1. Користите претрагу да отворите Виндовс безбедност
 2. Изабери Подешавања контроле апликација и прегледача Са леве стране
 3. Померите се надоле док не пронађете Заштита од крађе идентитета
 4. Изабери Упозори ме о поновној употреби лозинке параметар
 5. Кликните на „Да“ на УАЦ одзивнику који можете видети.

Виндовс 11 ће вас сада упозорити ако користите исту лозинку више пута. Приказаће се оквир са поруком који каже: Поновно коришћење лозинке представља безбедносни ризик .

Функција функционише овако:

 • Ако се пријавите на Виндовс 11 помоћу лозинке, побољшана заштита од пхисхинга ће вас упозорити ако унесете исту лозинку на сумњиву веб локацију или апликацију.
 • Од вас ће такође бити затражено да промените лозинку како бисте спречили уљезе да добију приступ вашем налогу.
 • Такође ће вас упозорити ако поново користите лозинку за Мицрософт налог на другим сајтовима или у апликацијама и затражиће од вас да промените лозинку.

Тренутно се може заштитити само унета лозинка која се користи за пријаву на Виндовс 11.

Читати:

хипер-в бесплатно

Омогућите упозорење о небезбедној лозинки у Виндовс 11 безбедности

Поновна употреба лозинке

Да бисте укључили упозорење на несигурну лозинку у Виндовс 11:

 1. Користите претрагу да отворите Виндовс безбедност
 2. Изабери Управљање апликацијама и прегледачем подешавања са леве стране
 3. Померите се надоле док не видите Заштита од крађе идентитета
 4. Изабери Упозори ме на несигурно складиштење лозинки параметар
 5. Кликните на „Да“ на УАЦ одзивнику који можете видети.

Виндовс 11 ће вас сада упозорити ако сачувате лозинку на несигурном месту као што је Нотепад, Вордпад, Ворд или ОнеНоте. Приказаће се оквир са поруком који каже: Није безбедно чувати лозинку у овој апликацији. .

Надамо се да ће вам ова функција бити корисна.

Повезан: Како да ојачате или прилагодите Виндовс политику лозинки помоћу регистратора или уређивача групних политика.

Који је најбољи софтвер за управљање лозинкама на радној површини за Виндовс ПЦ?

Ово су неки од најбољих бесплатних софтвера за управљање лозинкама за ваш Виндовс рачунар - ЛастПасс, ЛоцкЦрипт, КееПасс, Пассворд Сафе, РобоФорм, итд.

сав црни екран

Који су онлајн менаџери лозинки најбољи?

Дасхлане, Битварден, НордПасс, РобоФорм, КееПасс КСЦ, итд. су неки од најбољих бесплатних онлајн менаџера лозинки које бисте можда желели да проверите.

Нека вас Виндовс 11 упозори на поновну употребу лозинке или несигурно складиштење лозинке! Укључите упозорења о поновној употреби лозинке или несигурном складиштењу лозинке у безбедности Виндовс 11.
Популар Постс