Виндовс рачунар се покреће у БИОС сваки пут када га укључим

Windows Computer Boots Bios Every Time I Turn ItАко се ваш Виндовс рачунар аутоматски покреће у БИОС сваки пут када га укључите, следите ове кораке да бисте решили проблем и нормално покренули Виндовс 10.

Као ИТ стручњак, често ме питају зашто се Виндовс рачунар покреће у БИОС сваки пут када се укључи. Постоји неколико различитих разлога зашто би се то могло догодити, али најчешћи је тај што је рачунар конфигурисан да то ради.Када је рачунар конфигурисан да се покрене у БИОС, то значи да је основни улазно/излазни систем (БИОС) одговоран за покретање рачунара. Ово може бити због више различитих ствари, али најчешћи разлог је тај што рачунар покушава да се покрене са диск јединице на којој нема инсталиран оперативни систем.Ако видите да се ово дешава сваки пут када укључите рачунар, прва ствар коју треба да урадите је да проверите подешавања БИОС-а. У већини случајева, БИОС-у можете приступити притиском на тастер током процеса покретања (обично Ф2 или Ф12). Када сте у БИОС-у, потражите одељак који контролише редослед покретања и уверите се да је први уређај за покретање постављен на ваш чврсти диск.

Ако и даље видите исти проблем, могуће је да ваш чврсти диск не ради или је покварио. У овом случају, мораћете да замените чврсти диск и поново инсталирате Виндовс. Ако немате резервну копију својих података, можда ћете моћи да је опоравите са старог диска, али то није гарантовано.У сваком случају, ако видите овај проблем, најбоље је да ступите у контакт са ИТ стручњаком који ће вам помоћи да решите проблем и решите га.

како деактивирати виндовс 7

Неки корисници су нам рекли да се њихов Виндовс рачунар аутоматски покреће у БИОС сваки пут када се укључи. Чак и ако изађу из БИОС-а и поново се покрену, он ће се поново покренути у БИОС-у. У овом посту ћемо погледати могућа решења која ће вам помоћи да решите проблем.Виндовс рачунар се покреће у БИОС сваки пут када га укључим

Виндовс рачунар се покреће у БИОС сваки пут

Када Виндовс 10 ПЦ се покреће, пролази кроз многе фазе . У једном кораку проверава да ли постоје хардверски проблеми, укључујући чврсте дискове, периферне уређаје и спољне уређаје. Ако постоје проблеми, рачунар зауставља процес преузимања. Погледајмо могућа решења:

  1. Проверите периферне и спољне уређаје
  2. Инсталирајте исправан уређај за покретање
  3. Ресетујте БИОС
  4. Проверите да ли је притиснут тастер.

Уверите се да имате додатни рачунар за тестирање постојећих хардверских уређаја.

1] Проверите периферне и спољне уређаје

Покушајте да уклоните све спољне диск јединице, уређаје, тастатуру, па чак и миш. Можда сте променили тастатуру која добро ради на другом рачунару, али се неће покренути на другом рачунару. Ако имате стару тастатуру, покушајте.

2] Инсталирајте исправан уређај за покретање

Ако менаџер покретања не пронађе одговарајући уређај за покретање, отвориће БИОС. У БИОС-у проверите да ли постоји одговарајући уређај за покретање. Мора бити доступан испод одељак приоритета покретања .

Ако не можете да пронађете своју хард диск или ССД наведено у одељку „Уређај за покретање“, мораћете да замените чврсти диск. Уверите се да је исправно повезан и да ради на другом рачунару.

како пренети фотографије са камере на Виндовс рачунар 10

Ако све ради добро на другом рачунару, можда нешто није у реду са вашом матичном плочом. У том случају, питајте свог добављача за одговарајуће решење.

3] Ресетујте БИОС

Извадити ЦМОС батерија неколико секунди и вратите се поново. Када завршите, поново покрените рачунар и требало би да се покрене директно у Виндовс. Такође ће уклонити све постављене лозинке за БИОС . Можда ћете морати да замените ЦМОС батерију ако не ради. Ресетујте поставке БИОС-а Ако ти треба.

4] Проверите да ли није притиснут ниједан тастер

Ово може звучати помало детињасто, али проверите да ли сте притиснули Ф2, Ф12 или Дел. Ове хардверске кључеве обично поставља ОЕМ за покретање БИОС-а.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надамо се да ће вам ови савети помоћи да решите проблем и покренете Виндовс на рачунару. Такође можете контактирати добављача матичне плоче или место где сте купили лаптоп.

Популар Постс